Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Delejezés ,fáradt gyujtómágnesek felmágnesezése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Mukifej
    replied
    Sziasztok!

Tud valaki abban segíteni, hogy a mágnest hogyan tudom kimérni?

Leave a comment:

• pcsab
    replied
    Íme egy régi készülék leírása, kapcsolási rajzzal. Click image for larger version

Name:	mps_scan001.jpg
Views:	1
Size:	71.2 KB
ID:	139550Click image for larger version

Name:	mps_scan002.jpg
Size:	126.5 KB
ID:	139551Click image for larger version

Name:	mps_scan003.jpg
Size:	185.9 KB
ID:	139552Click image for larger version

Name:	mps_scan004.jpg
Size:	197.9 KB
ID:	139553Click image for larger version

Name:	mps_scan005.jpg
Size:	197.1 KB
ID:	139554Click image for larger version

Name:	mps_scan006.jpg
Size:	131.6 KB
ID:	139555Click image for larger version

Name:	mps_scan007.jpg
Size:	128.9 KB
ID:	139556Click image for larger version

Name:	mps_scan008.jpg
Size:	42.8 KB
ID:	139557Click image for larger version

Name:	mps_scan009.jpg
Size:	169.1 KB
ID:	139558
    Utoljára szerkesztve a következő által: pcsab; 2014 márc. 09, 16:32.

Leave a comment:

• sterlm
    replied
    Kedves dafko54!

Olvastam a veterán fórumon, hogy Budapesten valaki foglalkozik még delejezéssel. Szeretném megkapni az elérhetőségét. Esetleg a Siófokon lakó delejező is érdekelne, mert Pécsett lakom és az könnyedén elérhető számomra.

Köszönettel:

Sterl Marcsi

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Che eredeti hozzászólása
    tekercsek menetszáma,huzal átmérő
    Pannóniához gyári töltőtekercsek. Minden 2. mágneshez egy. Aztán fordítani a lendkeréken és fordított polaritással adni a szuflát a tekercseknek.
    Ahány mágnes van a lendkerékbe fele annyi tekercs kell és 1 adag a déli egy pedig az északi pólusú mágneseknek.
    Pontos adatokat nem tudok. De pár100A szükséges. Ezért kell a sok és nagy pufferkondi.

Leave a comment:

• Che
    replied
    Szervusztok Kedves Delejezők!

Rég vártam már erre,hogy valakik érdemben írjanak valamit a "delejezésről",-nagyon megörültem neki.Mindíg is úgy gondoltam,a készülék elkészítése a titok,maga a felmágnesezés,már rutin.

Sajnos a képeken és rajzokon nincsenek adatok,betáp,tekercsek menetszáma,huzal átmérő,diódák adatai,......,amiket nagyon jó lenne tudni és egyáltalán sokkal több ismeret hiányzik,hogy a sejtés tudássá váljék.

Nem értem pl.,hogy a Pcsab által feltett utolsó két képen,miért van 4,illetve 6 tekercs.Azt látom,hogy három különböző készülékről van szó,de azt már nem tudom,hogy melyik mire való,és hogyan kell vele dolgozni.

Kérlek benneteket,hogy fejtsük ki bővebben a témát,hogy el is tudjunk ilyen készüléket készíteni és használni is tudjuk!

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• pcsab
    replied
    Üdv! Én még, csak elméleti szinten foglalkozom a témával. Íme a gyűjteményemből egy két kép gondolat ébresztőnek Click image for larger version

Name:	photossdfdffffffffffffffffff_zpsb88c218b.jpg
Size:	195.9 KB
ID:	139506Click image for larger version

Name:	IMG_5503a.jpg
Size:	185.0 KB
ID:	139507Click image for larger version

Name:	IMG_5498a.jpg
Size:	152.6 KB
ID:	139508Click image for larger version

Name:	_1unnamed.jpg
Size:	64.5 KB
ID:	139509Click image for larger version

Name:	$_35.JPG
Size:	11.2 KB
ID:	139510Click image for larger version

Name:	$_12.JPG
Size:	21.7 KB
ID:	139511

Leave a comment:

• Totyi
    replied
    Üdv mindenkinek én nemrég fogtam bele egy házilag építhető lendkerék mágnes delejező építésébe még nincs teljesen kész de ha érdekel valakit a dolog szívesen segítek amúgy nem nagy kunszt. Csak külföldi oldalakon találtam hozzá képeket asszerint építettem egyet remélem jól fog szuperálni.
    Click image for larger version

Name:	Magneto Charger Plans.jpg
Size:	91.4 KB
ID:	139407Click image for larger version

Name:	Frame Assembled 2.jpg
Size:	131.6 KB
ID:	139408Click image for larger version

Name:	GEM_V13_I2_Mar_1978_04-2.jpg
Size:	25.0 KB
ID:	139409Click image for larger version

Name:	Mag Charger Large Flywheel.jpg
Size:	115.6 KB
ID:	139410Click image for larger version

Name:	Mag Charger Polarity Test 1.jpg
Size:	137.3 KB
ID:	139411
    Utoljára szerkesztve a következő által: Totyi; 2014 febr. 28, 21:40.

