Ha már szóba került a festékkeverés 10 éve napi nyolc órában ezt csinálom.Pár száz négyzetmétert azért már lefújtam és jeleztem , hogy fémipari festésben nem vagyok profi bár jó pár motort lefújkáltam már (magasfényűeket is)Majd dobok fel pár képet,ha érdekel.Egyébiránt zongorakészítő az eredeti szakmám ebből kifolyólag fordultam a fényezés irányába is.(Mert aranyért csinálták a poliészterezést).Meg gondoltam , ha tudok kézifűrésszel vágni egy 2 mm-es csíkot másfél méter hosszban akkor talán meg tudnám tanulni a csíkozást is.Az sem ment elsőre meg még tizedikre sem , de ma már megtudom csinálni.Az ilyen fémipari festésben meg van segítségem , akinél hét kabin áll egymás mellett és a porschétól az amg-ig sok helyre beszállít festett cuccokat mondjuk 10 éve.Nekem szívesen segít mindig , a kényesebb cuccokat nála fújom le magamnak pl. Meg ha már van minimum félmillió értékben festőszerszámom(pisztolyok, kompresszor ,nagynyomású pumpa)gondoltam kipróbálnék egy egyszerűbb beugler csíkhúzót is.Ha nem tetszik eladom.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Csíkozás, csíkozó szakemberek
Collapse
X
-
Ha már szóba került a festékkeverés 10 éve napi nyolc órában ezt csinálom.Pár száz négyzetmétert azért már lefújtam és jeleztem , hogy fémipari festésben nem vagyok profi bár jó pár motort lefújkáltam már (magasfényűeket is)Majd dobok fel pár képet,ha érdekel.Egyébiránt zongorakészítő az eredeti szakmám ebből kifolyólag fordultam a fényezés irányába is.(Mert aranyért csinálták a poliészterezést).Meg gondoltam , ha tudok kézifűrésszel vágni egy 2 mm-es csíkot másfél méter hosszban akkor talán meg tudnám tanulni a csíkozást is.Az sem ment elsőre meg még tizedikre sem , de ma már megtudom csinálni.Az ilyen fémipari festésben meg van segítségem , akinél hét kabin áll egymás mellett és a porschétól az amg-ig sok helyre beszállít festett cuccokat mondjuk 10 éve.Nekem szívesen segít mindig , a kényesebb cuccokat nála fújom le magamnak pl. Meg ha már van minimum félmillió értékben festőszerszámom(pisztolyok, kompresszor ,nagynyomású pumpa)gondoltam kipróbálnék egy egyszerűbb beugler csíkhúzót is.Ha nem tetszik eladom.
- 6 likes
-
Kezdő mérnök koromban acélszerkezetiből készült tartó bakokat kellett leltároznom a cégnél (1989-ben). A programozható zsebszámoló gépemmel a keresztmetszeti tényezőkből hosszból egy terhelhetőséget számoltam, és a gyár udvarán egy cimfestő bácsikával, - aki amugy a festő műhely dolgozója volt, - baktattam a burjánzó gazban a bakokhoz-tartókhoz. Mérőszalag, pár nyomkodás a gépen majd bemondtam hány nyúton a terhelhetőség. A bácsi meg egy pici lapos ecsettel, és egy kis tégely fehér festékkel a számokat rá"rajzolta" a vasakra... szó szerint szabadkézzel ecsettel, mintha gép csinálta volna...
pedig én is rajzoltam csőtollal, tussal eleget, és szabványbetűket is iratoztam fel sablonnal is, szabadkézzel is...
de aki cimfestő...annak érzéke is tehetsége is van hozzá....amugy én is kipróbáltam a harmadik napon... nekem nem ment...
- 5 likes
Komment
-
Bankigazgató lapáttal
Endi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyébiránt zongorakészítő az eredeti szakmám
Endi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMert aranyért csinálták a poliészterezést
TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede aki cimfestő...annak érzéke is tehetsége is van hozzá...amugy én is kipróbáltam a harmadik napon... nekem nem ment...Everything is better when you decide you don't care.
