jjzoli eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Veterán járművek krómozása
Collapse
X
-
Van pár érdekes alternatíva az otthon végezhető krómozásra...Például ez:
Vagy ez (külföldön ilyen szett is kapható):
Vagy az öntapadós króm fóliák....Amiből már van hőálló is!
elgondolkodtató...
(bocsi a ronda autóért , de elgondolkodtató az eredmény átvetítve egy lökhárítóra vagy más krómdíszre...)mir-mur kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
Itt a folytatás akkor:
és a 3. rész:
Itt egy angliai krómozó szettet áruló cég honlapja-Az oldaluk szerint postáznak Magyarországra £ 32.00-ért 10 kilóig
Az 5 literes szett ára £87
Replica Chrome Plating Kit
Van ecsetelős szettjük is, £39.50-ért de lehet darabonként is válogatni.
érdemes megnézni a referenciákat...Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2011 dec. 28, 17:46."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTegnap 2011 December 26.án a Discovery " hogyan csinálják " sorozatban benne volt a crómozás. Megkérem a hozzáértőket, ( Benedeket vagy Zolit ) hogy töltsétek fel ide ezt a részt.
Komment
-
Szervusztok!
Nagyon érdekes volt megnézni a videókat,-rendkívül tanulságos,hogy a kereskedelem,mennyi marhaságot szeretne rásózni az emberere.Nem vonom kétségbe,hogy arra a részben polírozott réznek tűnő alapra, sikerül felpamacsolni egy kevés krómnak tűnő bevonatot,-jó is az mondjuk egy karácsonyfa díszre,-de egy első teleszkópra?
Annyi hozzászólás született már krómozás témában,hogy ha azokat átolvassátok,elméletileg eszközök nélkül a galvanizálást is kitanulhatjátok,kérlek ne üljetek fel,-minden kereskedelmi fondorlatnak!
Véleményem szerint,ami természetesen igen szubjektív,ez az egész egy krómozást pótló,-pót króm,-de még csak nem is króm.
Kérlek benneteket,azt írja már meg valaki,-de egy krómozással foglalkozó mester,ki és hol vállalja el,hogy alá is rezez a nikkelnek és az azt követő krómnak,-és azért a nem kevés költségért,melyet elkér érte, mennyi garanciát vállal,természetesen,ha nem kénsavban tárolom a krómozott alkatrészeket!
Boldog Újévet Kívánok!
Üdvözlettel:CheUtoljára szerkesztve a következő által: Che; 2011 dec. 29, 01:56.
- 8 likes
Komment
-
Egy kis tapasztalat meg osztás!
Nagyon régen volt még a 80-as évek elején amikor kezdtek a T SZ mellék üzem ágak terjedni. Nagyon kellett a pénz(persze mikor nem kel?)ezért az egyik ismerősünknél a buszozás mellett másodállást vállaltam.Bojler csöveket krómoztunk Német exportra(tehát nagyon minőségi munka kellett!)mondom régen volt és nem is vagyok szakember,de azt az ott tapasztaltakból merem állitani hogy az otthoni krómozás majdnem a lehetetlenség határán van!!!!!!!!!!!!!!A felület előkészités is olyan bonyolult sokrétű és nagy szakértelmet kívánó munka hogy már ott megáll a tudomány!A csiszolás az majdnem a legkönnyebb feladat(persze az is nagyon fontos!) De utána jön a lényeg a különböző vegyi előkészités,zsirtalanitás stb(mi Pl,ciános zsirtalanitót használtunk,nem ajánlom otthol senkinek) aztán a rezezés,nikkelezés(a rétegvastagságra ügyelve!) és a végén a króm!!!!Figyelve a fürdő hőmérsékletét,összetételét,áramerősséget stb!!!!!!!!!.......ésmég igy is mennyi selejt volt (foltos,hiányos,pattogós,égett Stb!)A Németek átvételkor valami műszerrel mérték a rétegvastagságot ha nem volt jó vissza az egész!!!!A mai hazai kis üzemek nem tudom milyen munkát végeznek,ahol én voltam az két éves krómot tud!!!!Szerintem a többi is hasonló szinvonalon van(amelyik nem az drága,mert ez egy drága technológia!!!)
Remélem nem bántottam meg senkit,ezért nem írtam cégneveket!
Üdvözlöm a veterános cimborákat,BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!Sok-sok boldog órát és napot a dédelgetett kedvenceitekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gyula.
- 8 likes
Komment
-
Na végre valaki --(udvariassan)de megmondta a valót,már én is próbáltam magamban megfogalmazni ,de ez sokkal jobb!
Hány embert sértenék meg ha azt mondanám ,hogy Magyarországon nincs krómozás ?Mondom ezt úgy hogy nem a szakképzettséget,tudást,emberi hozzáállásukat vonom kétségbe csupán az EU-s szab. kénytelen -kelletlen ,birságoktól való félelmükben való betartása--illetve a csiszolói szakma (lassan) teljes kihalása az oka hogy az van ami van!
Olasz és Belga-Holland veterán alkatrész gyártók miért csak Ukrajnában ,ill. a balti államokban krómoztatnak?
Mégegyszer :Nem akarok senkit bántani -egyszerüen ez van.
- 5 likes
Komment
-
Azért én még azt hozzátenném, hogy egyik cégnek sem szerintem ez a fő profilja, már a nekik csak rozsdás vasak, nekünk felbecsülhetetlen értékekre gondolok itt.
Új alkatrészeknél legyen az bármi amit nagytömegben tud csinálni nyilván könnyebb a minőséget tartani, és nincs vele annyi macera, és feltételezem kifizetődőbb is.
- 3 likes
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA csiszolás az majdnem a legkönnyebb feladat(persze az is nagyon fontos!)
Az elektromos zsírtalanításhoz nem kell feltétlen cianidos lé, elég az egyszerű lug is.
Ha van egy jó vegyész a cégnél aki beállítja a fürdőket, onnantól kezdve egy értelmesebb betanított munkás is meg tudja csinálni a munkát. Persze nem a precíziós, pontos méretre való krómról beszélek. Mellesleg 7 éve dolgozom csiszolóként, a krómot is bevállalva, és még nem hoztak vissza visszarozsdásodott munkát, pedig nincs alárezezve.
Egyébként a videókban bemutatott nikkelező szett arra tökéletesen megfelel hogy pl. dísztárgyak aranyozásához előkészíteni a felületet....stb (nem kell mindig motoralkatrészben gondolkodni)
Aki viszont mégis otthon akarja megpróbálni, annak itt egy könyv. Ha másra nem arra jó hogy átlássák a technológiát.
Krómozás otthon
Üdv. M. Zoltán
- 4 likes
Komment
Komment