Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Delejezés ,fáradt gyujtómágnesek felmágnesezése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Lemezjáték
    replied
    dkari
    Honda Nsr 125. Kb. 10000ft-tól elérhető.
    Köszönöm!

Van már konkrét tapasztalatod is, vagy ha nincs, tudsz másról, aki beépítette már?

Megnéztem a gépkönyvét, és azon gondolkoztam csak el, hogy a Pannónia fordulatszámán is megfelelően működik?
    (Nyilván gyújtást tud adni, hiszen a Honda alapjáratán megfelelően működik, de képes a többi fogyasztót is tartósan ellátni ezen az alacsonyabb fordulaton?)

Leave a comment:

• dkari
    replied
    De melyik az a típus, aminek elég vastag a lendkerék agya ahhoz, hogy hozzáigazítsuk a Pannónia főtengely kúpjához?
    Honda Nsr 125. Kb. 10000ft-tól elérhető.

Leave a comment:

• Lemezjáték
    replied
    Nekem nagyon szimpatikus az az út, amit Heeegany jár, hogy Pannóniára való gyújtásban fejleszt, saját maga legyárt.

Másik oldalról viszont érdemes bétervként "ledobott" robogó gyújtásban is gondolkozni, hiszen nem mindenkinek érhető el a szükésges technológia a gyártáshoz.
    De melyik az a típus, aminek elég vastag a lendkerék agya ahhoz, hogy hozzáigazítsuk a Pannónia főtengely kúpjához?

Leave a comment:

• Totyi
    replied
    Kedves Sanders ! Szerintem a legjobb megoldás egy 6 vagy 12V-os EWR lenne attól függően hány voltos a világítási rendszered, a robogókba is az van, akár bontottan is beszerezhetsz egyet olcsón. A működési elve az, hogy kb 12V-14V kapocsfeszültség elérése esetén besöntöli a világítási tekercset , így védve az izzókat. Nem biztos ha 6V-os izzók helyett 12V-osakat raksz jó lesz , a világítási tekercsek kapocsfeszültsége akár 25-40V körüli is lehet terheletlenül, ezért kell a megfelelő feszültségű és wattszámú izzókat alkalmazni. Ha így is kiégnek az izzók, akkor nagyon jó a lendkerék mágynesed.
    Egy-két mopedbe pl: Honda Caminó viszont teljesítményellenálást alkalmaznak erre a célra, ennek értékét számítások nélkül nehéz megállapítani, ha nem megfelelő értékűt választunk rengeteg hőt disszipál.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Hello!

Gyújtás nyűgjeim enyhítésére úgy döntöttem, hogy megpróbálom a delejeztetést.
    Kíváncsi vagyok, a jövő héten adom be (remélhetőleg) utána írok, hogy mik a tapasztalatok vele.
    Gondolom javulnia kéne neki.

Leave a comment:

• t1-rider78
    replied
    Sziasztok! Lendkerék Centirozás ˝kiengyensujozásra˝ tudna valami segitséget Szolnok környékére?

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Sanders eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

Még új vagyok a Pannóniázásban. Most tettem rendbe a gyújtásom új kondit, gyújtótekercset,megszakítót, kábelt és pipát, gyertyát kapott. De időnként kivágja az izzókat. Mit lehet ez ellen tenni?

Üdv: Sanders

Hátra 12V-os égő.

Megoldásán még dolgozok. Tervem az hogy a világítással párhuzamosan bekötök egy sor diódát (ugye egy dióda nyitófeszültsége 0,6-0,7V. Sorba kötve ez összeadódik) amik egy adott feszültség felett rövidre zárnak és elfűtik a felesleget.

Leave a comment:

• Sanders
    replied
    Sziasztok!

Még új vagyok a Pannóniázásban. Most tettem rendbe a gyújtásom új kondit, gyújtótekercset,megszakítót, kábelt és pipát, gyertyát kapott. De időnként kivágja az izzókat. Mit lehet ez ellen tenni?

Üdv: Sanders

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    demeter eredeti hozzászólása
    De az miért jó, ha kinyomja az izzókat a túlfeszültség?
    Az nem jó, de viszonyítási alapnak jó hogy delejezés után ilyet is tud

Leave a comment:

• demeter
    replied
    De az miért jó, ha kinyomja az izzókat a túlfeszültség?

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    És Miskolcon merre találom?
    Ha kell írj privátban és megadom a számát.
    Martinkertváros..............

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    A lendkerék a simsonomban lemágneseződött elég rendesen
    Ha kell írj privátban és megadom a számát.

Leave a comment:

• Dénes Flekács
    replied
    mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Miskolcon Kércsi Lacinak ( Már láthattátok a motorjait,a lencsevégre kaptam rovatban ) van saját készítésű gépe. Percek alatt végez, 5-800 forintba kerül, és állítólag gyilkolja az égőket a " nagy delej.)
    Egyébként beigazolódott a sejtésem. Hét hozzászólással feljebb " mágnesező " néven önreklámozó barátunk ,azóta felénk sem néz.
    A lendkerék a simsonomban lemágneseződött elég rendesen

Leave a comment:

• Totyi
    replied
    Erre a célra vannak gyári műszerek legalább is nekem az mondták de szerintem igen drágák. A legjobb és házilag legegyszerübben kivitelezhető megoldás az lehet hogy a mágnesre feltapasztasz annyi egyforma csapágygolyót egymás után lógatva amennyit elbír de természetesen előtte egy jó mágnesen végzed el ugyan ezt, a két eredmény külömbsége megmutatja hogy mennyire van elgyengülve a mágnesed. Ha lendkerékmágnesről van szó akkor biztosan tudod hogy jó ha kézzel erőteljesen meglökve már szikrát ad a gyujtótekercs.

Leave a comment:

• Totyi
    replied
    Nem muszáj nagy árammal mágnesezni amit én csináltam 15A-ert vesz fel ha a két tekercs sorba van kötve 12V-os akkumulátorról. Még ki kell próbálnom a párhuzamos kapcsolást, de előzetes számítások szerint nem biztos hogy szükség van rá ugyanis ha tulgerjesztem a vasmagokat az adott vasmagkeresztmetszetbe nem tudom belesűríteni a keletkező erővonalakat a fölösleg kilép a magból. Nagy áramú gerjesztésre akkor van szükség ha nagy átmérővel és kis menetszámmal dolgozunk.Ha meglesznek a számítások mindenképp közlöm.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X