Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozó műhelyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lehet ,hogy megszeretem Edelényt
    Lehet, hogy van az a pénz?!

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Megjöttek az ajánlatok

Galván systems (Kecskemét):
      ...
      Nem azért, de ez nekem már kemény...
      Ha van még két felnim, mert nem kell újakat vennem, akkor megvolna egy százas?
      OdinHEM és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

olcsóbb ha veszel új felnit, több szempontból is megéri...
        You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Én el is fogadom a szempontokat. Ennek ellenére se új küllőket, se felniket nem veszek, mert használhatók amik vannak, ez mondjuk motorvásárlásnál is szempont volt.
          Az ingerküszöböm alacsonyabb, mint ezek az árak így egyben.

Komment

Nem muszáj ezt egyszerre csináltatni, nem adnak kedvezményt így se úgy se

Komment

Nem, én is most megváltoztattam a terveimet. Csak hogy a háborgásból kicsit közelítsek a topic témájához...
              Szóval azt gondoltam, előbb fényezés aztán krómozás. De ha fényeztetek, utána hónapokig tárolgassam a frissen fényezett alkatrészeket? Akkor először is, még fényezés előtt: első-hátsó teleszkópok, kerekek, fékkar, berúgókar. Festés után lehet összerakni egyből a talpára a vasat (blokk legelőször lesz kész).
              Ami még fontos, úgy néz ki találtam egy csiszoló szakit, aki előkészíti a krómozandókat, visszamaratja és készre csiszolja. Aztán eldönthetem, hogy vele elvitetem krómozni a bejáratott helyére és készen veszem át vagy viszem ahová gondolom magamnak. Szeptember folyamán ezt a tervem szerint bejárom és ha minden jó lesz, akkor megosztom itt ezt a lehetőséget.
              OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ezen én is töprengtem, de arra jutottam hogy mind2 kell ahhoz hogy el kezdjem összepakolni a gépet, már a kormányt se tudom betenni úgy hogy nincs lefestve vagy krómozva, ez egy ilyen csapda..

Komment

Hát igazándiból a kormánnyal ráérsz bőven a végén ha már a többi a lábán áll...

Komment

Töredelmesen bevallom, csak bele csöppentem, talán , ha 2 oldalt vissza olvastam,:-((( DE nem látom itt a Táborfalvi krómozókat emlegetve. Nem mintha tökéletes munkát végeznének, de nekem azért még elég jól néz ki a gépem, pedig ők krómozták/polírozták, vagy 4-5 éve. Ahogy ezeket az árakat nézem egy telefont csak megér. Ha kel tudok egy tel. számot adni, remélem még él a szám.:-))))

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Hát igazándiból a kormánnyal ráérsz bőven a végén ha már a többi a lábán áll...
                      Itt a felfüggesztésre gondoltam mind az első mind a hátsóhoz kell króm+festék is lásd teleszkópok
                      OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Itt a felfüggesztésre gondoltam mind az első mind a hátsóhoz kell króm+festék is lásd teleszkópok
                        Ebben természetesen maximálisan igazad van Engem viszont csak a hátsó teleszkóp poharak krómozása terhel ebből a szempontból mivel a TL-en az első szárak alja alu
                        Aries88 kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

A krómoztatás,úgy gondolom,-mindenkinek "kemény",hiány ágazatról van szó.Az még csak rendben is lenne,hogy megkérik az árát,de akkor legyen is az olyan minőségű,mely a gyárival azonos.

Úgy gondolom,hogy az alárezezést,azért mellőzik,mert a mai szigorú környezetvédelmi szabályok miatt,a galvániszaptól "megszabadulni",-igen költséges.Azt is tudni illik,hogy egy "kráteresre" korrodált felületre,nem lehet jó minőségű krómot tenni,még réz alappal sem.Sajnos nem mindenki rendelkezik,műhelymikroszkóppal (többek között én sem),de hiddjétek el,hogy egy kráteresre korrodált alkatrészt,szinte lehetetlen,olyan szinte felpolírozni,hogy az jó alap legyen a későbbi krómozáshoz,már ami időtálló!

Már többször említésre került a fórumon,a krómozás,sőt "csontig lerágtuk",de lássuk be,egy helyben topogunk,-lehet,hogy a témában szét kellene nézni külföldön,pl. Ukrajna,vagy Albánia,mely országokban esetleg,még enyhébbek a környezetvédelemre vonatkozó szabályok.

Üdvözlettel:Che
                          movisz és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Ezekre kértem árajánlatot egy jónevű helyről:

Click image for larger version

Name:	20120902795.jpg
Views:	1
Size:	202.9 KB
ID:	131946

Kb. 40 ezer, szerintetek?

Komment

Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	1
Size:	100.7 KB
ID:	131947 en ezert fizetek ma 15000ft ugyhogy szerintem nem rossz ar !
                              Che kedvelte ezt.

Komment

LC 9246 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                nem rossz ar !
                                Na, de ki követte el ?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X