Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Ez a termék egyébként szép és jó...
Egy nagy frászt jó. Központi fűtőteljesítmény 3,5kW, légfűtő teljesítmény 2,5kW.
Egy felfűtött lakás hőmérsékletének szinten tartására talán elég.
De lakást felfűteni ennyivel...
Múltkor a 24 kilowattosal (sajnos alul méretezett radiátorokkal) győztük 5 óra alatt 14 fokról 20ra fellöködni a kihűlt házat.
A szűk keresztmetszet mindig a gyors felfűtésen van, mert ez adja a komfortérzetet.
Nekem is a lábam fázik,és sapka van rajtam...nem normális cipő.. Tavaszra már úgy tervezek,hogy szigetelt legyen a padló.. Ja..hőleadó felület nagyságának növelésével+keringés javításával lehet tuningolni.. gyakorlatban kiderül mennyire..
Nekem is a lábam fázik,és sapka van rajtam...nem normális cipő..
Az idő előrehaladtával fázós lesz az ember.
Nem írtad, milyen padlószigetelést szeretnél. Ha a szokásos hungarocellre aljzatbeton dolgot, attól még nem biztos, hogy megoldódik. A meleg még mindig felfele száll és a betont nem fűti ki semmi, szívja el az alsó légrétegektől a hőt. Persze nem vezeti tovább, de ha épp föld van alatta - nem nedves - akkor egy idő után az szigetel.
Ár érték arányban nem túl jó.
Ráadásul még a keményebb hungarocell is enged, kollégám bepakolta a kályhát a sarokba, süllyedt is az aljzatbeton.
Ami sokat dob, az első körben a laminált parketta, alá pedig a kicsit vastagabb polifoam alátét. Alátét nélkül is jobb érzés a kőhöz képest. Személy szerint nem szeretem, mert túlmisztifikált és túlárazott - darált papír az anyaga. Leraktam polifoam nélkül, most meg élvezhetem, hogy sok helyen mocorog alattam fél centiket a padló.
Egyik szobában vastagabb kartont raktunk alá, (dupla sorost) ott jól ki lett szintezve. És a karton ingyen van.
Ha megteheted, építs be padlófűtést. Csodás élmény. Nekünk pár kocka csempe alatt fut egy fűtéscső elágazás, ott szoktam álldogálni, mert meleg az a padlórész.
A Rómaiak által feltalált padlófűtéssel a legjobb a komfort érzet. Nálunk az van az alsó szinten felül pedig radiátoros leválasztva egymástól a korrózió miatt.Lépés álló szigetelés és laminált padló pára zárással. Talán ez az utólagos megoldás. Az biztos alulról fázik az ember. Jóker Te pedig lassú fordulaton esztergálj mert ilyenkor még a tokmány által kavart levegő is nagyon hideg de gondolom ezt érzed te is. Ilyenkor lenne ideje az embernek polírozni is csak az a fránya korong is piszokul kavarja a levegőt és elmegy az ember kedve rövid időn belül. Bocs de késtem és utólag olvasom Bokor meg előzött.
Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2016 jan. 08, 07:35.
elszabadultak a lovak meg a fantáza ? vagy kihasználva a ( sztereotíp ) vidéki élet előnyeit bedobtatok egy kerítésszaggatót a szomszéd tegnap éjjel főzött cuccából
Az a milllliárdos nem a mi utcánkba lakik aki padlófűtéses , parkettás , fal és tető szigetelt gunyhóba hobbizgat
Én csak annyit szeretnék , hogy kicsit melegedni tudjak , mint a makk ász .
A tető és mennyezet ami egyébként szuper ( hagyományos bádog , kátránypapír , teledeszka ,20cm légrés , 30 cm sárga gyapot , 5cm légrés , gipszkarton --kintről befelé haladva . )
A fal csak sajnos régi nagyméretü bontott , lapjára rakva . Kívül belül telifugával naturban -mert elég szép . Alul meg beton gyantázva . Sokszor gondolkodtam már egy bontott hagyományos parkettát ledobni , de mindig meggondoltam mert szeretem felmosni - nagynyomásuval a sufnit , mert a port utálom .
Nem is tudom, nekem a józan paraszti eszem azt diktálja, hogy kell az eredeti szűkítés, a ferde részen csapatja a láng a lemezt, és ott adja le a legtöbb hőt. Ezt nem kellene kivenni, mert rosszabb lehet a végeredmény.
Persze ez csak az én logikám, lehet hogy baromság...
Valószinű olcsón hozzájutok selejt szigetelőlapokhoz (megígérték) az lesz két betonréteg között. Tudom mi lenne jó,de az anyagiak határt szabnak. Az első házban padlófűtést csináltam,szuper volt....fogtam a nejlonszatyromat s elpakoltam.. Szrencsére megmaradt egy 50m2-es terasz faanyaga,60m2 hajópadló 6m3 faanyag 40szál betonacél,10tekercs nehézlemez. innen indulok.
Fejben készülnek a tervek , főleg ,hogy ripittyára szedtem , kitisztítottam , jól bekarburáltam . Aztán most sokkal jobban működik , szemmel láthatóan kevesebbet fogyaszt , tökéletes a lángkép --ja és nincs annyira hideg kint sem ...
Komment