Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Veterán járművek krómozása
Collapse
X
-
soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzívesen feltölteném, mert biztos érdekes kisfilm, de sajnos nem találtam meg az interneten. Te esetleg felvetted? Ha igen, nagyon szívesen segítek a feltöltésben!
- 8 likes
Komment
-
Sziasztok!
Nekem van egy jó pár motorom papírok nélkül, amik felújításra szorulnak.Üzemképesre csinálom őket , de csak díszmotorok lesznek saját magam részére.Remélem nem kérdezek hülyeséget, (homokfújás, festés ok) de ezt a krómozást mivel lehetne kiváltani díszmotornál?Tudom hogy krómozva az igazi ,de ennyi motort krómoztatni anyagilag nem kevés ,ráadásul csak nézegetős motorok lesznek.Fújjam le ezüsttel , vagy krómhoz hasonlító festékkel?
Tud valaki segíteni ebben!?
Válaszotokat előre is köszönöm! B.U.É.K.!Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Kedves M.Zoltán
Olyan meggyőző és nekem tetsző az állásfoglalásod hogy reményt adtál----hátha sikerül!! Tehát az lenne a konkrét gondom,hogy van nekem egy Fiat ducatóm amit vadi ujjan vettem,hazavittem majd még azon a héten leszedtem -átalakitottam zsirozható csaposra a hátsó ajtó zsanérokat (az eredeti egy sz.r hasitott csapos megoldás,emi 1 év mulva tök rozsdássá tesz az egész környékét és még az ajtó is lóg) majd egy laza mozdulattal elvittem egy " neves" krómozdába--nem ragozom--2 év ,tök rozsda--3 év gondolkodás:hova vigyem. Elvittem a húhaezatutti ----ez tényleg birta kb 3 évet mikor elkezdett "virágozni" az autó most 11 éves és tök rozsda a zsanér.
Mit mondasz?-meritek vállalni?
(a verda garázsban áll ,havat csak képen látott 139 870km van benne és még az első fékbetét is gyári -vigyázok rá)
--nem ragaszkodom a KRÓM névhez csak valami fényes, tartós dolgot szeretnék látniChe kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok!
Nekem van egy jó pár motorom papírok nélkül, amik felújításra szorulnak.Üzemképesre csinálom őket , de csak díszmotorok lesznek saját magam részére.Remélem nem kérdezek hülyeséget, (homokfújás, festés ok) de ezt a krómozást mivel lehetne kiváltani díszmotornál?Tudom hogy krómozva az igazi ,de ennyi motort krómoztatni anyagilag nem kevés ,ráadásul csak nézegetős motorok lesznek.Fújjam le ezüsttel , vagy krómhoz hasonlító festékkel?
Tud valaki segíteni ebben!?
Válaszotokat előre is köszönöm! B.U.É.K.!
Én vettem egyszer a Lidl-be króm színű festék spayt. Egészen meggyőző volt.
BUÉK mindenkinek !Tamás78 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEsetleg egy Jó minőségű kaldiumozás ( elektromos horganyzás ) is hasonló felületet ad. Nálunk Miskolcon 200 ft / bevitt anyag kg. áron csinálják.
Itt a kadmiumozásra gondolsz, vagy valóban van olyan felületkezelés, hogy kaldiumozás?
Komment
-
soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzia Mir-mur!
Itt a kadmiumozásra gondolsz, vagy valóban van olyan felületkezelés, hogy kaldiumozás?
- 1 like
Komment
-
dime eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs az lenne a kérdésem, hogy a motorom felnijét is lehetne krómoztatni??, mert eléggé rozsdás, a küllők is esztétikailag lehangolóak! Vagy érdemesebb nagy nehezen szereznem új, jobb állapotú kerekeket??A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
- 1 like
Komment
-
Tegnap látogatást tettem az Edelényi üzemben. Az üzemvezetővel hosszasan beszélgetnem, és készségesen válaszolt a kérdéseimre. Véleménye szerint a rezezés az új technológiák mellett hanyagolható. A két rétegben felvitt nikkel pontosan elég rétegvastagságot biztosít.
Fontosnak tartotta a megfelelő előkészítést, krátermentes csiszolást. Azonban olyan információt is kaptam, amiről eddig nem esett szó.
Tesznek a nagyobb fény és a jobb tapadás érdekében az anyagba különböző szerves adalékokat. Mivel szerves anyagokról van szó, ezek idővel bomlani kezdenek, és megbontják a krómréteg szerkezetét. Ekkor jelennek meg a "szeplők " a felületen. Ő is egyetértett velem abban hogy ezek az adalékok egy időzített bombák, de sajnos a mai rohanó világban már csak ezek találhatóak meg.
Véleménye szerint a régi jól bevált békebeli megoldások olyan többletköltséget redukálnak, amit már senki nem fizetne meg.
- 3 likes
Komment
Komment