Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Festés

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    A szőlőben fényeztél? Ha ezt egy szaki látja a fejét vakargatja, az biztos
    Persze nekem sincs hőkamrám, meg csak festésre szolgáló helység, de ha lehet, a lehető leg pormentesebb helyet használom erre a célra.

    Emellett tök jól néz ki, jó lenne, ha már itt tartanék.
    wsievers kedvelte ezt.

    Komment


      korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A szőlőben fényeztél? Ha ezt egy szaki látja a fejét vakargatja, az biztos
      Persze nekem sincs hőkamrám, meg csak festésre szolgáló helység, de ha lehet, a lehető leg pormentesebb helyet használom erre a célra.
      Én múltkor kitakarítottam a "festőszobát", hogy a lehető legpormentesebb legyen, mindent 5-ször áttöröltem zsírtalanítóval, portalanítóval meg mindennel, felakasztgattam a festenivaló alkatrészeket, még1x áttöröltem őket, elkezdtem festeni, aztán maradt még festék de bentre már nem fért semmi és mivel 2komponensűvel estem neki ezért gyorsan kint az asztalon lefestettem 1-2 apróságot. Nem szívesen mert fújt a szél, de szinte egyáltalán nem lettek porosak a kint festett alkatrészek, a bentieken meg azért meglátszott sajnos..

      Ja, a szőlőlugas alatt festettem

      Komment


        Nem, bent a műhelyemben festettem. Ez a kinti kép úgy készült, hogy miután a rücskösítővel befújtam az alját szembesültem vele hogy nagyon lassan szárad, és amikor már a felszíne megkeményedett kivittem a napra hogy rásegítsen. Volt kint vagy 4 nappal folyamán mire rá mertem menni a fekete festékkel, de még utána is hetekig érezni lehetett hogy kissé puha. Kb szeptember közepén éreztem azt, hogy már rendesen megkeményedett.
        korompaiistvan és wsievers kedvelte ezt.

        Komment


          Ezt nem lehetett a képen látni

          Komment


            Szép napot mindenkinek!

            Fentebb Gilersx fórumtársunk írta, hogy a horganyspay-t választotta a korrózió elleni harc első vonalába. A kérdésem az lenne, hogy a horganyspay-el kezelt fémtiszta felület igényel-e még alpozót? Továbbá voltam a festékboltban, ahol árulnak ilyen terméket, de az eladónak halvány f##gja sem volt miután hosszasan tanulmányozta a használati utasítást, hogy használható-e a horgyannal festett felületen egy- vagy két komponensű alapozó, nem tudta megmondani, hogy gittelhető-e, vagy egy és kétkomponensű festékkel fújható- e a felület.

            Erre várnék tőletek választ. Előre is köszönöm!

            Komment


              Véleményem szerint nincs szükség festésre. Pontosabban, én cink sprayt használtam ház körüli munkáknál, és a lemez szabad ég alatt, az elmúlt 4-5 évben nem rozsdásodott meg.

              Komment


                a horganyspray-el kezelt fémtiszta felület igényel-e még alpozót?
                Én a neten keresgéltem, hogy hogyan is fessem le rozsdabiztosra. Ott találtam rá e cinksprayre "horgany alapozó" néven. Utánanéztem és azt találtam róla, hogy fémtiszta felületre kell szórni alapozóként, és a benne lévő cink, (egyes fajtáknál alumínium is) galvanikus védelmet biztosít a hagyományos alapozó funkció mellé. erre jött rá a rücskösítő majd a festék és végül a lakk, mindegyik több rétegben. Tapasztalatom még nincs róla de az előző hozzászólásból
                és a lemez szabad ég alatt, az elmúlt 4-5 évben nem rozsdásodott meg.
                úgy tűnik nem lesz vele gond.


                Véleményem szerint nincs szükség festésre.
                Az csak jó ha ez a tapasztalat, mert akkor a festés és a lakkozás csak plusz védelmet nyújt és az élettartam világvége után 2 hétig tart (Jelen állás szerint ez Január 5 úgyhogy addig kibírta volna festés nélkül is ) , csak az a baj hogy kizárólag szürke színben kapható ami még csak nem is a "Wermacht grau". Amúgy ha színezve lenne akár elég is lehetne csak ez és legfeljebb egy réteg lakk.
                Utoljára szerkesztve a következő által: gilersx; 2012 nov. 28, 14:19.

