Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterán járművek krómozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A napokban elkészült egy adag krómozott alkatrészem Edelényben. Ami a képen látható 6000 ft-ba került. Elég szép lett, de én csiszoltam. Állítólag ők még csiszoltak rajta, hogy szebb legyen. A kartondobozban lévő alkatrészekről készült fotó, az én csiszolásom után készült.Click image for larger version

Name:	20120510338.jpg
Views:	2
Size:	191.0 KB
ID:	131260Click image for larger version

Name:	20120524366.jpg
Views:	1
Size:	199.1 KB
ID:	131261Click image for larger version

Name:	20120524365.jpg
Size:	198.4 KB
ID:	131262Click image for larger version

Name:	20120524367.jpg
Size:	203.1 KB
ID:	131263Click image for larger version

Name:	20120524369.jpg
Size:	195.7 KB
ID:	131264
    Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2012 jún. 13, 08:49.
    ATAKOBA, OdinHEM és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Hello Mir-mur tudnál esetleg csiszolni komplett blokkot is? Vagy csak kisebb egyszerü alkatrészeket?

Komment

Tudok, de szerintem te is megtudod csinálni ha akarod. A krómozásra váró alkatrészeket, de a motorom blokkját is, fúrógéppel, szaturnusztárcsával, rongykoronggal, és egy kis polírpasztával csináltam. ( alumínium alkatrészek polírozása ) témában vannak képek.
        korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

A szaturnusztárcsa a fúróba fogható korong alakú műanyag korong, aminek a külső peremére lehet a csiszoló cuccost fogatni?

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A szaturnusztárcsa a fúróba fogható korong alakú műanyag korong, aminek a külső peremére lehet a csiszoló cuccost fogatni?
            szerintem egyszerűbb, ha a gugliban rákeresel, leírni bonyolultabb...

Komment

Ja, ilyenem vanCsak nem tudtam, hogy így hívják
              zsíráf kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Elég szép lett, de én csiszoltam
                Megkérdezhetem milyen finoman csiszoltad? Én is belefogtam a polír/króm részébe a T1-nek, arra már rájöttem hogy polírhoz felesleges 600 fölé menni, csak alaposnak kell lenni és megfelelő fordulatszámmal pörgetni a korongot... Na de króm alá?
                120-as szaturnusz van itthon (fúrógépbe fogható szárral), azzal már csináltam, de úgy néz ki jóval finomabbra kellene kihozni mielőtt elküldöm valahova.
                soveny kedvelte ezt.
                There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Pedig nekem sem volt finomabb tárcsám. Bár az Edelényiek azt állították, hogy ők még finomítottak rajta.
                  soveny kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm. Akkor visszavándorolok a pincébe és csiszolgatok tovább kitartóan. Igaz az olcsó barkács-jellegű fúrógép miatt már a fél fülemre süket vagyok.

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Bár az Edelényiek azt állították, hogy ők még finomítottak rajta.
                    És így, hogy még ők is dolgoztak vele sikerült a munka örömén kivül valamit (pl. rövidebb idő alatt elkészülő alkatrészeket, némileg olcsóbb árat) elérni, mint alapesetben?

Közben csiszolok, lassan a gép (célgép: satuba fogott fúró) fél méteres környezetében minden fekete... Annyi az összes problémám, hogy kráteresre rozsdáltak a hátsó teleszkóppoharak és a villaszárak.

21:49 - mára befejeztem, sikerült leégetni a praktikeres fúrógép motorját. Pedig már csak drótkeféztem a 14-es laptávolságú nyolcas anyákat...
                    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 júl. 11, 21:51.
                    OdinHEM és korompaiistvan kedvelte ezt.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Sziasztok, a "kültéri" rugókat (nem sok van, pl lábfék tengelynél)mivel lehet lekezelni? Festék, horganyozás? stb
                      You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Ahogyan neked tetszik-csak a TÜZIHORGANY nem tul egészséges gondolat. Pedig Tiszacsegén jól csinálják.
                        Sőt ha jól meggondolom ( elveim ellenére,mert a szinter csak fürdőszabai kapaszkodóra meg virágtartóra való s...r, )már csináltam olyan , menthetetlennek látszó nagyon ,gödrösre rozsdásodott teló rugót -ami nem burkolt,tehát szépnek kell lenni-hogy Mogyoródon leszintereztettem feketére vagy szürkére.Nagyon használható technológia. (ja és csináltam már pirosat és sárgát is )
                        OdinHEM és kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          TÜZIHORGANY nem tul egészséges gondolat.
                          Ilyen apró alkatrészeknél a tűzihorganyt el kel felejteni. Tűzihorganyzáskór az anyagot 450 fokos cinkoldatba engedik bele, ami kilágyítja, eldeformálja az ilyen vékony drótot. Arról nem is beszélve, hogy a húzórugót úgy "összegyógyítaná", hogy az többé nem lenne rugó.
                          joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Pedig Tiszacsegén jól csinálják.
                          Én inkább úgy fogalmaznék, hogy egy kicsit jobban mint máshol. Kipróbáltam egy pár helyet
                          Amire neked szükséged lehet az a elektrohorganyzás.

Komment

Click image for larger version

Name:	20111213097.jpg
Size:	192.1 KB
ID:	131552Click image for larger version

Name:	20120210180.jpg
Size:	201.4 KB
ID:	131553Az első képen egy tűzihorganyzott, a második képen pedig egy tűzihorgyanyzott, és színterezett alkatrész látható, ami a lehető legjobb megoldás kültéren.

Komment

Bocsánat----nem volt érezhető az irónia az ötletelésemben ???--vagy mi ?

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X