Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozó műhelyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

én le tudom aranyoztatni ha akarod

Komment

Küldj légy szíves egy tel. számot és akkor beszélünk

Komment

Az arany színű horgany nem jött be
        Előkészítés vagy folyamat hiba.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Click image for larger version

Name:	DSC_0156[1].jpg
Views:	1
Size:	203.5 KB
ID:	139616Sziasztok ismét Találtam egy helyet ahol fújnak...vagy mártanak azt nem tudom pontosan mert előttem titok maradt. De vittem pár cuccot tesztből. És az eredmény meglepő. A képen látszik a különbség de napfényre kivéve teljesen minimális az eltérés. A bal oldali galván króm A tartósság majd kiderül. De szerintem sokkal szebb mint amire azt mondják króm festék és olyan mint a kályha ezüst

Komment

üdv
            Múltkorában jobban bele mélyedtem a krómozás témában és a króm festék témakörében a neten. (olvasgatás szintjén)
            Amit észrevettem hogy van a gagyi króm festékek ami hasonlít a kályhaezüstre...
            De találtam a neten olyan króm festéket ami már kifejezetten tetszetős. Csak ő meg árban már megint húzós
            Galéria - Képek
            A két alkatrészt ha összehasonlítod árban, akkor mi a különbség?

Komment

akkor mi a különbség?
              nekem a külömbség a guminőhöz hasonlatos.
              St.Z.350, zahi és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

zerger88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                akkor mi a különbség?
                van a s...r , aztán van a s...rabb .

....szerintem ha nincs pénz vagy lehetőség krómozásra ,pl. egy szinre festett felni is sokkal szebb (esetleg csíkozva is ) mint ilyen gagyi pótlékkok
                UK, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Egy jó minőségű horganyzást ajánlom ha nincs lehetőség vagy " zs" krómozásra! A többit már az előttem szólók elmondták. Az ilyen krómozást helyettesítő megoldások egyszerűen és csúnya szóval " paraszt vakítások" No de míg van ló citrom van veréb is.!
                  St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Félre értetettek. Én árbeli különbségre gondoltam. Bár ahogy nézem lehet hogy ott sem számot tevő.(akkor ugye már egyértelmű hogy krómozzon az ember...) Amúgy egyértelmű hogy egy festés sose lesz olyan mint egy krómozás. Sajna még élőben nem láttam az ilyen festékkel lefestett cuccot.

Komment

A festése nem olyan mint amit a linken mutattál. Azokból sok képet megtaláltam külföldi oldalakon is. Amit vagy ők másoltak vagy fordítva ezt nem tudom. De azt tudom, hogy az olyan mint a kályha ezüst! Ez a fényezésnél kicsit drágább de a rendes krómozásnál olcsóbb. És olyan alkatrészeket krómoztunk amit galvanikus úton nem tudtak. Mint például műanyagok...meg olyan alkatrészek amit lehetetlen kicsiszolni szépen, ezen a festékben rendesen látszik a tükörképed is például. Én is nézegettem youtube-n videókat és elég sok helyen fújnak már "króm" festékkel. Majd csinálok képeket szabadban is napfénynél. Az eltérés minimális már az én számomra. Bár lehet aki vérbeli galvanizáló az észre veszi a különbségetClick image for larger version

Name:	DSC_0163[1].jpg
Views:	1
Size:	196.9 KB
ID:	139617.Az a fék alkatrész az galvanizált króm. A műanyag pedig fújt. A műanyag kicsit koszos!

Komment

Szervusztok!

Műanyagok esetében már régebben elterjedt technológia,a vákumgőzölés.A fenti lényege,hogy vákumban a lehető le
                        legtisztább alumíniumot elektromos ívvel elgőzölögtetnek,mely a kamrában elhelyezett tárgyra kicsapódik.A technológiát,csak a sznobság határain belül ismerem,de úgy tudom,hogy van anód-katód dolog is benne.A You tubon biztos találni róla bővebb információt.A vákumgőzölés,nem egy új dolog és úgy vélem az országban is van hely,ahol csinálják.

Üdvözlettel:Che
                        zahi és sepy kedvelte ezt.

Komment

kasmir eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          És olyan alkatrészeket krómoztunk amit galvanikus úton nem tudtak. Mint például műanyagok...

Akkor már értem -----vagy nem ? Miért kell- mondjuk egy autón vagy motoron - mident bevonni , hol igazi , hol parasztkrómmal (festék ) ?
                          Szerintem- az ilyen szerkezetek egyik szépségét a különböző anyagok , agyunkban megszokott szineinek , harmonikus összessége adja . Szerintem- mindenki (sokan ) ismeri azt a látványt amikor ---sok a króm-- ezért gyakorlatilag nem látszanak a finom részletek .PL. az amerikás vackok .
                          Szerintem -alig van különbség egy ilyen meg egy MTZ traktor telibe festése közt --pontosabban , az MTZ szebb látvány mert a szem jobban látja és az agy jobban fel tudja dolgozni a finom részleteket .
                          De így kerek a világ , már mondtam : kinek a pap -kinek a misebor .
                          UK, Che és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Műanyagok esetében már régebben elterjedt technológia,a vákumgőzölés.
                            Például a púpos Wartburg hátsó lámpájának keretén ilyen "króm" volt.
                            Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Click image for larger version

Name:	P3260101.jpg
Views:	2
Size:	201.4 KB
ID:	139625
                              Ferrion kft-nél krómoztattam megint. 6600ft-ért csinálták ezeket. Csiszolással, régi bevonat eltávolításával együtt. (az előtte fotó megint lemaradt, pedig úgy lenne az igazi )
                              Hogy hosszú távon milyen lett az majd kiderül. Eddig igazából egy darabbal nem vagyok megelégedve, az a fékpedál. Minden más bírja a motoron.

Viszont azokkal a részekkel ahol csavarozni kell a krómozott alkatrészt bajban vagyok(első villa sárvédőtartója) mert a mostaniról ott pár helyen megrepedt, felpattant a krómréteg(meg a sárvédő tartó pálca, ezeken a problémás részeket festettem, de azért jobb lenne ha nem kellene). Erre valami tanács? Hogy a friss darabok ne járjanak így.

Komment

Erre valami tanács? Hogy a friss darabok ne járjanak így.
                                Nekem a mai gyártású rugós alátétek gyalulnak le maguk alatt mindent...és három boltban se tudtam másfélét venni. Még ha meghúzza az ember OK, aztán ha lazítja jön az alátétgyalu...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X