Leave a comment:

• Totyi
    replied
    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kedves Elektromos Guruk,-Mérnökök!

Gyakori probléma lehet az idők folyamán,az állandó mágnesek "elfáradása",lemágneseződése.A fenti esetben nem tud megfelelő erősségű és feszültségű áram indukálódni a tekercsekben,a jó minőségű szikra és világítás számára.

Ifjú ember koromban,volt a városunkban egy idősebb "aranykezű"iparos akihez,"delejezni" vittük a lendkerekeket,mágneseket.Nem volt rossz ember egyáltalán,sosem mondta,hogy"bekötött szemmel és hátra tett kézzel csinálom",de akkoriban megoldotta a dolgot és ez számomra akkor éppen elég volt.A Józsi bácsi sajnos már rég nincs közöttünk és sajnos vele együtt,a tudása is elment.

Amire emlékszem,hogy volt egy általa csinált készülék,mely durván akkora lehetett,mint egy egylapos villanyrezsó,arra tette a mágneseket.Azok helyzetének beállításához-használt egy iránytűt is ,bekapcsolta,eltelt kb.15',-kikapcsolta és kész volt.

Arra kérném a fórum,azon tagjait,akik járatosak az elektromosság,témára vonatkozó ismereteivel,-osszák meg velünk tudásukat és ha birtokukban van olyan dokumentáció,mely alapján egy ilyen készülék elkészíthető,-hát azt se titkolják el!Természetesen egy biztonságos készülékre gondolok,nem egy "defiblirátorra"-vagy mi a fenére!

Üdvözlettel:Che
    Üdv mindenkinek én nemrég fogtam bele egy házilag építhető lendkerék mágnes delejező építésébe még nincs teljesen kész de ha érdekel valakit a dolog szívesen segítek amúgy nem nagy kunszt. Csak külföldi oldalakon találtam hozzá képeket asszerint építettem egyet remélem jól fog szuperálni.

Leave a comment:

• kfz81
    replied
    Köszi! Akkor megkeresem az Orcsikot, úgy is ismerem!

Leave a comment:

• dott
    replied
    Hello! Szegeden az Ősz utcában az Orcsikéknál mondták azt nekem anno, hogy végeznek delejezést.

Leave a comment:

• kfz81
    replied
    dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hello! Tudom nem sok az infó, de amiket én erről olvastam eddig, az az hogy otthon "nem éri " meg kivitelezni, mert egyenletesen kell mágnesezni s nagyon nagy felvett áramerősség kell hozzá. Épp lendkereket vásároltam a simson-hoz s eszembe jutott hogy lehet delejeztetni kéne, s keresgettem neten. Még jó hogy ahol lakom tudnak szakit aki foglalkozik ezzel.
    Üdv.

Megkérdezhetem, hogy Szegeden, vagy környékén hol delejeznek?

Leave a comment:

• zelenacs
    replied
    A mértékegységet sajnos nem tudom megmondani, mivel mikor elhoztam egy hölgy adta ide, és ő mutatta az értékeket, amit a szaki rá is írt a lendkerékre.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    zelenacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Annyit mondtak, hogy bevitelkor 18, delejezés után 32 lett az 'ereje'. Konkrét tapasztalat majd kb.
    Csak kérdés hogy milyen skála alapján
    Ahol én csinltam ott volt egy kis saját gyártmányú szerkezet az illetőnek. Már nem emlékszem hogy pontosan meddig volt skálázva, de talán 10-ig. régebbi lendkerék 4 körül volt talán, azt 7- re delejezte emlékeim szerint. Az újabbikat 8-ig.
    Pontosan már nem tudom az értékeket, de az újabbat 1 értékkel nagyobbra delejezte, azt mondta jobb anyagból van a mágnes, többet bír.
    Mindenesetre nem kell annyira pörgetni a motort hogy lássak is valamit. És a szikra is erősebb lett.

Leave a comment:

• zelenacs
    replied
    Helló! A jelenleg felújítás alatt álló 1972-es T5H lendkerekét 1000 Ft-ért delejezték a BorsMagnet-nél. Annyit mondtak, hogy bevitelkor 18, delejezés után 32 lett az 'ereje'. Konkrét tapasztalat majd kb. jövőre, mikor kész lesz a motor.
    Lehet, hogy a 62 éves CZ 150C lendkerekét is elviszem hozzájuk, bár az rendesen működik.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egyébként 1000ft-ért csinált meg kettőt
    Én adok neked két lendkereket és egy ezrest,add nekem az egyiket!
    Viszont,csak ennyim van rá!

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X