Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Üzemanyag tank tisztítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hasonlóképpen gondoltam én is. Bár elvágni talán fémhez való szalagfűrészen lehetne a legegyszerűbben - egy van az ismerősi körömben, de az sehogy sem érné át a tankot.
    Én a nagyon sok horpadás miatt a két oldali elvágásban gondolkodtam, az alsó varrat melletti, de még a domborításon belül lévő keskeny és nagyjából egyenes rész vonalában.

természetesen egy hozzáértő hegesztővel
    Szerencsére ismerek ilyet. Egy ismerősöm uborka és egyéb mezőgazdasági osztályozógépek egyedi gyártásával foglalkozik, van felszerelés és hozzáértés is. Lévén mindent hegesztenek amit csak lehet, nehogy a drága vevő szétszedje és rosszul rakja össze.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Bár elvágni talán fémhez való szalagfűrészen lehetne a legegyszerűbben

.....ezeket a pillanatokat is megnézm--persze a szokásos sörrel a kezemben

Komment

ezeket a pillanatokat is megnézm--persze a szokásos sörrel a kezemben
        Mármint valami extra fejleményt várva, vagy azzal a sörrel, amit a műhelyedben köszönés mellé illik adni?

Komment

Teli van az internet motorkerékpár benzintank javító videókkal, amik arról szólnak, hogyan kell kihúzni a horpadásokat. OK, hogy azok papírból vannak egy régi tankhoz képest, de én biztos nem esnék neki fűrésszel meg más forgácsoló eszközökkel, gépekkel. Az Ural tank sem egy könnyen alakítható dolog, de csak sikerült a betöltőnyíláson keresztül kikalapálnom egy elég mély horpadást. Azt hittem nem lesz jó, de homokfúvás után kiderült, hogy semmivel sem lett rosszabb, mint a tank többi része, csak azokat elfedte a make-up.

Na jó, ha joker szórakoztatása a cél, akkor lehet.
          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Az Ural tank sem egy könnyen alakítható dolog, de csak sikerült a betöltőnyíláson keresztül kikalapálnom egy elég mély horpadást.
            Én is így csináltam, keményfa deszkából kifűrészelt görbe hokiütőszerű cuccokkal. Nem is kellett gittelnem utána.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Én is ezen gondolkodom mert az Orosz a Lada lökhárítón bemutatottak alapján igen aktív anyag a Cola.Elgondolkodtató mire képes az emberi gyomorban és milyen egészséges mikor az USÁ-ban a helyszínelők is evvel takarítják a vérnyomokat el!.

Az olcsó kólák többségében és a light-os változatokban csak édesítőszer van, tehát ez nem fog beleragadni a tankba, de nem árt tudni, hogy a színe az a karamelltől van, ami ugye égetett cukor és ez lesz a motorban is, ha véletlenül belekerül. Ezt utána onnan semmi ki nem oldja csak a finomeszterga és a hónoló.

Én sem vagyok a kólázás híve, de egy kiadós Calicivírus fertőzés során életet menthet. Saját tapasztalatból tudom. Gyerekbetegség ugye, amit nyilvánvalóan én is elkaptam, persze mostanában. Nos ezt a fertőzőosztályon nem szívesen reklámozza az ember, mert esetleg elkergetik a gyereke mellől, akivel bent fekszel ugyanez okból kifolyólag. Ha szólsz, mehetsz a felnőttosztályra. A gyerek marad egyedül. Remek perspektíva.

Én is remekül álcáztam magam - nem volt könnyű - de egy idő után elkezdtem kiszáradni. A víz szó szerint kifolyt belőlem és nem segített. Sör, Unicum próba: begörcsölt a vesém. Mielőtt végképp beadtam volna az unalmast meghallottam a nővérektől, hogy ők ilyenkor kólát isznak. Nosza, irány az ABC. Nagykiszereléses CC, cirka 2,5 l. Úgy ittam, mintha sör volna. Estig elfogyott az egy üveg. Még jó két hétig kívántam, azóta sem. Tehát igenis jó az a kóla, csak nem motorápoláshoz - szerintem.

Komment

Az a módszer nem kivitelezhető mint a kipufogónál is?
                Tehát a hegesztést a peremen végigköszörülni és úgy szétszedni. Aztán kalapálás után a gyári varrat helyén összehegeszteni.

Komment

de én biztos nem esnék neki fűrésszel meg más forgácsoló eszközökkel, gépekkel
                  Be kell töredelmesen vallanom, hogy én az oldalanként 1-1,5 coll betoldásának az ötletével is eljátszottam. Ahhoz úgyis vágni kell, akkor pedig gyönyörűen ki lehet ütni a levágott részeket. Ezért az a nagy lendület a vagdosás irányába.

Komment

Tehát a hegesztést a peremen végigköszörülni és úgy szétszedni. Aztán kalapálás után a gyári varrat helyén összehegeszteni.
                    De bizony. S így a javítás után nem látszik a beavatkozás. Akár lánggal,akár avival hegesztve. Esetleg ügyesen(mert úgy kell) saját anyagával összeolvasztva.

