Közlemény

Collapse
No announcement yet.

jawa 250/559 kuplung

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

karezoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szia sepy!

Jók ezek a számok, csak kérdés, honnan jöttek? Valami katalógusból? Vagy szerelési könyvből?

Üdv: Zoli
    Kedves Zoli!

Gyári adatok........
    karezoli, sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Lamella mérete:min.3mm, max. 3.8mm.
      Ezek szerint a szóban forgó új bakelit és fém lamellák is 2 tizeddel vastagabbak, mint a gyári (max.) méret, az 2 mm többlet és ugye a parafa még lapul is valamennyit beszerelés, használat után.
      Hajlamos lennék kimondani, hogy ez az új cucc nem megfelelő!
      karezoli és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Kedves Zoli!

Gyári adatok........
        Köszi, elhiszem! Csak szerettem volna tudni, hogy hol lehet ilyen adatokat fellelni, mert én nem találtam.

- - - Updated - - -

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ezek szerint a szóban forgó új bakelit és fém lamellák is 2 tizeddel vastagabbak, mint a gyári (max.) méret, az 2 mm többlet és ugye a parafa még lapul is valamennyit beszerelés, használat után.
        Hajlamos lennék kimondani, hogy ez az új cucc nem megfelelő!
        Hát, teljesen jó a megállapítás, én is azt hiszem, hogy nem fogom erőltetni az újbóli beszerelést. A probléma, hogy ezt a vacakot az "egyik legjobbnak mondott" cseh webes üzletből rendeltem. És nem is volt olcsó, csak a fém+"bakelit" lamella szett 28 EUR volt (~8500 Ft).

Click image for larger version

Name:	kep1.jpg
Views:	1
Size:	185.1 KB
ID:	144837
        Utoljára szerkesztve a következő által: karezoli; 2015 júl. 01, 21:53.

Komment

Esetleg az új lemezekből le lehetne köszörülni a két tizedet síkköszörűn, és a bakelitból is...
          Vagy összerakni a régi lamellával az új lemezeket.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            inkább fordítva -nem ?

Komment

28 EUR volt (~8500 Ft).
              Az én szettem dobozára 3500Ft-ot írtak. Majd lemérem a vastagságot.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Esetleg az új lemezekből le lehetne köszörülni a két tizedet síkköszörűn, és a bakelitból is...
                Igen, ezen most már én is gondolkodtam, csak előtte szerettem volna ezeket méret kérdéseket körüljárni. A munkahelyem szomszédjában van is egy fémipari cég, ahol biztosan meg is tudnám ezt csináltatni.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Az én szettem dobozára 3500Ft-ot írtak. Majd lemérem a vastagságot.
                  Szia !

Te nagyon jó boltban vásárolsz. Egy új fém lamella garnitúra és egy új parafa lamella szett összesen csak 3500 Ft?

Komment

Csak ezek vannak.Cseh 4,8mmClick image for larger version

Name:	fór.jpg
Views:	1
Size:	192.8 KB
ID:	144839

Komment

4,8 mm?
                      De hát arró beszéltünk korábban, hogy az én 4 mm-es lamellám túlméretes.
                      Sepy irta, hogy a lamella gyári mérete:min.3mm, max. 3.8mm.

Komment

Van nálam 2 Jawa 350, az egyik ilyen lamellákkal szerelve,a másik jó állapotú parafással. A szerkezetben a magasságukat már nem tudom lemérni,mert a dekliket már felraktam. jöv héten bovdenezés után lemérem a működtetéshez szükséges erőt. Valami tuti kiderül...

- - - Updated - - -

Ezt én b...tam el. Ugrik a mutató Helyes méret: 3,8mm Bocsánat!

Komment

No tehát: Kuplungkar behúzásához szükséges 6kg. spéci kofamérleggel mérve. A fürdőszobait nem vihettem ki mert figyeltek. Nekem könnyűnek tűnik..de lehet csak azért mert gyúrtam..

Komment

És ezt a 6 Kg-ot melyik kuplung lamellával szerelt esetében mérted? A parafással vagy a keményebb felületűvel?

Komment

Nincs érezhető különbség a kettő között. Mert miért is lenne? Rugók egyformák,betétek összmagassága közel azonos.

- - - Updated - - -

6 hét alatt teljes kész kellett volna,hogy legyen...itt toporgok,várom a krómozót. Ma már üzemi tesztet kell volna végezni. Berúgókarral átforgatva a parafás lassabban old,ennyi a különbség.

Komment

Igazad van, mivel a méret hasonló az erőnek is egyezni kell.
                                Köszönöm a hasznos információt, amely alapján lecsiszoltatok pár mm-t az új "bakelit" lamellákból és az új lemezekből, így vélhetően visszanyerem majd a régi kuplung behúzási erőt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X