Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Homokszórás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• SzBalogh
    replied
    Hát igen, ez így annyira nem jó. Tegnap próbáltam egy hátsó teló porvédőt is karbiddal (40-es jelű, 0,5mm körüli szemcsék). Na abban voltak mély rozsdalyukak is, sajnos az apró lyukakat nehezen tisztította ki. A karbidból sokkal apróbb szemcse kell majd.
    Az oldaldeklin nem látszik de érzem amikor tapizom, hogy érdes a felület és annyira nem is fényes mint szeretném. Üvegből pedig sokkal nagyobb szemcseméret lesz majd jó. A mostani az 200-300 mikronos. Akár 1mm-es is. Szemezek az acélsöréttel is, de az meg csak 25 kilós zsákban kapható jelenleg.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    majd utána üveggel,
    Ha már ennyire benne vagy... a karbit finomabb anyaggal szórd. A többi rendben (gratula) de annak az alkatrésznek sima felületűtenek kell lennie.

Leave a comment:

• SzBalogh
    replied
    Ugyan az a porlasztó korunddal szórva 6-8 bar nyomáson. Közben rájöttem, hogy először korunddal vagy homokkal kell szórni, majd utána üveggel, akkor nem csak tiszta lesz, de a foltok is eltűnnek.

Leave a comment:

• SzBalogh
    replied
    Anyu jött ma látogatóba... nem tudta mi vár rá. Megvarrattam vele a kesztyűket
    Első próbák üveggyönggyel.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kényelmesen elfér a Pannónia váz.
    Ezek után elkezdek irígykedni......

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Én nem értek hozzá de nem aprózod az biztos. Én lehet, hogy veszek egy rózsa fűzért és azt morzsolgatom nem az üveg gyöngyöt. Igaz nem is akarok festeni.

Leave a comment:

• SzBalogh
    replied
    Na! Holnapra kész lesz a kabin. Már csak a kesztyű kell és lehet kísérletezni A flakonban üveggyöngy és nemeskorund van 5-5 kiló.
    Kényelmesen elfér a Pannónia váz.

Leave a comment:

• SzBalogh
    replied
    Na hát valami ilyesmi a terv. 2db OSB lapból kiadja.

Leave a comment:

• maradona67
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A gépekhez ( olyan felszereléssel amiért mindenki megnyalná a 21 úját ...) jókor jutottam hozzá , amennyiért most egy közepes homokoló cájgot meg se mutatnak . Ez az anyagi pillanat , ............... Amikor naponta kellett valami kis bizbasz amivel rendszeresen elhajtottak a mesterek .....
    Szintén hasonlóan jókor voltam jó helyen. Autószerelő tanulóként megtanítottak rózsamaróval fészket marni, utána Ifa, Zuk, fékdobot esztergálni (felszabályozni) ferodolozni, fékpofákat kuplungtárcsát, ott láttam és tanultam a fémszórás alapjait, ott már homokszórtam és festettem pótkocsikat, tanulóként nem szívesen csináltam ezeket, de most látom 52 évesen hogy ha újra tanuló lehetnék több mindent ellesnék az öreg szakiktól, de utólag okos az ember, már mint Én. Most viszont ezek a munkák adják a megélhetésem alapját + a hegesztés.
    Átköltöztünk egy másik telephelyre így sok minden kidobásra ítélt hasznos anyaghoz hozzájutottam kilós áron. ebben van egy homokszórókabin is, egy régi kismarógép megmunkálófej és szerszámok nélkül, meg rengeteg kis apróság amit nem írok le mert nekem hasznosak másnak meg szemét. Én is barkácsolós tipus vagyok mindent megszerelek, megjavítok alumíniumtól az öntöttvasig, egy dolgot viszont nem szeretek ha gyors taknyolós munkát akarnak csináltatni velem. Most még mindig a Fiam autóját karosszériázom, ezért hanyagolom a saját munkáimat de azért egy két fusi megtalál, a homokszóróhoz egy erősebb kompresszort kellene néznem, ha sikerül, felrakom a homokszóró kabinom fényképét, nem egy nagy durranás de működő képes teljesen.

Leave a comment:

• joker
    replied
    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A végére,csak egy kérdés,minek tartassz esztergát és marógépet,ha általad is már többször kinyilvánítva,nem vagy benne vérprofi?

Bizony egy pillanatra megakadtam ! Már majdnem azt mondtam : igen igazad van ! megfogtál ! ---- bort iszok és vizet prédikálok ..

Aztán megráztam az agyam...

A gépekhez ( olyan felszereléssel amiért mindenki megnyalná a 21 úját ...) jókor jutottam hozzá , amennyiért most egy közepes homokoló cájgot meg se mutatnak . Ez az anyagi pillanat , pedig pont egybe esett a motorversenyzésem fénykorával . Amikor naponta kellett valami kis bizbasz amivel rendszeresen elhajtottak a mesterek .....

