Nem lesz darabolás. Rozsda kicsiszolása után nem maradna mit krómozni. Foltozás+festés.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Üzemanyag tank tisztítása
Collapse
X
-
Osztom Kollarg utolsó két sorában lévő tényt.Én személy szerint úgy érzem magam egynek a motorral ha a tankot éri a térdem. Mivel túl vagyok az első tinédzser koromon most élem a másodikat nekem nem kényelmes mikor a keskeny tank miatt úgy kell ülni a motoron mint a tinédzser lány mini szoknyában a hokedlin!.
- 7 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem kényelmes mikor a keskeny tank miatt úgy kell ülni a motoron mint a tinédzser lány mini szoknyában a hokedlin
....... és egyik se jó senkinek
- 5 likes
Komment
-
Na sziasztok én holnap esek neki a tanknak ezért le akarom tisztázni a dolgoka akkor csavarokat teszek a tankba aztán egy kis benzinel meglocsolom azán rázom jó sokáig utána vizzel ki öblítem és teletöltöm meleg vízzel benne feloldot citromsavval aztán vizel ki öblötem majd benzinnel és megszárítom. 5 liter vizhez kb mennyi citromsavat tegyek ? És mit kéne még csinálni?
Tapatalk-kal küldve az én LG-D315-el
Komment
-
Nagyjából így ahogy írtad. Rázogatás helyett jobb ha van pl. betonkeverő, amire rá tudod erősíteni, és sokáig forgatni. Ezután kiöblíted benzinnel, alaposan kiüríted. Majd forró víz+ citromsavval teletölteni, kb. 2 napig áztatni. 5 liter vízhez én kb. 150-200g citromsavat tennék. Ahogy hűlik, csökkenni fog a térfogata, érdemes utána töltögetni sima vízzel, hogy "csapig" legyen. Végül kiöntöd a cuccot (figyelem, nem zománcozott kádba, mert azt megmarhatja!) és alaposan kiöblíted vízzel, majd kiszárítod porszívóval vagy hajszárítóval.. Kb. ennyi.Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 jún. 18, 21:21.
Komment
-
tibi495 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNa sziasztok én holnap esek neki a tanknak ezért le akarom tisztázni a dolgoka akkor csavarokat teszek a tankba aztán egy kis benzinel meglocsolom azán rázom jó sokáig utána vizzel ki öblítem és teletöltöm meleg vízzel benne feloldot citromsavval aztán vizel ki öblötem majd benzinnel és megszárítom. 5 liter vizhez kb mennyi citromsavat tegyek ? És mit kéne még csinálni?
- 4 likes
Komment
-
Csak az a baj, hogy hiába csinálod mert minden kezdődik előről. Akkor mikor ezt megcsinálod tiszta lesz az igaz de utána nem lesz állandóan tele és elkezd rozsdásodni. 3. éve kísérletezem vele én is de ezek a megoldások csak ideig- óráig tartanak. Ez sajna evvel az üzemanyaggal borítékolva van továbbra is. Érdekes ugye mikor rátalálnak egy 20-vagy több éve nem indított gépre és ha jó gazdija volt tele tankkal tette le nem lyukadt ki.Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2015 jún. 18, 21:45.
- 3 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsak az a baj, hogy hiába csinálod mert minden kezdődik előről. Akkor mikor ezt megcsinálod tiszta lesz az igaz de utána nem lesz állandóan tele és elkezd rozsdásodni. 3. éve kísérletezem vele én is de ezek a megoldások csak ideig- óráig tartanak.
Komment
-
Üdv!Az én mocim tankjánál ritka ami koszosabb.Barna"lekvár"volt benne,no meg egy marék rozsda.Nekem a kövezkező vált be:benzincsapot kivettem,forró vízet kb.negyedig a tankba,kerestem apró szemű láncot(10-15mm)kb.2m hosszban.Azért kell hosszú hogy a súlyánál fogva érezd merre jár a tankba.Tanksapkát vissza a helyére,eggyik újjam a csaphoz és megfordítva a tankot,elkeztem rázni.Fel kell venni a lánc súrlódádának rítmusát,forgatni hogy mindenhol járjon a lánc.Ezt lehet érezni.Addig csináltam míg ki nem tisztult a kiöntött víz.Fontos hogy forró legyen minden cserénél!Ha megtisztul jöhet az ethanol,és a végén a tiszta benzin.Ezekből2-2l elég.Nekem teljesen kivitte a rozsdát,meg minden koszt.Ha gondolod próbáld ki!baráti üdv mihu!Utoljára szerkesztve a következő által: mihu; 2015 jún. 18, 21:59.
- 1 like
Komment
Komment