Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterán járművek krómozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

jjzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az olcsóbb az indiai, a drágább az spanyol, de az árukon kívül mi a különbség a kétféle felni között?
    Ajánlom ApaE hozzászólását, illetve az egész párbeszédet ebben a témában: http://veteran.forum.hu/veteran-auto...-227/#post1758
    mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Tegnap 2011 December 26.án a Discovery " hogyan csinálják " sorozatban benne volt a crómozás. Megkérem a hozzáértőket, ( Benedeket vagy Zolit ) hogy töltsétek fel ide ezt a részt.
      Che kedvelte ezt.

Komment

Van pár érdekes alternatíva az otthon végezhető krómozásra...Például ez:

Vagy ez (külföldön ilyen szett is kapható):

Vagy az öntapadós króm fóliák....Amiből már van hőálló is!

elgondolkodtató...
        (bocsi a ronda autóért , de elgondolkodtató az eredmény átvetítve egy lökhárítóra vagy más krómdíszre...)
        mir-mur kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Az a középső film valahogy befejezetlen. Nem maradt le valami ?

Komment

Itt a folytatás akkor:

és a 3. rész:

Itt egy angliai krómozó szettet áruló cég honlapja-Az oldaluk szerint postáznak Magyarországra £ 32.00-ért 10 kilóig
            Az 5 literes szett ára £87
            Replica Chrome Plating Kit
            Van ecsetelős szettjük is, £39.50-ért de lehet darabonként is válogatni.
            érdemes megnézni a referenciákat...
            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2011 dec. 28, 17:46.
            mir-mur és soveny kedvelte ezt.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

OK, hogy otthon krómozhat az ember, de mi lesz a melléktermékekkel..???
              Jó magyar szokás szerint kiöntjük valahová..?
              kedvelte ezt.

Komment

mir-mur és soveny kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Tegnap 2011 December 26.án a Discovery " hogyan csinálják " sorozatban benne volt a crómozás. Megkérem a hozzáértőket, ( Benedeket vagy Zolit ) hogy töltsétek fel ide ezt a részt.
                  Szívesen feltölteném, mert biztos érdekes kisfilm, de sajnos nem találtam meg az interneten. Te esetleg felvetted? Ha igen, nagyon szívesen segítek a feltöltésben!

Komment

KB. 50 000ft a kis angol csomag ennyi pénzért mennyit krómoznak? -ha elfogy , honnan jön a "kemikália"?
                    mir-mur és Che kedvelte ezt.

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2011 dec. 29, 08:50.
                      mir-mur, joker és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Nagyon érdekes volt megnézni a videókat,-rendkívül tanulságos,hogy a kereskedelem,mennyi marhaságot szeretne rásózni az emberere.Nem vonom kétségbe,hogy arra a részben polírozott réznek tűnő alapra, sikerül felpamacsolni egy kevés krómnak tűnő bevonatot,-jó is az mondjuk egy karácsonyfa díszre,-de egy első teleszkópra?

Annyi hozzászólás született már krómozás témában,hogy ha azokat átolvassátok,elméletileg eszközök nélkül a galvanizálást is kitanulhatjátok,kérlek ne üljetek fel,-minden kereskedelmi fondorlatnak!

Véleményem szerint,ami természetesen igen szubjektív,ez az egész egy krómozást pótló,-pót króm,-de még csak nem is króm.

Kérlek benneteket,azt írja már meg valaki,-de egy krómozással foglalkozó mester,ki és hol vállalja el,hogy alá is rezez a nikkelnek és az azt követő krómnak,-és azért a nem kevés költségért,melyet elkér érte, mennyi garanciát vállal,természetesen,ha nem kénsavban tárolom a krómozott alkatrészeket!

Boldog Újévet Kívánok!

