Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Üzemanyag tank tisztítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egyébként ártani árthat a vastagabb festék? Ha leválik szerintem 1 réteg is ugyan úgy fog mint 3. Bár ha valahol sérülés miatt megindul akkor talán 3 réteg jobban megtartja a sérült részt is.
    Azért ha 3 réteg válik le az már valójában 1 vastag rétegnek számít és egy nagy darab festék nagyobb galibát tud okozni mint egy kicsi. De persze a vastagabb festék a környező festékrészecskékhez is jobban tapad tehát nehezebben válik le. Bár tank esetében nem hiszem, hogy belülről fogja valami kalapálni, de még kívülről sem nagyon, hogy a festéknek kedve legyen lepattogni. Itt leginkább a fedés minősége számít, hogy old-e rajta annyit a benzin, hogy leoldja a fémig, vagy hogy vannak-e hibák a festésben ami alá berágja magát a benzin. Szerintem 2 réteg bőven elég bele. Nem strandkorlát az, hogy egész évben víz alatt legyen meg az ember a fejét verje bele

Komment

Érdeklődnék,h sikerült-e a művelet? Remélem igen.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        sikerült-e a művelet? Remélem igen.
        Végleges eredményt sajnos még nem tudok közölni. Mióta beköszöntött a meleg idő és intenzív növekedésnek indult a flóra (biztos a fauna is), nekem nincs megállásom, és 2 hete nem tudtam érdemben foglalkozni a motorral. De igérem holnap töltök a tankba némi keveréket, hogy rövidesen be tudjak számolni az eredményről. (Be is táplálom a telefonomba emlékeztetőbe )

Komment

Ok. De azért figyelj,hogy a festék megkötött legyen! Olyan izé nálam is van,rabolja a fűnyíró az időm rendesen.

Komment

a festék megkötött legyen!
            Idestova 3 hete csináltam a festést, ha ezalatt nem tudott megszáradni... akkor vessen magára
            De biztosan megszáradt rendesen, már nem is szaglik...

Komment

Rendben.Én bizakodó vagyok.

Komment

Zsolti ez a " már nem is szaglik" is bekerülhetne az Aranyköpésekbe! mert amelyik Li. nem szaglik az már valamire való!.

Komment

én is megcsináltam a tank belsejét kb. 2 hete, enyém még kicsit szaglik,

viszont ami aggasztó, félig bemártottam egy darab fémtisztára pucolt csavart is a festékbe, majd 1,5 hetes száradás után egy üvegcse tiszta benzinben ázott 3-4 napot, s kivétel után le tudtam kapargatni a festéket róla, akár egy ronggyal jórészt le is tudtam volna törölni, de úgyhagytam, száradás után mi lesz vele, ma meg is nézem

de mindenesetre nem tűnt használhatónak....

Komment

Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    mindenesetre nem tűnt használhatónak...
                    Afene! Ez nem jó hír
                    Törhetjük az agyunkat, hogy szedjük ki a Trinátot? Remélem nem...
                    Vagy a tank oldalára szigszalagozok egy műanyag palackot, abban lesz a benzin, a tank szépséges belsejének megóvása érdekében

Komment

Tetszik a hozzáállás,és humor. Az már kevésbé,mi jön ezután,ha nem válik be.

Komment

2 dolog jutott eszembe, vigasztalásul

az egyik, hogy minden motorozás előtt benzin be, motorozás végén benzin leenged...

másik dolog, olvasni több helyen a neten (pl. dnepr.hu), hogy a festéket valóban felpuhítja a benzin (vagy az etonol tartalma), zsírszerűen, gyurmaszerűen puhának írják le, (végülis a csavaron is ilyen lett a festék) mechanikusan biztosan el lehetne könnyen távolítani, de a tank belsejében elvileg nem éri ilyen hatás, a benzint nem színezi el, tehát végülis védi a fémet, de mindenesetre papírszűrőt berakok és figyelem az átlátszó benzincsőben a benzin színét...

Komment

Az már kevésbé,mi jön ezután,ha nem válik be.
                          Telitankolás, áztatás hetekig, leengedés, fél kiló facsavar, betonkeverő, shake, kiöblít.
                          Telitankolás, áztatás hetekig, leengedés, fél kiló facsavar, betonkeverő, shake, kiöblít.

Közben nézegetni a hirdetéseket, hogy milyen motort kellene venni, amivel végre MOTOROZNI is lehet.

Komment

Voltam festékboltban,rákérdeztem a "mindenálló" festékre,lúg,sav,vegyszer,oldószer. Van ilyen kb:140000/20l (csak akkor felejtősnek itéltem meg) Ha lennénk rá "páran" megérné kidecizni..

Komment

Szerintem a Hammerite is jó lenne ere a célra. Igaz, hogy a saját higítójával kéne felhígítani, de nem lehetetlen, hogy jól takarna ecsetelés nélkül is. Egy lábasban ki lehetne próbálni a lötyögtetős felületbevonás fedőképességét. Egy biztos: ezt a benzin nem oldja, és nem kerül ilyen sokba.

Komment

Pár reménytelen esetet ezzel gyógyítottam. Volt amelyet először kívülről kentem,hogy a rozsdamaró benne maradjon. Azóta eltelt pár év,s még bírja. Jó lenne olcsóbbal kiváltani.Click image for larger version

Name:	jófog.jpg
Views:	1
Size:	191.6 KB
ID:	144427

- - - Updated - - -

Én kipróbáltam a Hammeritet.. Nekem úszkált a lábasban. De nem akarok eltántorítani senkit.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X