mátéapu eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Veterán Alumínium javítás, hegesztés, visszamunkálás
Collapse
X
-
A legújabb javítandó alany szétszerelés előtt. Porsche 993-as Boxer motor hat hengeres.2 képekUtoljára szerkesztve a következő által: maradona67; 2018 nov. 01, 22:59.
- 2 likes
Komment
-
Nem teljesen idevaló, de azért kérdezném: egy vitorlás árbócát, mert eléggé hosszú, kb 20éve letettem a földre néhány raklapkockára, és az eltelt idő alatt elnyelte a föld.
Mivel lehetne letakarítani a földet róla szépen, mert hát jött rá vevő és nagyon elüt a lépcsőházban elrejtett bummtól.
?????
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMivel lehetne letakarítani a földet róla szépen
- 2 likes
Komment
-
Kedves Emu!
Közelről még soha nem találkoztam vitorlás hajó árbóccal,de feltételezem,ha ide írtál,akkor alumíniumból készült.Írod,hogy "elnyelte a föld",-nos akkor először ki kellene régészkedni és sterimobbal jól le és átmosni,hogy egyáltalán fel tudd mérni az állapotát.Nem tudom mekkora értéket képvisel egy árbóc,de gondolom,hogy nem aprópénz,azt sem tudom,hogy eredetileg milyen felület kikészítése volt,-eloxált,festett,.....?Azt sem tudom,hogy vitorlás körökben milyen az elfogadott felület kikészítés és mennyiben befolyásolja az árat.A legegyszerűbbnek számomra,megfelelő tisztítás után a festés tűnik,mert így az árbócot és a bumot,vagy mi a fenét,színében egyformára lehetne készíteni,még akkor is,ha valamilyen metál festést készítenél,akár lakkozva.Nagy feneket nem kellene belőle csinálni,mert úgy sem szeretik megfizetni,-csak annyi munkát bele,ami meg is térül,-kivétel,ha valamilyen barát a vevő.
Üdvözlettel:Che
- 4 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemi a jó,és a legjobb hegesztőszerszám
Awi - val is lehet sárga rezet hegeszteni de nagyonn egészségtelen, és ahhoz Argon - Hélium gáz keverék kell ami nem olcsó. Valamint a vissza repedés miatt ajánlatos az előmelegítése, valamint a megfelelő előkészítés. Az öreg szakik esküsznek az oxi - dissou keverékre, Én például utálom mert nagyonn szúrós szaga van.
Bronz csapágyat fémszórtam már kb 3 szor de nem egy világbajnok fémpora van a castolini cégnek és nem is olcsó.csak olyan helyre ajánlott ahol a perselyezés nem megoldható.
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSárgaréz hegesztéséhez mi a jó,és a legjobb hegesztőszerszám és forrasztóanyag?
- 2 likes
Komment
-
[QUOTE=maradona67 ;n214829]Ebben a témában nem vagyok járatos, ritkán hegesztek lángal, azért amit tudok leírom. Nem is a szívem csücske.
Awi - val is lehet sárga rezet hegeszteni de nagyonn egészségtelen, és ahhoz Argon - Hélium gáz keverék kell ami nem olcsó. Valamint a vissza repedés miatt ajánlatos az előmelegítése, valamint a megfelelő előkészítés. Az öreg szakik esküsznek az oxi - dissou keverékre, Én például utálom mert nagyonn szúrós szaga van.
Bronz csapágyat fémszórtam már kb 3 szor de nem egy világbajnok fémpora van a castolini cégnek és nem is olcsó.csak olyan helyre ajánlott ahol a perselyezés nem megoldható.
[Úgy tüník lemaradtam néhány körrel:emiatt ,jobb ha maradok a kaptafánál....Viszont jobb tudni,mibe ne kezdjen az ember,mint tudatlanul próbálkozni!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemint tudatlanul próbálkozni!
- 2 likes
Komment
-
Kedves Maradona!
Igaz,hogy a topikban alumínium hegesztésről van szó,de kár lenne a hegesztés témában egy másikat nyitni,ezért szeretném megkérdezni itt,hogy a szürke vasöntvény hegesztése is megoldható e?Van nekem is egy dunavecsei oszlopos fúrógépem,de az asztalát úgy szétfúrták az elődeim,hogy hányinger ránézni,azt lehetséges lenne e felrakni?Továbbá van még egy igen kényes dolog,egy Mc Cormick 3 hengeres traktor hengerfeje,melyre most pontosan nem emlékszem,hogy hány gátnál van megrepedve és egyéb repedés van e még rajta,de ha lehetséges a javítása átnézem pontosan az összes nyűgjét.Nem sürgős dolgok ezek,egyenlőre csak tapogatózok,van ugyan Hódmezővásárhelyen egy cég,aki javítanak minden elképzelhető hengerfejet,-igaz méreg drágán,de az sem lenne baj,de volt már velük garanciális problémám,ezért oda nem viszem,meg különben is túl nagy az arc.
(Egy Toyota Land Cruiser hengerfej lett náluk vásárolva,nem javított,hanem új állapotú és 10 000Km.-nél megadta magát,azt mondták azért nem cserélik ki mert túlmelegedett,megjegyzem gyárilag van rajta egy speciális olvadáspontú fémmel felforrasztott biléta melynek a túlmelegedés hatására le kellett volna olvadni,nos ez a biléta a helyén volt.A hengerfej és a belevaló zúlang több mint kétszáz ezer volt,ami jelen esetben elveszett,-tehát keserű a tapasztalat,-megsértődtem.)
Üdvözlettel:Che
- 1 like
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVan nekem is egy dunavecsei oszlopos fúrógépem,de az asztalát úgy szétfúrták az elődeim,
Ilyen nagy volumenű hegesztést már nem ajámlom nert többe kerül a leves mint a hús. meg a jó öntvény pálcának is 800 - 1280 ft között van szála és kb 200 mm amit 1 szálból felhasznál az ember a többit elfröcsögteti.
Azért egy képet mindenképpen megérne.
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMc Cormick 3 hengeres traktor hengerfej
Még fémszórva sem jó már próbáltam.
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHódmezővásárhelyen egy cég,aki javítanak
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseToyota Land Cruiser hengerfej
Ennél a tipusnál könnyen elgörbül a hengerfej,és az ( olvadó biztosíték ) amiről beszélsz nem mindig olvad le csak a középső kis betétje kiolvad,
Ennek a tipusnak a gát repedés az eggyik gyengéje + a kamra fészek- kipufogó gát repedés,
1 kép
- 2 likes
Komment
Komment