Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kb erre való a digitális tolómérő is !
    Én azzal szoktam ráálni az első darabra. 5 századot tud, szerszámokat bemérni elsőre tökéletes. Sőt nekem sokáig azzal kellett mérnem a kovácsszerszámokat. Kúp megy át rádiuszba, és ennek a metszéspontját kellett megtalálni. Az 5 századon belül voltam mindíg, Cnc koordinátamérőgépes ellenőrzéssel.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Azért ne általánosítsatok. Az olcsó, pár ezer ft-os digitális tolómérők tényleg csak erre jók, de ha van rá pár százezred akkor vehetsz jót belőle. Ami tényleg pontos, és strapabíró(nem romlik el a portól)sőt, ha koszos lesz meg is moshatod.

Komment

Én már megmostam. Azóta az órást mosogatom.

- - - Updated - - -

és látom rajta a számokat.
        Esetleg szemüveg? Mert nekem már eszembe jutott,hogy beüvegeztetem a régit..

Komment

sőt, ha koszos lesz meg is moshatod.
          Erre jó a műanyag !

Komment

JAJ! Na megint sikerült felszítanom a vitát! Ki gondolta volna, hogy ez lesz egy műanyag subleres megjegyzésből! Szídjuk inkább a nyúlós anyagból készült kurblis mérőszalagokat!
            És most egy példa: Gyömrőn a Tövismajorban kellett egy egyedi fémvázas sátorszerkezetet átalakítanom. Csak fém mérőszalagot használtam. A ponyvás cég alkalmazottai meg ezt a tekerős szalagot. Ők állandóan átmozgatták a szerkezetet a méréseik szerinti mérethez. Én meg másnap vissza, mert azt hittem mozog magától. Össze vissza erősítettem. Aztán meg szídtuk egymást... Mígnem kiderült, hogy a 13 méteren 2 centit nyúlik a szalagjuk.

Komment

Egy „gyöngyszem”,a semmire való napjainkban gyártott szerszámnak nem nevezhető többcélú alkalmatosságok sokaságából.

fogo-01.jpgfogo-02.jpg
              Jelen esetben egy kedves emléktárgyról van szó. Ezen túlmenően, hadd vegyem védelmembe az ilyen "mindenre jó, de igazából semmire.." eszközöket.
              Jónéhány évvel ezelőtt egy bicskagyűjtő barátomtól kaptam ajándékba egy zsebkést. Egy ideig a polcon tartogattam, mert -mi tagadás- bennem is élt a sztereotípia, hogy aki kést hord az bizonyosan agresszív természetű ember és azért teszi hogy másokat előbb-utóbb megszurkáljon. Ez sajnos sok emberben megvan. (Hozzáteszem megvannak sajnos azok az emberek is, akik tényleg azért hordják).
              Aztán egy napon -már nem is emlékszem milyen indíttatásból- elkezdtem hordani. Igen hamar, napokon belül eljött az alkalom, amikor bizony nagyon jól jött. Neeem, nem élőlény ellen kellett fordítani, hanem valami zsineget vágni. Aztán sorozatban jöttek az ilyen alkalmak, rengeteg hétköznapi szituációban kapóra jött már. Ma már rendesen hiányérzetem támad ha véletlenül otthon hagyom. Na meg persze olyankor biztos hogy adódik olyan szituáció, amikor használni kellene.
              Aztán egy napon, ugyanez a barátom mutatott egy ilyen multifunkciós szerszámot.
              Click image for larger version

Name:	DSC00173.jpg
Views:	1
Size:	194.1 KB
ID:	148521Click image for larger version

