Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia TLF típusjegyek

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • #91
  kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Háááát... Ez egy jó kérdés - az alkatrészkatalógusból össze lehetne szedni, mert az összes M8 csavar 14-es laptávolsággal készült. Nem tudom mikor, melyik szabvánnyal került előtérbe a 13-as laptávolság, de a Pancsinál tudtommal egyeduralkodó a korábbi verzió.
  Az anyagtakarékosság vezette a gyártókat a 13-as laptáv bevezetésére. Ugyanakkora teherbírású csavarhoz kevesebb acélt kell felhasználni. Szerintem a '70-es évek derekán már használták, tehát a Pannónia jó eséllyel csak 14-es laptávúval volt szerelve.

  Mindenesetre a Jawa 634-hez és a CZ 472-höz a gyári szerszámkészlet 13-17-es villáskulcsot tartalmazott. 14-est nyomokban sem. A cseheknél tehát már ekkor ez volt érvényben.
  kollarg és Fergusson kedvelte ezt.

  Komment


  • #92
   Az anyagtakarékosság vezette a gyártókat a 13-as laptáv bevezetésére.
   A logika megkérdőjelezhetetlen - csak az évet nem találom. 1979-ben, a DIN 272-nél már biztosan 13-as a méret. A német honlapokon is mindenhol csak "régi norma", "háború előtti" és hasonló megjelölések vannak.
   De talán mindegy is: nyulat nem lőnek vele. Vagy csak nagyon extrém esetben, iszonyat erős csúzlival.
   wsievers és Fergusson kedvelte ezt.
   There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

   Komment


   • #93
    Az anyagtakarékosság vezette a gyártókat a 13-as laptáv bevezetésére.
    A cseh(szlovák) gyártmányú gépeknél előszeretettel alkalmazták a 7-es csavarokat...na, CZsolti (!) ezt, mivel magyarázod ?!
    (Lehet, hogy más országok is, én azonban a szoci éráról beszélek)

    Komment


    • #94
     A cseh (szlovák) gyártmányú gépeknél előszeretettel alkalmazták a 7-es csavarokat...na, CZsolti (!) ezt, mivel magyarázod ?!
     Eddig eggyel találkoztam: berúgókar rögzítőcsavar. Meg is szívatott rendesen.
     Az oka meg körülbelül az lehet, hogy benne van a szabványban, máshol alig használják, tehát tőlünk kérik a pótalkatrészt.
     wsievers és Fergusson kedvelte ezt.

     Komment


     • #95
      A visszajelzőtartó...szép munka meghagynám.Az óra fehér-számlapost kér,a pótszerszámos helyét elég eltüntetni.....Csipném a gépet.
      Tamás78 kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


      • #96
       Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

       A cseh(szlovák) gyártmányú gépeknél előszeretettel alkalmazták a 7-es csavarokat...na, CZsolti (!) ezt, mivel magyarázod ?!
       (Lehet, hogy más országok is, én azonban a szoci éráról beszélek)

       A 120-as Skoda ülés rögzítő csavarjai is ilyenek voltak...Szívás...
       emu kedvelte ezt.

       Komment


       • #97
        Nem volt az szívás van hozzá menet fúróm és pl. a tönkrement M6-os menet helyére én ezt tettem nem üt el nagyon a külleme az M6-os tól. Vannak ilyen buktatók az Angol gyármányoknál is a Whitworth meneteknél. Ilyen volt és van manapság is a gyászmenet mely nem a temetőbe visz hanem az egyszer használatos gyalázatos minőségű kötőelem.
        zahi kedvelte ezt.

        Komment


        • #98
         sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Nem volt az szívás van hozzá menet fúróm és pl. a tönkrement M6-os menet helyére én ezt tettem nem üt el nagyon a külleme az M6-os tól
         Szerintem meg az a sz.pás. Amikor utána jóhiszeműen szétszereli a honpolgár, oszt bedobálja a csavarokat a többi közé. Majd néhány nap hét hónap után nekiáll összeszerelni és kezébe kerül a 7-es csavar ili megpróbálja betekerni a 6-os majd később a 8-as csavart a 7-es menetbe. Szerintem néhány órát eltölt közben fejvakarással
         zahi kedvelte ezt.

         Komment


         • #99
          Annó Apával egy benzines fűnyírót javítottunk. Ott volt 4db csavar ami a motort a vázra fogatta. A 4-ből persze egy hiányzott, összerakásnál jött a 6-os, az kiesik. Akkor a 8-as, az meg bele se megy. Akkor mi a f@sz van? Ki egy másik csavar, tolómérő elő, 7-es csavar...
          Oké, akkor átmenő csavaros lesz M6-ossal
          (azóta is úgy van )
          emu kedvelte ezt.

          Komment


          • Skoda S100 -ba , és a Dacia-ba is tettek 7-est gazdagon .... A Peugeot Citroen , Renault -ot mivel nem KGST , kihagynám ... pedig azokban van! Egyszer , (vagy 20 éve ) javítottam egy 1,5 D Peugeot 305 combit . A motor alá , a karter helyére volt felcsavarozva a váltó (két marék 7-es csavarral ) ... egy -ugyan az az olaj kente mindkettőt . Az OHC vezérlés duplex lánccal volt megoldva, és hogy pontosan be lehessen lőni a vezérlést , a főtengely lánckerék furatában három reteszhorony volt egymástól különböző szögekben elhelyezve ... de nem is ez a lényeg , hanem az , hogy a vezérmű fedelet (kb 60 cm magas ,35 cm széles nonfiguratív formátlan alu öntvény ), vagy 25 db hetes csavar fogta fel , melyeknek a hossza kb 6-7 féle volt . "Namármost" a vashoz vagy három láda alkatrészt hoztak ami kb két motor-váltó kombó alkatrészeit tartalmazta , ebből kellett egy használhatót összehozni . Amikor már a fedélre került sor ...., na azt a szentségelést ! Azóta van 7-es menetfúró , és metsző is a készletben . A használt csavaros-dobozban túrva , fel-fel tűnik még egy , az ominózus csavarból ...
           Che, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

           Komment


           • Sziasztok!

            Tavasszal, vagy nyáron szeretném a TLF-et ráírni a nevemre végre és szeretném leműszakiztatni. A gumikat lecserélem, mert a kivonás óta ( 1988) óta rajta van. Azt szeretném kérdezni, hogy a Pannóniáknál is meg voltak különböztetve a gumik mintája tipusonként, vagy teljesen mindegy milyen mintájút veszek rá? Az enyém 1960 as TLF.

            Köszönöm.


            Most hülyeséget kérdeztem, vagy nem tudja senki?
            Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2019 márc. 08, 17:26.

            Komment

            Working...
            X