Inkább a citromsavas módszer abból nem maradhat egyéb a tankban. A kólában azért cukortól kezdve mindenféle vacak van.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Üzemanyag tank tisztítása
Collapse
X
-
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseInkább a citromsavas módszer abból nem maradhat egyéb a tankban. A kólában azért cukortól kezdve mindenféle vacak van.
Tapatalk-kal küldve az én LG-D315-el
Komment
-
gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem kell azért annyira aggódni. A gyomorsav se babapopsikenőcs...
Kedves Sepy!
Ami az ámerikai filmekben van, sem kell elhinni mindent
- 1 like
Komment
-
Na eddig hallgattam a témában.
Egyszer egy Komar tankot lucskoltam a Tesco Value kóla ízesítésű üdítőitallal. Szóval amit írok nem szentírás! Kezdetnek a tankról. 4,5 literes ha jól emlékszem, de döntve van a gépre szerelve. Tehát 4 liter a biztonságos töltő mennyiség vízszintes terepen. Leszerelve, belül rozsda és trutyis folyadék volt benne. Leszedtem a benzin csapot és nejlonnal meg parafa dugóval eltömtem a kifolyót. Feltöltöttem kólával félig, majd 8-as és 12-es anyákat raktam bele 25-35 darabot. Kerültem a felületkezelt anyákat. Majd nejlonnal és a saját tanksapkájával zártam a tankot. Az egészet betekertem egy gomb és cipzár, patent mentes puha rongyba, majd szivacsba. Ez a tekercs ment a beton keverőbe, amit 1/2 óránként megdöntöttem a puttonyt egy- egy osztással. A műveletet én 3 órán át futtattam. Megjegyzés: A szomszédok ezt nehezen tolerálták. A kivétel után ÓVATOSAN kicsomagoltam, mert a szóda (szénsav) "böffent" egyet! Az egészet ki öntöttem egy vegyi anyag gyűjtőedénybe. A csavarokat kiszedegettem egy mágnessel, volt benne sok fém szemcse! Langyos szappanos vízzel semlegesítettem a savakat ( Foszforsav, szénsav, acefulszám). Majd tiszta benzinnel át mostam kétszer. Szárítás egy hajszárítóval történt. Az eredmény elfogadható volt. Nem volt króm fényes, de a rozsdagödrök is fényesebbek lettek. EZ NEM KÖVETENDŐ példa! Csak nem volt kéznél más anyag a kólán kívül.
- 7 likes
Komment
-
Az eredmény elfogadható volt
Amit viszont nem értek: miért került bele egyszerre a folyadék és a "darabos", azaz az anyák? Ugye utóbbinál az lenne a lényeg, hogy leverje a felületről a laza részeket, a folyadék meg csak csillapítja szerintem a munkájukat.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea folyadék meg csak csillapítja szerintem a munkájukat.Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 jún. 09, 09:50.
- 3 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn is ezen gondolkodom mert az Orosz a Lada lökhárítón bemutatottak alapján igen aktív anyag a Cola.Elgondolkodtató mire képes az emberi gyomorban és milyen egészséges mikor az USÁ-ban a helyszínelők is evvel takarítják a vérnyomokat el!.
Bár sok mindent mondanak a Colaról az is csak savak meg cukrok keveréke. Na jó van benne koffein meg még jó pár dolog, de ez szerintem csak egy felkapott mókusvakítás. [emoji3]
Ha kipróbálnád egy jó erős limonádéval ugyanúgy lemarná a rozsdát a citromsav.
Ennek ellenére nem mondom h egészséges és én sem iszom.
Tapatalk-kal küldve az én LG-H440n-el
- 2 likes
Komment
-
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmit viszont nem értek: miért került bele egyszerre a folyadék és a „darabos”, azaz az anyák? Ugye utóbbinál az lenne a lényeg, hogy leverje a felületről a laza részeket, a folyadék meg csak csillapítja szerintem a munkájukat.
- 2 likes
Komment
-
Bevallom nem gondoltam át a dolgot és „tutira” akartam menni.
Egy ettől független, de témába vágó kérdés: kaptam 2 Pancsi üzemanyagtankot, az egyik kicsit, a másik nagyon horpadt. A Nagyon horpadt is megérdemelné a megmentést, de annyi helyen és annyi irányból kapott ütést (cross mocit akart az előző gazda faragni a Pannoniából, de pár bukás után feladta a védtelen részek miatt), hogy szerintem csak szétvágással lehetne rendesen orvosolni.
Esetleg valamelyikőtöknek tapasztalata ezzel? Hegeszteni? Forrasztani? És mivel? Peremet csinálni rá? Ha igen, mekkorát?
Arra gondoltam, hogy géppel szépen el lehetne vágni, kiegyengetni, keskeny peremet rá, szemcseszórni belül még nyitott állapotban, hegeszteni szépen vonalban, belülre egy kis tömítőanyagot és kész az (első esésig) örök életű tank.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
Én a következő képen csinálnám:kimosni alaposan, kell egy porszívó mely fujja a levegőt! ezt bele és sarok csiszolóval / vágó koronggal / egy oldalon / nem középen/, hogy a betöltő sértetlen maradjon elvágnám körbe. Ezután ki lehetne kalapálni a sérüléseket. Ha kész peremező lyukasztó fogóval körbe nyomva rögzíteném és Co-val hegeszteném. Azért hegeszteném mert az könnyebben javítható. Rézzel való forrasztást nem javaslom egy a későbbi hasadás veszély /egy baleset miatt/ a másik pedig a nagy hőbevitel ami a kiegyengetett anyagnál nem kellene.Természetesen egy hozzáértő hegesztővel ki tudja mit miért ,hogy minél kevesebb hő és deformáció érje a lemezt. / Ez egy Karosszéria lakatos mely nem mostanság végzett és hallott ilyesmiről!!/.
- 4 likes
Komment
Komment