Üdvözlettel:Che
                        Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2011 dec. 29, 01:56.
                        mir-mur, supermax és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Egy kis tapasztalat meg osztás!
                          Nagyon régen volt még a 80-as évek elején amikor kezdtek a T SZ mellék üzem ágak terjedni. Nagyon kellett a pénz(persze mikor nem kel?)ezért az egyik ismerősünknél a buszozás mellett másodállást vállaltam.Bojler csöveket krómoztunk Német exportra(tehát nagyon minőségi munka kellett!)mondom régen volt és nem is vagyok szakember,de azt az ott tapasztaltakból merem állitani hogy az otthoni krómozás majdnem a lehetetlenség határán van!!!!!!!!!!!!!!A felület előkészités is olyan bonyolult sokrétű és nagy szakértelmet kívánó munka hogy már ott megáll a tudomány!A csiszolás az majdnem a legkönnyebb feladat(persze az is nagyon fontos!) De utána jön a lényeg a különböző vegyi előkészités,zsirtalanitás stb(mi Pl,ciános zsirtalanitót használtunk,nem ajánlom otthol senkinek) aztán a rezezés,nikkelezés(a rétegvastagságra ügyelve!) és a végén a króm!!!!Figyelve a fürdő hőmérsékletét,összetételét,áramerősséget stb!!!!!!!!!.......ésmég igy is mennyi selejt volt (foltos,hiányos,pattogós,égett Stb!)A Németek átvételkor valami műszerrel mérték a rétegvastagságot ha nem volt jó vissza az egész!!!!A mai hazai kis üzemek nem tudom milyen munkát végeznek,ahol én voltam az két éves krómot tud!!!!Szerintem a többi is hasonló szinvonalon van(amelyik nem az drága,mert ez egy drága technológia!!!)
                          Remélem nem bántottam meg senkit,ezért nem írtam cégneveket!
                          Üdvözlöm a veterános cimborákat,BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!Sok-sok boldog órát és napot a dédelgetett kedvenceitekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gyula.
                          mir-mur, barna és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Na végre valaki --(udvariassan)de megmondta a valót,már én is próbáltam magamban megfogalmazni ,de ez sokkal jobb!

Hány embert sértenék meg ha azt mondanám ,hogy Magyarországon nincs krómozás ?Mondom ezt úgy hogy nem a szakképzettséget,tudást,emberi hozzáállásukat vonom kétségbe csupán az EU-s szab. kénytelen -kelletlen ,birságoktól való félelmükben való betartása--illetve a csiszolói szakma (lassan) teljes kihalása az oka hogy az van ami van!
                            Olasz és Belga-Holland veterán alkatrész gyártók miért csak Ukrajnában ,ill. a balti államokban krómoztatnak?

Mégegyszer :Nem akarok senkit bántani -egyszerüen ez van.

Komment

Azért én még azt hozzátenném, hogy egyik cégnek sem szerintem ez a fő profilja, már a nekik csak rozsdás vasak, nekünk felbecsülhetetlen értékekre gondolok itt.
                              Új alkatrészeknél legyen az bármi amit nagytömegben tud csinálni nyilván könnyebb a minőséget tartani, és nincs vele annyi macera, és feltételezem kifizetődőbb is.

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                A csiszolás az majdnem a legkönnyebb feladat(persze az is nagyon fontos!)
                                Szinte mindennel egyetértek amit leírtál, viszont mivel én minden munkafolyamatban dolgoztam nem mondanám hogy a csiszolás a legkönnyebb.
                                Az elektromos zsírtalanításhoz nem kell feltétlen cianidos lé, elég az egyszerű lug is.
                                Ha van egy jó vegyész a cégnél aki beállítja a fürdőket, onnantól kezdve egy értelmesebb betanított munkás is meg tudja csinálni a munkát. Persze nem a precíziós, pontos méretre való krómról beszélek. Mellesleg 7 éve dolgozom csiszolóként, a krómot is bevállalva, és még nem hoztak vissza visszarozsdásodott munkát, pedig nincs alárezezve.

Egyébként a videókban bemutatott nikkelező szett arra tökéletesen megfelel hogy pl. dísztárgyak aranyozásához előkészíteni a felületet....stb (nem kell mindig motoralkatrészben gondolkodni)
                                Aki viszont mégis otthon akarja megpróbálni, annak itt egy könyv. Ha másra nem arra jó hogy átlássák a technológiát.

Krómozás otthon

Üdv. M. Zoltán

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X