Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dnepr 650. .... csináld magad. De hogy?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem nagy feladat ezt megcsinalni. Isten igazabol a sok celszerszamot megcsinalni es kitalalni idő. Utana mar csak rogziteni kell a gépagyon kimerni es beleengedni a marot. A kipufogo persely is teljesen egyszeru, sajnos hegeszteni nem tudok szepen, ez latszik is majd a kepeken...kiturboztam amennyire tudtam de igy sem a legszebb.

Komment

Nem nagy feladat ezt megcsinalni.
      Persze, mert értesz hozzá. A legtöbb ember - engem is beleértve - azt sem tudja hol kell bekapcsolni a marót. Mindig szerettem volna fémekkel babrálni, de sosem volt rá igazán lehetőségem, úgyhogy marad az olvasás - bár sok mindennek utána kell néznem, hogy megértsem.
      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Mindig szerettem volna fémekkel babrálni

.....én is , Lajos aranyakat stócolgatni

Komment

Mindig szerettem volna fémekkel babrálni, de sosem volt rá igazán lehetőségem
          Nem minkenkinek van szerdán készült Uralja, amikor még a pártdelegáció is a gyárban járt...
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 02, 11:56.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Az enyémet tuti husvet elotti nap kommunista szombaton gyartottak ejszakas muszakban mert az egesz motor ugy van osszeokádva...

Komment

Kesz a ket hengerfejem. A hetvegen felhuzom a hengereket. A hengerfejeket egy mm es klingerittel fogom lezarni, anno a pannonianal jol mukodott. A valtomat amit vettem szetszedem a hetvegen. Kis elmelkedes a szaktarsaktol....ugy akarom felrakni a hovedo lemezt, hogy eloszor felcsavarozom a karbi adaptert, utana jon a hovedo lemez, majd bakelit es vegul a K 65. Van aki kozvetlenul a hengerfej es a kozositő közé teszi a lemezt, de az nekem nem igazan tetszik...

Komment

Jó éjszakát az Uraknak
                Sajnos egy kép se látszik,pedig már a leírástól fél liter nyálat folyattam a billentyűzetre.

Komment

En sem ertem mi a franc van. Mindent ugy csinaltam ahogy eddig...

Komment

Kedves Pista! Az összesből egyedül a kapcsolási rajz jelenik meg. Egy felvetésem van mert a többi számomra ismeretlen, kép kellene a szép alkotásodról. Miért klingerit tömítést teszel a hengerfej alá hisz az hőszigetel. Jobb lenne pl. alu vagy réz az segítene a hővezetésben hisz a hengerfejen keletkezik a legtöbb hő és azt kellene minél jobban elvezetni és nem ott marasztalni. Bocs a kérdésért.

Komment

Click image for larger version

Name:	20151024_162758.jpg
Views:	1
Size:	111.8 KB
ID:	147763Click image for larger version

Name:	20151024_162933.jpg
Size:	112.5 KB
ID:	147764Click image for larger version

Name:	20151024_165402.jpg
Size:	138.1 KB
ID:	147765

Elkészült a hátramenetes váltóm. Sajnos nem fért be a rövid vázamba, ezért ezt elcseréltem egy sima normál k750 váltóra, hátramenet nélkül.

Name:	20151101_130359.jpg
Size:	86.6 KB
ID:	147766Click image for larger version

Name:	20151101_130405.jpg
Size:	86.6 KB
ID:	147767Click image for larger version

Name:	20151101_130444.jpg
Size:	66.5 KB
ID:	147768
                      Elkészült az acél persely a hengerfejbe a kipufogómenethez. A 2in1 közösítőelemről levágtam a menetes részt, vettem csövet 37mm es külső átmérővel amit felricniztem,beletoltam a korábban levágott menetes részbe,meghegesztettem,majd hegesztettem bele egy 5mm vastag acéllapot, amibe menetet vágtam. alulról megfurtam a hengerfejet, M6 os menetet furtam a korábban belehegesztett acéllapba, majd a hengerfej süllyesztése után csavarral rögzítettem. A kipufogó furatot 37mm re martam ki, az eredetileg 37mm atmérőlyű acélcső a ricnizés után 37,2 lett. a hengerfej felhevítése után Loctite 638 al préseltem be.

Name:	20151101_130448.jpg
Size:	80.9 KB
ID:	147761Click image for larger version

Name:	20151101_130505.jpg
Size:	80.6 KB
ID:	147762Click image for larger version

Name:	20151101_130520.jpg
Size:	105.6 KB
ID:	147769

A szelepvezetőket szépen bepréseltem a helyükre, majd 8h7 dörzsárral kis fogásokkal szépen feldörzsáraztam. a szelepfészkeket szelepfészekmaróval 45 fokra kimartam, majd a szelepeket szépen becsiszoltam. Összeszerelés után a szelepek fölé benzint öntöttem, mindegyik tökéletesen zár. végül felraktam a himbákat.