Name:	DSC00174.jpg
Size:	193.8 KB
ID:	148522Click image for larger version

Name:	DSC00175.jpg
Size:	192.6 KB
ID:	148523
              Sok értelmét nem láttam, mert úgy gondoltam, ha csavart kell oldani, vagy meghúzni, ahhoz úgyis rendes szerszám kell. Ha meg kell fogni, szorítani valamit, úgyis rendes kombinált fogó kell... De mégis beruháztam egy ilyenre, mégpedig a formája miatt. Ugyanúgy voltam vele mint a zsebkéssel, elkezdtem hordani. Gondoltam majd az élet igazolja vagy cáfolja a szükségességét. Nos, meg nem tudnám számolni, hányszor húzott ki már a csávából! Amikor munka közben, a "puszta" közepén lelazul egy csavar a fűkaszán vagy fűnyírón, vagy menet közben a dongós bringán akad szabadulóművész hajlamú csavar, vagy el kell vágni egy-egy vezetéket, stb... Csak előkapja az ember, meghúzza annyira a csavart amennyivel kibírja a gép a nap végéig. Értékes negyed-fél órákat spórolt már meg nekem ez a kis okosság. Nyilván nem helyettesítheti a műhelyben fellelhető igazi szerszámokat, de nem is arra való. Csak el kell kezdeni hordani, és hamar meghozza a maga hasznát.
              Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 márc. 30, 15:53.

Komment

Sziasztok
                En is osztom az elottem szolo velemenyet termeszetesen ez az eszkoz nem helyettesiti a szerszamost a motorban ,de olyan helyeken ahova kulonben sem vinnek magammal keziszerszamokat a terjedelmuk meg a sujuk miatt (a hastizsakba vagy eppen a buvar felszereles kozott) ott lehet hasznos.Termeszetesen mint minden szerszam eseteben itt is ervenyes a minoseg amejek igazan jol meg vannak csinalva azok elegge koltsegesek Latherman,Gerber stb.Nekem tobb alkalommal jol jott hogy nalam volt peldaul benzinfozo,vagy a Ryobi benzinmotoros furogep szerelese kozben amit egy 7-800 meteres barlangban( ahol jol megkell gondolni mit viszel mert esetleg ott vagy egy hetig) a fold alatt kellett javitani termeszetesen kis problemak de e nelkul hasznalhatatlanok lettek volna.

Komment

https://www.youtube.com/watch?v=IdgXlCoqLl8

Ezen felül kérek pár tippet, hogy milyen állványos fúrógépre gyűjtsek. Nézegettem már a barkácsboltost, amíg ki nem próbáltam egyet. Kézzel satuban pontosabban fúrok.

Ez meg gondolom ugyanaz a kategória, csak ráírták, hogy güde:
                  https://www.gudeplaza.hu/gudegepek/f...anymotorral_sz

Van egy állványom raktáron (ex-fotónagyító) maximum arra rászerelek egy normál fúrógépet.

By the way egy nagyobb satut is kellene vennem, osszátok meg velem, milyet érdemes keresni!

A segítségért cserébe felajánlom Guruputra fenti kompresszorát.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 jún. 27, 18:47.

Komment

Nem vagyok szakértője a dolognak, de amikor én is keresgettem, azt olvastam, 500 watt alatt eleve nem is érdemes foglalkozni vele.

Komment

egy nagyobb satut is kellene vennem
                      Minél nagyobbat? .........

Komment

Click image for larger version

Name:	parhuzamsatu.jpg
Size:	192.9 KB
ID:	148929

Ennél kisebb van most. Ránézésre. Ekkorának, vagy nagyobbnak örülnék. Nem tudom, milyen számozásban mérik a satukat.

Komment

A szorítópofák hossza. Nekem van egy 80-as ha az segítség lenne...

- - - Updated - - -

500 watt alatt
                          Nekem egy 3 mázsás volt.. azt nem tudtam leterhelni.. 450-4500 ig forgott ha jól emlékszem. De már akkor is a költözésen agyaltam,s megváltam tőle. Most egy kis 500w-os van. óvatosan elég. Nincs extra...jobbra balra...folyadékhűtés,előtolás...de ha el akarom pakolni fél kézzel is bírom..

Komment

Holnap megmérem, de 80 van a mostani is.

Komment

Én is megmérem nem-e 100-as.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                nem tudom, milyen számozásban mérik a satukat.

l-s-m-xl-xxl ............................

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X