Közlemény

Collapse
No announcement yet.

csendes ( és hideg) karácsonyi garázs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A legyártás kimaradt. Akkor ez valóban gázkazán lesz.
    Régi gőzmozdonyos filmekben lehet látni a vascsöves hőcserélők ezer hibáját.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Régi gőzmozdonyos filmekben lehet látni a vascsöves hőcserélők ezer hibáját.
      ...ja meg a tengeralattjárókon - amikor elpattannak

- - - Updated - - -

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A legyártás kimaradt
      .... hogy hogyan ? vagy mire gondolsz ?

Komment

Nekem maradt ki az a mozzanat, hogy legyártod.

- - - Updated - - -

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

....akkor egy szép kört futva feltaláltam a vegyes kazánt ? http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&...FT0TxnA6WgAy0Q

Ez a termék egyébként szép és jó...
        Egy nagy frászt jó. Központi fűtőteljesítmény 3,5kW, légfűtő teljesítmény 2,5kW.
        Egy felfűtött lakás hőmérsékletének szinten tartására talán elég.
        De lakást felfűteni ennyivel...
        Múltkor a 24 kilowattosal (sajnos alul méretezett radiátorokkal) győztük 5 óra alatt 14 fokról 20ra fellöködni a kihűlt házat.

A szűk keresztmetszet mindig a gyors felfűtésen van, mert ez adja a komfortérzetet.

Komment

Nekem is a lábam fázik,és sapka van rajtam...nem normális cipő.. Tavaszra már úgy tervezek,hogy szigetelt legyen a padló.. Ja..hőleadó felület nagyságának növelésével+keringés javításával lehet tuningolni.. gyakorlatban kiderül mennyire..

Komment

ha már megvan a gondolat hogy mi és hogyan ---akkor megcsinálni nem gond egy ilyent manapság .

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Nekem is a lábam fázik,és sapka van rajtam...nem normális cipő..
              Az idő előrehaladtával fázós lesz az ember.
              Nem írtad, milyen padlószigetelést szeretnél. Ha a szokásos hungarocellre aljzatbeton dolgot, attól még nem biztos, hogy megoldódik. A meleg még mindig felfele száll és a betont nem fűti ki semmi, szívja el az alsó légrétegektől a hőt. Persze nem vezeti tovább, de ha épp föld van alatta - nem nedves - akkor egy idő után az szigetel.
              Ár érték arányban nem túl jó.
              Ráadásul még a keményebb hungarocell is enged, kollégám bepakolta a kályhát a sarokba, süllyedt is az aljzatbeton.
              Ami sokat dob, az első körben a laminált parketta, alá pedig a kicsit vastagabb polifoam alátét. Alátét nélkül is jobb érzés a kőhöz képest. Személy szerint nem szeretem, mert túlmisztifikált és túlárazott - darált papír az anyaga. Leraktam polifoam nélkül, most meg élvezhetem, hogy sok helyen mocorog alattam fél centiket a padló.
              Egyik szobában vastagabb kartont raktunk alá, (dupla sorost) ott jól ki lett szintezve. És a karton ingyen van.

Ha megteheted, építs be padlófűtést. Csodás élmény. Nekünk pár kocka csempe alatt fut egy fűtéscső elágazás, ott szoktam álldogálni, mert meleg az a padlórész.

Komment

A Rómaiak által feltalált padlófűtéssel a legjobb a komfort érzet. Nálunk az van az alsó szinten felül pedig radiátoros leválasztva egymástól a korrózió miatt.Lépés álló szigetelés és laminált padló pára zárással. Talán ez az utólagos megoldás. Az biztos alulról fázik az ember. Jóker Te pedig lassú fordulaton esztergálj mert ilyenkor még a tokmány által kavart levegő is nagyon hideg de gondolom ezt érzed te is. Ilyenkor lenne ideje az embernek polírozni is csak az a fránya korong is piszokul kavarja a levegőt és elmegy az ember kedve rövid időn belül. Bocs de késtem és utólag olvasom Bokor meg előzött.
                Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2016 jan. 08, 07:35.

Komment

nnnaaaaa- coki

elszabadultak a lovak meg a fantáza ? vagy kihasználva a ( sztereotíp ) vidéki élet előnyeit bedobtatok egy kerítésszaggatót a szomszéd tegnap éjjel főzött cuccából

Az a milllliárdos nem a mi utcánkba lakik aki padlófűtéses , parkettás , fal és tető szigetelt gunyhóba hobbizgat
                  Én csak annyit szeretnék , hogy kicsit melegedni tudjak , mint a makk ász .

A tető és mennyezet ami egyébként szuper ( hagyományos bádog , kátránypapír , teledeszka ,20cm légrés , 30 cm sárga gyapot , 5cm légrés , gipszkarton --kintről befelé haladva . )
                  A fal csak sajnos régi nagyméretü bontott , lapjára rakva . Kívül belül telifugával naturban -mert elég szép . Alul meg beton gyantázva . Sokszor gondolkodtam már egy bontott hagyományos parkettát ledobni , de mindig meggondoltam mert szeretem felmosni - nagynyomásuval a sufnit , mert a port utálom .

Komment

a rajz a csövek végén az égéstér kibővítését
                    Nem is tudom, nekem a józan paraszti eszem azt diktálja, hogy kell az eredeti szűkítés, a ferde részen csapatja a láng a lemezt, és ott adja le a legtöbb hőt. Ezt nem kellene kivenni, mert rosszabb lehet a végeredmény.
                    Persze ez csak az én logikám, lehet hogy baromság...

Komment

Valószinű olcsón hozzájutok selejt szigetelőlapokhoz (megígérték) az lesz két betonréteg között. Tudom mi lenne jó,de az anyagiak határt szabnak. Az első házban padlófűtést csináltam,szuper volt....fogtam a nejlonszatyromat s elpakoltam.. Szrencsére megmaradt egy 50m2-es terasz faanyaga,60m2 hajópadló 6m3 faanyag 40szál betonacél,10tekercs nehézlemez. innen indulok.

Komment

Én csak annyit szeretnék , hogy kicsit melegedni tudjak , mint a makk ász .
                        Mi a helyzet a hack-elt biturbó konvektorral?

Komment

Fejben készülnek a tervek , főleg ,hogy ripittyára szedtem , kitisztítottam , jól bekarburáltam . Aztán most sokkal jobban működik , szemmel láthatóan kevesebbet fogyaszt , tökéletes a lángkép --ja és nincs annyira hideg kint sem ...

Majd nyáron nekiugrok ...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X