Igen ... és a jövő nemzedék , ha elgörbül a pótkocsiajtó , maximum majd nyom egy entert .... mert másra nem lesz fantáziája , kreativitása !
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
A Veteran fórum Hyde parkja.
Collapse
X
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA főnököm 10-éve azt mondta (megjelentek a GPS-vezetésű traktorok) Máté pár év és nem kell szerelned a számítógéppel mindent megcsinálnak...
- 2 likes
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát az még csak arról szól hogy a ravasz (kapzsi) magyar parasztnak szóljanak hogy nem cseréltél gázolajszűrőt buktad a garanciát.
A kertem alatt ,olyan kombályn arat amivel két kör dűllözés után csak irányba kell állni utána szabályozza az aratás sebességét irányitja a gépet és jelez a szemhordónak a sofőr meg facebukozik közben..a kaszálót így vágják (mentem az autóval a gép melletti uton a kátyuk miatt lemaradtam elképesztő tempóval dolgoznak..náluk az idő számít nem apénz!!!.),az idén tudtommal már a szántás is igy lesz,persze nem az öthektáros gazdáknál.........."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Máté két külön dologról beszélünk, Te a GPS illetve nálunk RTK automata kormányról beszélsz. Ami azt jelenti hogy az elején ha ezt használva szántanak akkor a terület ismert lesz és vettéskor kijelöli a sorokat majd ugyanezen a kombájn is végigmegy hiba nélkül. Mellékesen a masiniszta azért ott kell hogy legyen .
Az hogy a gép által kiadott jelzések alapján a gyártó kiküldi szervízre a szerelőt az az eredeti variáció hogy esetleg nem kell majd a szerelőtök azaz Te. De ez is egy f.szság, mert a gazdád nem szereti kifizetni azokat a szervízdíjakat, ezért a szűrőcserét továbbra is Te csinálod csak megmarad a felügyeletből adódó ellenőrzés, hogy megcsináltad-e. ez a garancia idején garancia megvonással jár utána pedig leáll a masina.
és moost elmegyek megnézni mennyivel léptem at a Berlingoban a szervízperiódust.
- 3 likes
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÚgy hogy nagyon sok ember csak annyira ért a számitógéphez, hogy az egeret hova kell kattintani és lájkolni tudjon. Jónéhány ismerősöm van akinek egy kép beszúrás, letöltés akármi is gondot okoz
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGondolod hogy Mari néni majd reszeli a Linux valamely fajtáját?
https://www.dropbox.com/s/7k1dsnrkaj...08-39.png?dl=0
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseez a garancia idején garancia megvonással jár utána pedig leáll a masina.
Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2018 júl. 10, 18:24.
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz hogy a gép által kiadott jelzések alapján a gyártó kiküldi szervízre a szerelőt az az eredeti variáció hogy esetleg nem kell majd a szerelőtök azaz Te. De ez is egy f.szság, mert a gazdád nem szereti kifizetni azokat a szervízdíjakat, ezért a szűrőcserét továbbra is Te csinálod csak megmarad a felügyeletből adódó ellenőrzés, hogy megcsináltad-e. ez a garancia idején garancia megvonással jár utána pedig leáll a masina.
A legtöbb gazda felénk keményen szervizeltet mivel sok múlik a gépeken,ma már millákat veszítenek ha megáll egy gép.sűrűn cserélgetik és karbantartják,viszont a fiuk nagyon kopnak a gépeken-napi 16-óra meló szezonban.....Hozzájuk csak menetek,alkatrészek,javítására és lánghegesztésre vagyok felkérve.Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2018 júl. 10, 20:22."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseúgy letiltott a sok ujraindítástól,mivel még látszott benne egy kis anyag ,hogy a szervizes beleőrült a hibakódokba...
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmi meg a 16 óra melót illeti csodálom hogy az egyik "fiu" nem nyomta még fel........
Egy háromgyermekes családapa traktoros jogsival hová megy melózni...???Nem beszélve minimálbérrel vagy hatórásba bejelentve....a többi zsebből.Van ahol be sem jelentik.
Melóztam autószerelőnél,annyit kaptam amennyit kértem + üzemanyag-lényeg a túlórapénzem kevesebbe jött ki mint a bérem..minden nap tovább kellett maradni sok volt a meló hétvégén is Fürödni aludni jártam haza ,enni a motorháztető mögé bújva kalamolva félkézzel"nem azért fizetek,hogy egész nap csak zabáljatok".Egy hónap után kértem a papírjaimat...kiderült nem voltam bejelentve...."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTi hol éltek..????
- 2 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMelóztam autószerelőnél,annyit kaptam amennyit kértem + üzemanyag-lényeg a túlórapénzem kevesebbe jött ki mint a bérem..minden nap tovább kellett maradni sok volt a meló hétvégén is Fürödni aludni jártam haza ,enni a motorháztető mögé bújva kalamolva félkézzel"nem azért fizetek,hogy egész nap csak zabáljatok".Egy hónap után kértem a papírjaimat...kiderült nem voltam bejelentve....
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTi hol éltek..????
Egy háromgyermekes családapa traktoros jogsival hová megy melózni...???Nem beszélve minimálbérrel vagy hatórásba bejelentve....a többi zsebből.Van ahol be sem jelentik.
Mifelénk egy traktoros, kombájnos, 300 fölött kap a zsebibe amiért szezonban esetleg reggeltől estig dolgozik de ha nem dolgozik pl. télen ezt akkor is kapja. Aztán ha jól dolgozik még el is csábítják.
- 3 likes
Komment
-
Ha valaki esetleg készült a Dolomitokhoz akkor felkötheti a gatyát :
https://hegylakok.hu/2018/07/dolomit...rok-kitiltasa/
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMa az ötödik hír jött velem szembe..hogy a diktátorunk lop (sokat). Visszagondolva az előzőekre.. jó lenne ha az ötszörösét (minimum) ellopná.
Őszintén szólva már híreket se nagyon olvasok, az ilyeneket meg csak átugrom. Van épp elég bajom anélkül is hogy felb@sszam az agyam ilyeneken.....Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2021 máj. 07, 15:32.
- 1 like
Komment
Komment