lacbp eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Festés
Collapse
X
-
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLehet mondtam, de az én tapasztalatom alapján is szörnyűek a flakonos festékek - én ezért festek most Trináttal.
A következő bringákat duplicolorral csináltam. A matt fekete nagyon bejött, szép és tartós. A zöld metál is elég jó. Viszont ebből a márkából vettem fényes citromsárgát is. Na, az valami pocsék volt! Nem lehet vele egyenletesen fújni, köpköd, megfolyik, stb...
Szóval szerintem spray festékek közt is van jó, csak meg kell találni. Mondjuk a motoromon már nem kisérleteznék, attól már feszültebb lennék, ha arról kezdene lepattogni...
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLehet mondtam, de az én tapasztalatom alapján is szörnyűek a flakonos festékek
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA már említett very well márka hallatán is megemelkedik a vérnyomásom.
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTudom, hogy nem jó a spray de se kompresszorom se pisztolyom nincs úgyhogy maradt ez a megoldás. Mindegy ameddig bírja addig bírja, a patkány stílus meg amúgy is tetszik
Sok festék boltban alapozót, wash primert, fillert, festékeket, lakkot, mindent töltenek spray-be is! Kiválasztod, festéket kikeverik, megtöltik és viheted haza dolgozni!
- 5 likes
Komment
-
lacbp eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseő Wash primert ajánlott 1 rétegbensepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
lacbp eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseWash primert ajánlottsepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem jó a spray de se kompresszorom se pisztolyom nincs
Az ecsetnél biztosan jobb, nem hagy csíkokat és nem szakadnak ki szálak belőle.sepy kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefestőhengertBeagle kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem lesz ettől apró kráteres a festés?
A fényező ismerősöm elég jól kezeli a hengeres megoldást, na persze ő gyakorolja. Amit láttam ezzel a megoldással nem tűnt rosszabbnak, mint amit egy 25 literes hobbikompresszorral és 0,8 pisztollyal (persze vízleválasztó nélkül, mert az drága...) össze lehet hozni a nagyjából kitakarított garázsban.
Ha festék már van otthon, akkor egy próbát megér valami fémfelületen, pl. selejtezett számítógép háza.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenarancsos lesz valamennyire.
És igazad van a hobbi kompresszorral kapcsolatban is!
Nekem szerencsére van egy jó barátom (fényező) és használhatom a kamráját, felszerelését, amikor kell, de ha nem akarok át cuccolni, vagy csak kicsi felülettel molyolok, az airbrush pisztolyaimmal és a kis kompresszooral oldom meg a dolgot (nagyobb felület egy fél élet lenne, mert a legnagyobb dűznim is 0,25-ös, bár vízleválasztó legalább van rajta) . A narancsosodást úgy szoktam kiküszöbölni, hogy kevés levegővel, kevés festéket engedek át, így inkább több nagyon vékony réteget építek egymásra.
A hengeres megoldásnak is ez lehet a kulcsa, csak vékony festék réteget kenni rá. Akkor szebben "kifeszül".
Egyébként ecsettel is lehet szép végeredményt elérni, csak nem biztos, hogy megéri a bele feccölt időt, és némi utókezelést igényel. Egy kürt házát festettem egyszer nagyon finom szálú szibériai fekete mókus szőr ecsettel. Alig látszottak a szál húzásnyomai, kis polírozás után szép egyenletes felületet kaptam. (Ellenben az ecsetet tönkre is vágta a nem hozzá való festék)Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 máj. 22, 10:27.
- 3 likes
Komment
-
taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA hengeres megoldásnak is ez lehet a kulcsa, csak vékony festék réteget kenni rá. Akkor szebben „kifeszül”.
(Aztán 2 hetet várni mire tapintható lesz...)There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVagy 1K-val jó vastagon, aztán bízni hogy jó az önterülő-képessége az anyagnak...
- 2 likes
Komment
Komment