Komment

Én nem akarok sértegetni senkit de aki uborka és egyéb osztályozó gépet készít még nem biztos,hogy Karosszéria / lemez/ lakatos is egyben . Még aki jó hegesztő az sem biztos, hogy ért a lemezhez. Egy jó lakatosnak is évek kellenek a gyakorlatban mire karosszéria lakatosnak hívják!. Mondani mondhatja és mondja is sok ember de a valóság más!. Írunk itt különböző módokat de mindíg a látottak alapján dönthető el a mód.Én azért javasoltam ezt a módszert mert tankot vágni így érdemes és a biztonság miatt mert sok embert megtévesztett már az " ebben már 30 éve nincs üzemanyag" efféle neki indulás és az illető fején durrant a tank! Az igazi vágó koronggal , vékony lemez vágására a szalagfűrész nem alkalmas" bocs de nem Valakinek is a szórakoztatására írtam" csupán segítő szándékkal tettem. Baráti társaságban a sörrel a kezünkben való beszélgetés nem lehet hiba?!. Én is hasonló képen akarom a gyári tankom kibővíteni csak mindkét oldal vágásával. Bocs de közeben ti is írtatok mire én befejeztem. Ha peremező fogóval csinálom sem látszik a javítás / bővítés / és kisebb az esély a vetemedésre mert a vakolós gittelést én sem szeretem ezt a vastagságra értettem mikor a festő nem győzi felkenni mint a " kőműves a hóblival a görbe falra/.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2015 jún. 11, 14:06.

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Be kell töredelmesen vallanom, hogy én az oldalanként 1-1,5 coll betoldásának az ötletével is eljátszottam. Ahhoz úgyis vágni kell, akkor pedig gyönyörűen ki lehet ütni a levágott részeket. Ezért az a nagy lendület a vagdosás irányába.
                        Az úgy összesen hány liter?

Komment

Én a Cz-jét nem számolgattam / 350_es ről beszéltem / és nem is párhuzamos csíkot szeretnék bele toldani elöl szélesebbet és hátul kb. 50-50mm-t. Olyan széles lenne a tank az ülés felől mint a két oldaldoboz.Szerszámosok és nem a túra dobozok!Nem földkörüli útra készülök,hogy az Oroszoknál megtankolok és vissza úton Romániába és közben két mankókerék kellene, hogy ne düljön el. Kb. saccra 20 liter körül lenne és akkor már egy benzinszintjelzőt is tenni szeretnék bele. A donor már megvan Márkatárs Tibi jóvoltából a tél pedig a 350-esé lesz.

Komment

Ma darabolok Simson tartályt. Egy kicsit gyűrött+egyéb bibik. Króm kell rá. Majd teszek fel képet.

Komment

Sziasztok!

Bár a tank kalapácsolásban nincs, de a hegesztésben van tapasztalatom. Az uborka válogató gondolom saválló anyagból van, tenjesen más mint egy tank.
                              Egyébként vannak kihuzatók, amik hozzá hegednek a horpadáshoz és ki lehet vele rántani. Utánna melegen ki lehet kalapálni. Ha egy kicsit is hozza lehet férni belülről.

Tapatalk-kal küldve az én LG-H440n-el

Komment

Végre visszatértem, sajna nem voltam itthon 3 napig.

Én nem akarok sértegetni senkit de aki uborka és egyéb osztályozó gépet készít még nem biztos,hogy Karosszéria / lemez/ lakatos is egyben . Még aki jó hegesztő az sem biztos, hogy ért a lemezhez.
                                Szerintem kicsit félreértésre adott okot a megfogalmazás: egy 10 fős vállalkozásról van szó, hajlító, peremező, prés és egyéb gépekkel, komplett gépparkkal a hegesztéshez. Ők is tervezik a gépeket, a beszerezhető alkatrészeken (csapágyak, menetes szárak, zsanérok, görgősorok és egyebek ugye) kívül mindent ők gyártanak le, 0,5 - 10 mm között vágják/alakítják/hegesztik a lemezt. Dolgoznak rozsdamentessel is, de a nagyja nem az, mert ugye valahol spórolni is kell. Meg ezek nem élelmiszerüzemek belsejébe készülnek, hanem a termelési helyek közelébe, tehát poros mezőgazdasági telepekre, féltetők alá. Hozzájuk hordom a lámpatartókat, sárvédőket, üléslemezeket és mindent.
                                Be is költöznék a műhelyükbe, csak ugye nem isszuk iszapjáig a vizet...

Van karosszériás+fényező cimborám is, de sosem ér rá: a fizetős osztrák vendégek autói elsőbbséget élveznek, az ilyen "majd összeadjuk" meló ugye a lista végére kerül. Az első Pannoniámat ő csinálta, hát nem mindenhol tapadt a mágnes a lemezhez, mert könnyebb telibehúzni üvegszálas kittel, mint kiütögetni.

Az úgy összesen hány liter?
                                Passz. De a gyári 18 ha minden igaz, valszeg 20 felett lenne egy hajszállal. Nekem nem a többlet kellene, hanem szélesebb terpeszben kényelmes ülni, így pont nekitámaszkodna a lábam a tankguminak, nem kellene szorítani, hogy megtámaszkodjanak rajtuk a térdeim.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2015 jún. 13, 15:21. Oka: kiegészítés a rozsdamentes lemezek kapcsán.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X