                Komment


                  Köszönöm szépen a válaszokat. Lehomokszóratom az alkatrészeket és kap egy-két réteg ilyen horgany bevonatot. Aztán úgy eláll a további "feldolgozásig".




                  Egyszer egy műsorban láttam, hogy ólommal javították ki a karosszéria egyenetlenségeit, amit utána reszelővel hoztak síkba, majd csiszolással finomították. Egészségtelen, környezetkárosító meg minden (dehát a régi Kromofág is az és mégis működött...ráadásul nem megenni akarom az ólmot). Sajnos nem találtam róla szakirodalmat.
                  Nem tud valaki ebben a témában segíteni véleménnyel, vagy tapasztalat leírásával? Régen ezt használták, amíg még nem lehetett kapni kétkomponensű kitöltő anyagokat. Elméletileg kell hozzá gázégő, valamilyen ólomrúd (ötvözet, vagy sima ólom) és valamilyen folyató anyag. Ennyit sikerült megtudnom eddig.

                  Komment


                    Az apróbb sérüléseket cinnel (forraszanyaggal)töltöttem ki,gyakorolni kell egy keveset mert lecsorog ha tulmelegited.A tisztitást hétköznapi rozsdamaróval végzem,nem savval sokkal kiméletesebb és nem kell oltani.Véletlenül jöttem rá motorozni akartam még kezdő koromban,kiszakadt a gázbovden,és nem volt oltott savam a forrasztáshoz rozsdamarót találtam és már egy életre szól a használata,nem védettem le nyugodtan használhatjátok.
                    Kovacsk84 és korompaiistvan kedvelte ezt.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                    Komment


                      Üdv Mindenkinek!

                      Végigolvastam mind a 12 oldalt, de nem találtam választ. A kérdésem az lenne, hogy a T5 levegőszűrőjét milyen festékkel lenne célszerű lefesteni? Alapból benzinállónak kellene hogy legyen, mind az alapozónak mind a színnek. Esetleg valakinek volna-e tapasztalata? Esetleg milyen márkájút keressek? Ugyan ez a kérdésem a blokkal kapcsolatban is. (ugyebár ott is érintkezhet benzinnel a fényezett felület)

                      Komment


                        kollarg és mittom kedvelte ezt.

                        Komment


                          ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Elég macerás dolog, lehet, jobban jársz, ha elviszed újrahorganyoztatni.
                          A horganyt ezek szerint nem kezdi meg a benzin. Köszönöm az infot a levegőszűrővel kapcsolatban is.

                          ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          a T5-ön már nem volt ilyen megoldás (mert szivatós a porlaszója), csak 'sima' levegőszűrő, azt pedig gond nélkül lehet horganyoztatni (ha előtte rendesen ki lett tisztítva)
                          Pedig én azt hittem, hogy a sajátja így újabb darabbal nőtt a beszerzendő alkatrészek listája
                          Utoljára szerkesztve a következő által: mittom; 2013 jan. 04, 09:12.

                          Komment


                            Komment


                              Elnézést! Az alapozónak benne a nevében a feladata, de csak jó minőségű 2k-s alapozó és fedőfestéket érdemes használni. Közben lehet szórógittezni is. Olcsó húsnak híg a leve ez ebben az esetben valóban később derül ki, hogy érdemes volt e spórolni? . Ez a festésre többszörösen igaz mert később már ütheted a fejed mert annak a hibáit fogod látni mikor a gépedre nézel még akkor is ha más alig veszi észre Te mindíg látni fogod!! Ez így volt az autóknál is. Szárítás nem hagyható el motor esetén elegendő lehet az infra lámpa FŰTÖTT helyen. Üdv. Sepy
                              Intrepid és kedvelte ezt.

                              Komment


                                sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                elegendő lehet az infra lámpa FŰTÖTT helyen
                                Nálunk pont ez van a műhelyben szép sorban

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X