Name:	20151204_180736.jpg
Size:	99.2 KB
ID:	147770Click image for larger version

Name:	20151204_180747.jpg
Size:	96.9 KB
ID:	147771Click image for larger version

Name:	20151204_183239.jpg
Size:	89.5 KB
ID:	147772
                      Dugattyú és henger szerelés. Nagyon fontos! a dugattyú szerelés megkezdése előtt MINDIG ki kell derékszögelni a hajtókarokat mert olyanok mint az ökörhuggyozás! A dugattyúk szerelési irányára is oda kell figyelni, ne hagyatkozzunk a beütött nyilra. Nekem az egyik oldalon rendes nyil volt, viszont a masik oldalon <------> egy ilyen. gondolom elöször rosszul ütötte be, aztán rájött hogy nem jó, így beütötte a helyes irányt. De semmi pánik, ez az orosz motorok elengedhetetlen része. A dugattyú felmelegítése és a csapszeg fagyasztása után én személy szerint szalagos olajszűrőlfogóval gyors behuzatom a csapszeget. A gyűrűket is tessék szépen elforgatni 90 fokban. Majd olajjal és persze hengertalp tömítéssel mehet fel a henger.

Name:	20151204_190858.jpg
Size:	100.8 KB
ID:	147773Click image for larger version

Name:	20151204_190906.jpg
Size:	102.4 KB
ID:	147774Click image for larger version

Name:	20151204_190933.jpg
Size:	93.3 KB
ID:	147775Click image for larger version

Name:	20151204_190940.jpg
Size:	73.2 KB
ID:	147776
                      A hengerfej felszerelés szerintem nem igényel magyarázatot. A szelephézagot én mindig úgy állítom, hogy amikor az egyik hengernél szelepegybenyitás van, akkor a másik hengert állítom, persze úgy, hogy a dugattyú FHP n legyen. a gyári értéket el kell felejteni. én a szívot 0,1 re, a kipufogót 0,15 re állítottam. Beszerelés előtt a szelepemelő rudakat kéretik ellenőrizni, mert van hogy olyan görbék mint a tiszaparti fűzfa.

Name:	20151216_174337.jpg
Size:	99.0 KB
ID:	147777Click image for larger version

Name:	20151216_174356.jpg
Size:	89.0 KB
ID:	147778
                      A váltó ami a képen van majdnem új volt, csak a csapágyakat és a szimeringeket cseréltem ki, ill az alkatrészeket horganyoztattam. Itt már a kész blokk váltó egység látható, kuplung kiemelő rúd SOHA nem passzol új kuplung ill váltó felszerelése után. Nekem újat kellett gyártanom. Szép lett a blokk, nekem tetszik fekete hengerrel.

Name:	20151216_174407.jpg
Size:	75.0 KB
ID:	147779Click image for larger version

Name:	20151216_174416.jpg
Size:	70.1 KB
ID:	147780Click image for larger version

Name:	20151216_183542.jpg
Size:	85.0 KB
ID:	147781

Itt tartok most. Eleje hátulja kész, az első kerék kész. hétvégén teszem bele a blokkot a vázba, de előtte ki kell hogy vegyem a hátsó hajtást, azt majd ha a blokk bent van, visszateszem. Még egy hónap és megy a moci. Csepptankot már megvettem, fényezésre vár. Kellett egy másik kereket vennem, mert az a kerék ami eredetileg hátul volt kuka. Az agyból már majdnem kiszakadtak a küllők. Nem szórakoztam a kerék ki és befűzéssel, vettem egy jó állapotút hátulra. A gumi majdnem új, szerintem passzol a motorhoz.

Name:	20151216_193213.jpg
Size:	63.3 KB
ID:	147782Click image for larger version

Name:	20151216_193217.jpg
Size:	62.9 KB
ID:	147783
                      Ez a gyujtáskapcsolóm, és nem tudom melyik pontra mit kössek, mert a kapcsolási rajzon(http://www.goodkarmaproductions.com/...nepr_MT-10.gif) a gyújtáskapcsolónál nincsenek számok. ez is tipikus oroszos.

Hengerfej tömítésnek lágy 1mm es vörösréz tömítőgyűrűt használtam. A mai nap beraktam az első kereket, holnap kerül bele a blokk-váltó egység a vázba. viszont mivel váltós légszűrőm van, kell hogy a légszűrőcsöveket vágjam.

Remélem most már minden kép látszik. Ha nem akkor nem tudom mi a f*szom baj van.

Jó éjszakát az Uraknak

- - - Updated - - -
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Nemes Pista; 2015 dec. 17, 21:17.

Komment

Remélem most már minden kép látszik.
                        Nyugi,most már faca.

Komment

Adtam szegeny wsieversnek munkát, mire mindent kitorol amit idebenaztam....

Komment

Nemes Pista eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Adtam szegeny wsieversnek munkát, mire mindent kitorol amit idebenaztam....
                            Szerintem a " módosítás" menűvel még Te is ki tudod törölni,ami nem kell: Engedi a rendszer.

Pontosítok: -"hozzászólás módosítása" gombbal

Komment

Köszönöm. Meg is tettem ami tolem tellik.

Komment

Gratulálok ,szép munka !

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X