Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Veterán járművek krómozása
Collapse
X
-
Tudok, de szerintem te is megtudod csinálni ha akarod. A krómozásra váró alkatrészeket, de a motorom blokkját is, fúrógéppel, szaturnusztárcsával, rongykoronggal, és egy kis polírpasztával csináltam. ( alumínium alkatrészek polírozása ) témában vannak képek.korompaiistvan kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
szerintem egyszerűbb, ha a gugliban rákeresel, leírni bonyolultabb...korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA szaturnusztárcsa a fúróba fogható korong alakú műanyag korong, aminek a külső peremére lehet a csiszoló cuccost fogatni?
Komment
-
Megkérdezhetem milyen finoman csiszoltad? Én is belefogtam a polír/króm részébe a T1-nek, arra már rájöttem hogy polírhoz felesleges 600 fölé menni, csak alaposnak kell lenni és megfelelő fordulatszámmal pörgetni a korongot... Na de króm alá?mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseElég szép lett, de én csiszoltam
120-as szaturnusz van itthon (fúrógépbe fogható szárral), azzal már csináltam, de úgy néz ki jóval finomabbra kellene kihozni mielőtt elküldöm valahova.soveny kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
Köszönöm. Akkor visszavándorolok a pincébe és csiszolgatok tovább kitartóan. Igaz az olcsó barkács-jellegű fúrógép miatt már a fél fülemre süket vagyok.
És így, hogy még ők is dolgoztak vele sikerült a munka örömén kivül valamit (pl. rövidebb idő alatt elkészülő alkatrészeket, némileg olcsóbb árat) elérni, mint alapesetben?mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBár az Edelényiek azt állították, hogy ők még finomítottak rajta.
Közben csiszolok, lassan a gép (célgép: satuba fogott fúró) fél méteres környezetében minden fekete...
Annyi az összes problémám, hogy kráteresre rozsdáltak a hátsó teleszkóppoharak és a villaszárak. 
21:49 - mára befejeztem, sikerült leégetni a praktikeres fúrógép motorját. Pedig már csak drótkeféztem a 14-es laptávolságú nyolcas anyákat...
Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 júl. 11, 21:51.OdinHEM és korompaiistvan kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
Ahogyan neked tetszik-csak a TÜZIHORGANY nem tul egészséges gondolat. Pedig Tiszacsegén jól csinálják.
Sőt ha jól meggondolom ( elveim ellenére,mert a szinter csak fürdőszabai kapaszkodóra meg virágtartóra való s...r, )már csináltam olyan , menthetetlennek látszó nagyon ,gödrösre rozsdásodott teló rugót -ami nem burkolt,tehát szépnek kell lenni-hogy Mogyoródon leszintereztettem feketére vagy szürkére.Nagyon használható technológia. (ja és csináltam már pirosat és sárgát is
)
OdinHEM és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Ilyen apró alkatrészeknél a tűzihorganyt el kel felejteni. Tűzihorganyzáskór az anyagot 450 fokos cinkoldatba engedik bele, ami kilágyítja, eldeformálja az ilyen vékony drótot. Arról nem is beszélve, hogy a húzórugót úgy "összegyógyítaná", hogy az többé nem lenne rugó.joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTÜZIHORGANY nem tul egészséges gondolat.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy egy kicsit jobban mint máshol. Kipróbáltam egy pár helyetjoker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePedig Tiszacsegén jól csinálják.
Amire neked szükséged lehet az a elektrohorganyzás.
- 3 likes
Komment
-
ApaE
Komment