Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterán járművek krómozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Che, apacsavo és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Szívesen feltölteném, mert biztos érdekes kisfilm, de sajnos nem találtam meg az interneten. Te esetleg felvetted? Ha igen, nagyon szívesen segítek a feltöltésben!
      Sajnos nem vettem fel, mert egyszer csak ott volt. ( nem tudatosan néztem ezt a csatornát ) Nem a témához kapcsolódik a hír, de közzé teszem. MA LEVIZSGÁZOTT A SIMSON SPORT MOTOROM !!!! negyedikén irány az okmányiroda.
      Aries88, zuzuj és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
        Nekem van egy jó pár motorom papírok nélkül, amik felújításra szorulnak.Üzemképesre csinálom őket , de csak díszmotorok lesznek saját magam részére.Remélem nem kérdezek hülyeséget, (homokfújás, festés ok) de ezt a krómozást mivel lehetne kiváltani díszmotornál?Tudom hogy krómozva az igazi ,de ennyi motort krómoztatni anyagilag nem kevés ,ráadásul csak nézegetős motorok lesznek.Fújjam le ezüsttel , vagy krómhoz hasonlító festékkel?
        Tud valaki segíteni ebben!?
        Válaszotokat előre is köszönöm! B.U.É.K.!
        Che kedvelte ezt.

Komment

Kedves M.Zoltán
          Olyan meggyőző és nekem tetsző az állásfoglalásod hogy reményt adtál----hátha sikerül!! Tehát az lenne a konkrét gondom,hogy van nekem egy Fiat ducatóm amit vadi ujjan vettem,hazavittem majd még azon a héten leszedtem -átalakitottam zsirozható csaposra a hátsó ajtó zsanérokat (az eredeti egy sz.r hasitott csapos megoldás,emi 1 év mulva tök rozsdássá tesz az egész környékét és még az ajtó is lóg) majd egy laza mozdulattal elvittem egy " neves" krómozdába--nem ragozom--2 év ,tök rozsda--3 év gondolkodás:hova vigyem. Elvittem a húhaezatutti ----ez tényleg birta kb 3 évet mikor elkezdett "virágozni" az autó most 11 éves és tök rozsda a zsanér.
          Mit mondasz?-meritek vállalni?
          (a verda garázsban áll ,havat csak képen látott 139 870km van benne és még az első fékbetét is gyári -vigyázok rá)
          --nem ragaszkodom a KRÓM névhez csak valami fényes, tartós dolgot szeretnék látni
          Che kedvelte ezt.

Komment

Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Sziasztok!
            Nekem van egy jó pár motorom papírok nélkül, amik felújításra szorulnak.Üzemképesre csinálom őket , de csak díszmotorok lesznek saját magam részére.Remélem nem kérdezek hülyeséget, (homokfújás, festés ok) de ezt a krómozást mivel lehetne kiváltani díszmotornál?Tudom hogy krómozva az igazi ,de ennyi motort krómoztatni anyagilag nem kevés ,ráadásul csak nézegetős motorok lesznek.Fújjam le ezüsttel , vagy krómhoz hasonlító festékkel?
            Tud valaki segíteni ebben!?
            Válaszotokat előre is köszönöm! B.U.É.K.!
            Szia !
            Én vettem egyszer a Lidl-be króm színű festék spayt. Egészen meggyőző volt.

BUÉK mindenkinek !
            Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Szia!
              Köszönöm válaszod , majd kipróbálom (ha kapok).

Komment

Esetleg egy Jó minőségű kaldiumozás ( elektromos horganyzás ) is hasonló felületet ad. Nálunk Miskolcon 200 ft / bevitt anyag kg. áron csinálják.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Esetleg egy Jó minőségű kaldiumozás ( elektromos horganyzás ) is hasonló felületet ad. Nálunk Miskolcon 200 ft / bevitt anyag kg. áron csinálják.
                  Szia Mir-mur!

Itt a kadmiumozásra gondolsz, vagy valóban van olyan felületkezelés, hogy kaldiumozás?

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Szia Mir-mur!

Itt a kadmiumozásra gondolsz, vagy valóban van olyan felületkezelés, hogy kaldiumozás?
                    Nincs! Ez az új eljárás csak az én elírásomból született

Komment

Köszi, majd megnézem , hogy itt a környékemen csinálja-e valaki .Talán Debrecen!?Az árát jónak találom (remélem itt is ennyi!).
                      Üdv.

Komment

Sziasztok! Nem régen motorom felújításába kezdtem. És az lenne a kérdésem, hogy a motorom felnijét is lehetne krómoztatni??, mert eléggé rozsdás, a küllők is esztétikailag lehangolóak! Vagy érdemesebb nagy nehezen szereznem új, jobb állapotú kerekeket?? Válaszotokat előre is köszönöm!

Komment

dime eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          És az lenne a kérdésem, hogy a motorom felnijét is lehetne krómoztatni??, mert eléggé rozsdás, a küllők is esztétikailag lehangolóak! Vagy érdemesebb nagy nehezen szereznem új, jobb állapotú kerekeket??
                          Jó a téma választásod dime! Lapozgass visszafelé ebben a témában és a kérdéseidre megkapod a választ, még arra is amelyiket ezután akartad feltenni!
                          A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Szép estét P 20 motorom alkatrészei cromozását ,M Zoli készítette elő meg felelő minőség a bevonat elég vastagnak tűnik néhol apró kráter előfordul remélem tartós lesz meg látjuk .

Komment

Tegnap látogatást tettem az Edelényi üzemben. Az üzemvezetővel hosszasan beszélgetnem, és készségesen válaszolt a kérdéseimre. Véleménye szerint a rezezés az új technológiák mellett hanyagolható. A két rétegben felvitt nikkel pontosan elég rétegvastagságot biztosít.
                              Fontosnak tartotta a megfelelő előkészítést, krátermentes csiszolást. Azonban olyan információt is kaptam, amiről eddig nem esett szó.
                              Tesznek a nagyobb fény és a jobb tapadás érdekében az anyagba különböző szerves adalékokat. Mivel szerves anyagokról van szó, ezek idővel bomlani kezdenek, és megbontják a krómréteg szerkezetét. Ekkor jelennek meg a "szeplők " a felületen. Ő is egyetértett velem abban hogy ezek az adalékok egy időzített bombák, de sajnos a mai rohanó világban már csak ezek találhatóak meg.

Véleménye szerint a régi jól bevált békebeli megoldások olyan többletköltséget redukálnak, amit már senki nem fizetne meg.

Komment

Üdvözlet mindenkinek!
                                Találtam a neten egy amerikai céget,mindenféle technológiát,berendezést ajánlanak,szerintem nézzétek meg,ennyit megér.caswellplating.com.Én gugli fordítóval nézegettem,és nem vagyok nagy hozzáértő!A témához még annyit,hogy hamarosan nekem is kellene krómoztatnom

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X