Aztán mivel az iskolában megmutatták a gépműhelyt , gondoltam , ha tisztelem a gépeket , kicsit közel engednek magukhoz . Rengeteg elbaszott kés ,anyag -és egyszer az EAN-on is kellett javítani .... árán nagyon jól kikupáltam magam ----de szinte csak a járműveknél felmerülő dolgokban . Tehát nyugodtan merem mondani ezekben profi vagyok . De mégsem vagyok forgácsoló szakember .

Elfogyott a lendületem ..... mert olyan sok minden van a fejemben , hogy nem tudom megfelelően leírni . A fő vonala talán az lenne , hogy sok mindent láttam ebben a témakörben és emiatt illetve az öregedés miatt vannak határozott véleményeim dolgokról ... ( biztos , hogy nem mind jó és helyes --de én sem vagyok különb mint bárki más )

na , majd szóban !

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Én is békülök Veletek bár nincs miért LEGALÁBB IS REMÉLEM. A homokolásról az az én véleményem- bocs. Barátom Józsi nem akartam rosszat mondani a Suszterral kapcsolatban mert az régen egy nagyon fontos és sokrétű szakma volt ma sajnos kihalóban van mint oly sok szakma. Tudom számodra fontos családi emlékeket is őrzöl vele kapcsolatban.

Leave a comment:

• SzBalogh
    replied
    Na, az eredeti kérdés a váz szórásra is kényelmes kabin méret volt.

Leave a comment:

• Che
    replied
    Az igazság relatív,mindig a győztesek teszik az igazságot azután,ha más győztes lesz,más lesz az igazság is.A szakmám esztergályos,hogy milyen minőségben művelem azt mások mondják meg mindig,-nem én.Függetlenül a tanult szakmámtól,mindig törekedtem arra,hogy ne csak esztergályos legyek,hanem vasas,az-az ha hegeszteni kell akkor azt,ha reszelni kell azt,....műveljem a legjobb képességem szerint.Amikor először odaálltam az esztergapad elé,ahhoz sem értettem,de meg akartam tanulni és a szakmában mindig olyan példaképeket választottam,akikre nem a pofájuk miatt nézett fel a többi munkás.A legjobb esztergályosnak,akivel összehozott a jósorsom,pl.kerékpárműszerész volt a tanult szakmája,de túlnőtt rajta,-vajon miért,azért mert többre törekedett,egyébként Búza Nándornak hívták.Nos ez az ember,ha kellett csapágyat öntött,ha kellett gumit sütött és a szerszám és proto műhelyben,érdemes volt kikérni a véleményét,minden bonyolultabb feladattal kapcsolatosan,ráadásul még jó ember is volt,nem reszelt fiókban.

Természetesen mindenki másképp lát mindent,a magam részéről ragaszkodom a fenti hozzászólásom tartalmi részéhez és ezután is szeretnék a vasas szakmában több ismeretet szerezni.

A végére,csak egy kérdés,minek tartassz esztergát és marógépet,ha általad is már többször kinyilvánítva,nem vagy benne vérprofi?

Üdvözlettel:Che (nem haragszom egyáltalán,de ettől még békülhetünk)

Leave a comment:

• joker
    replied
    Ugye - csak a vita kedvéért !!! mert abból még békülés is lehet !!!

Szóval : szerintem nincs igazatok . Kezdve kicsit messzebbről , ne keverjük össze a MEG TUDOM CSINÁLNI és a azt aki ezt csinálja éjjel nappal csukott szemmel és álmában is . Aztán ami manapság maximálisan kiveri nálam a biztosítékot : megnéztem a birkatubon nem is olyan nehéz , mérnetunnám énis megcsináni ?

Pl CZsolti , aki rajzolt nekem valami olyant amit én biztos meg tudtam volna csinálni ---- egy köteg összefirkált lap után , és amikor kész akkor még mindig megkérdezték volna a forgácsolók -ki volt ez a fasz aki ezt rajzolta ? Ehelyett , tisztelve a tudását inkább elmentem 200 km-t ---és kaptam egy tökéletes dolgot .

Vagy egy kézzelfoghatóbb példa : készülni fog hamarosan egy tolókapu nálam . Én valaha , már Krisztus előtt 82' ben víztornyot hegesztettem Szabolcsban ---- ennek ellenére Mir -Mur fogja csinálni , én pedig addig összedobok egy motorgenerált ( amiért eljönnek hozzám akár külföldről is , valamilyen okból ...) amiből kifizetem .

Aztán itt a homokolás . Senki nem a -"meg tudom csinálni " gondolatot vitatja , csupán azt próbáljuk mondani , hogy az evvel járó körítés , HA IGAZÁN JÓL akarjuk csinálni --------kirívón , köszönő viszonyban sincs az eredménnyel .

Aztán ha belegondolok , miért ne ... láttam a jó-fogáson egész olcsón kemencéket amiben lehet fémeket olvasztani ... miért ne ?? bányászsapkám van , csákányom van ..... aztán megönthetem magamnak az esztergályos alapanyagot ...

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Nyomtam ugyan egy tetsziket, de az itt kevés. Minden szavaddal egyetértek.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X