Komment
-
ApaE
-
A második oldalon megtalálható mester keze munkája:
Pedig akartam jó fotókat csinálni, most sem sikerült...
Szerintem első osztályú munka.Utoljára szerkesztve a következő által: demeter; 2013 febr. 11, 19:35.
- 5 likes
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA második oldalon megtalálható mester keze munkája:You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgészen pontosan 6000 Ft.
Komment
-
Helló!Az csíkozáshoz az arany színt hogyan lehet beszerezni?Nekem mondtak olyant is,hogy aranypórt lakkal elkeverni.Az milyen lehetNem én fogom készíteni,elviszem egy címfestő bácsihoz.A piros már elkészült.Az aranyat nekem kell beszerezni.Vagy tudnak készíteni egyáltalán ilyen színt festékboltban egy keveset?
Komment
-
Zsolt27 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésearanypórt lakkal elkeverni.Az milyen lehet?
Komment
-
Zsolt27 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz aranyat nekem kell beszerezni.Vagy tudnak készíteni egyáltalán ilyen színt festékboltban egy keveset?
Tényleg művészellátóban keresd! Vannak 20ml-es tubusos vagy 40-50ml-es tégelyes kiszerelések is. 1500-3000 Ft egy tégely.
Amiket én eddig használtam:
Ferrario Bronzi Liquide
Szintetikus gyanta alapú festék, sűrű fémpigment tartalom.
Használható fára, fémre, műanyagra, kőre, fémre.
Árnyalatok: ezüst, fakó arany, fakó sötét arany, élénk arany, antik arany, vörös réz
Talens Decorfin
oldószeres, ez is szinte minden felületre
Árnyalatok: ezüst, vörösréz, zöldarany, antik arany, bronzarany, ón, sárgaréz
Lefranc & Bourgeois
Szintetikus gyantát tartalmazó, minden felületre arany és ezüst árnyalatok
Lefranc & Bourgeois Treasure gold vagy Liquide leaf
terpentinnel vagy petróleummal hígítható, de hígítás nélkül is felhordható, szinte minden anyagra felhordható mindkettő.
Árnyalatok: klasszikus arany, firenzei arany, antik arany, fehérarany, ezüst, sárgaréz, vörösréz, ón
Ezek mindegyike nagyon jó, profi használatra, képkeretezők, múzeumi restaurátorok használják őket!
De használhatsz ecsettel felhordott ragasztóra aranyfüst lemezt is, a ragasztón túllógó részt csak szépen leszeded. Mondjuk az igazi arany kissé borsos, úgy 12-13000 egy lapka, de arany imitáció lemezt 1-2 ezerért vehetsz.
Én innen szerzem be az ilyesmit:
Aranyozás | Művészellátó
Itt alapozókat, lakkokat és patinákat is találsz, ha extra igényességgel akarod kivitelezni.
Ezek a festékek mind ecsethez vannak kitalálva, és mivel gyanta alapúak és sűrű fém pigmentet tartalmaznak nem nagyon látszik az ecsetnyom. Szép munkát lehet velük csinálni. Már csak biztos kéz és jó ecsetfajta kérdése
Az aranypor lakkba is működik, csak figyelni kell az arányokra nagyon. Végül is a festék is pigment por és valamilyen kötőanyag keveréke...
Még a végén igaza lesz Jokernek, és stimmelni fog a jóslata, amit a bemutatkozásomhoz írt, hogyha ráállok erre a csíkozásraUtoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 máj. 26, 20:07.
- 3 likes
Komment
-
taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMég a végén igaza lesz Jokernek, és stimmelni fog a jóslata, amit a bemutatkozásomhoz írt, hogyha ráállok erre a csíkozásra
Csak az érdekesség kedvéért : a sokak álltal ismert , küllős Csatári gyerek is az én unszolásomra csapott a lecsóba....és most ?...Sőt az első , az én okításom alapján számolt ,csinált , mért- számolt - készített-befűzött-centírozott kerék , mert csak agyat és felnit adtam neki (amit busszal hozott fel nekem pestre amikor kész lett ) ott van a NORTON ban amit árulgatok .
- 3 likes
Komment
Komment