Egyébként ártani árthat a vastagabb festék? Ha leválik szerintem 1 réteg is ugyan úgy fog mint 3. Bár ha valahol sérülés miatt megindul akkor talán 3 réteg jobban megtartja a sérült részt is.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Üzemanyag tank tisztítása
Collapse
X
-
- 5 likes
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésesikerült-e a művelet? Remélem igen.
- 2 likes
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea festék megkötött legyen!
De biztosan megszáradt rendesen, már nem is szaglik...
- 3 likes
Komment
-
én is megcsináltam a tank belsejét kb. 2 hete, enyém még kicsit szaglik,
viszont ami aggasztó, félig bemártottam egy darab fémtisztára pucolt csavart is a festékbe, majd 1,5 hetes száradás után egy üvegcse tiszta benzinben ázott 3-4 napot, s kivétel után le tudtam kapargatni a festéket róla, akár egy ronggyal jórészt le is tudtam volna törölni, de úgyhagytam, száradás után mi lesz vele, ma meg is nézem
de mindenesetre nem tűnt használhatónak....
- 1 like
Komment
-
Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemindenesetre nem tűnt használhatónak...
Törhetjük az agyunkat, hogy szedjük ki a Trinátot? Remélem nem...
Vagy a tank oldalára szigszalagozok egy műanyag palackot, abban lesz a benzin, a tank szépséges belsejének megóvása érdekében
- 2 likes
Komment
-
2 dolog jutott eszembe, vigasztalásul
az egyik, hogy minden motorozás előtt benzin be, motorozás végén benzin leenged...
másik dolog, olvasni több helyen a neten (pl. dnepr.hu), hogy a festéket valóban felpuhítja a benzin (vagy az etonol tartalma), zsírszerűen, gyurmaszerűen puhának írják le, (végülis a csavaron is ilyen lett a festék) mechanikusan biztosan el lehetne könnyen távolítani, de a tank belsejében elvileg nem éri ilyen hatás, a benzint nem színezi el, tehát végülis védi a fémet, de mindenesetre papírszűrőt berakok és figyelem az átlátszó benzincsőben a benzin színét...
- 1 like
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz már kevésbé,mi jön ezután,ha nem válik be.
Telitankolás, áztatás hetekig, leengedés, fél kiló facsavar, betonkeverő, shake, kiöblít.
Telitankolás, áztatás hetekig, leengedés, fél kiló facsavar, betonkeverő, shake, kiöblít.
Közben nézegetni a hirdetéseket, hogy milyen motort kellene venni, amivel végre MOTOROZNI is lehet.
- 3 likes
Komment
-
Szerintem a Hammerite is jó lenne ere a célra. Igaz, hogy a saját higítójával kéne felhígítani, de nem lehetetlen, hogy jól takarna ecsetelés nélkül is. Egy lábasban ki lehetne próbálni a lötyögtetős felületbevonás fedőképességét. Egy biztos: ezt a benzin nem oldja, és nem kerül ilyen sokba.
- 1 like
Komment
Komment