Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dnepr 650. .... csináld magad. De hogy?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A masik gondom hogy hova a fenebe van az also sztender rugolya beakasztva a motoron.
    Bal oldalt, a motortartó csap hézagolójára. A másik végén a rugónak szép nagy ív van. Az van a hézagolóra akasztva.
    Click image for larger version

Name:	003.942.jpg
Views:	1
Size:	10.9 KB
ID:	147385

Pontosan a rugó elofeszitessel van problemam. Egesz delutan ezzel szorakoztam de nem tudtam rajonni a titok nyitjara.
    Kilazítod a két süllyesztett csavarú ovális fedelet a kuplung oldalon, és felhúzod, mint a vekkert villáskulccsal. Nem emlékszem már pontosan, de 1 vagy 1,5 fordulat rémlik. Rohadt erős, szerezz még egy embert a művelethez. Jah és óvatosan, mert ebbe van beakasztva a rugó füle, és kiakad/letörik, ha nem jó irányba tekered. Jelölve van a képen, a rükisen is van ugyanilyen.

Name:	image.jpg
Size:	83.3 KB
ID:	147380

Hogy van osszerakva a hátsó fek rudazat? A fekpedalom a regi tipusu atdugos, a furat tuloldalan kern fogazassal egy fekkar.
    Van himbád a lengőkaron? Ha nincs, a fékpedál karjától egy 6 os pálca megy be a hajtásba közvetlen.

Name:	image11.jpeg
Size:	17.6 KB
ID:	147379
    Az első összeköttetést egy ferde villa biztosítja csappal, sasszeggel. a másik oldalra egy rugó jár, az húzza vissza a fékpedált, az a sima nem rükverces váltónak az alján lévő csapjára akasztandó. Itt látszik a csap:

Name:	26695d1425232137-bmw-r57-es-valto-011.jpg
Views:	2
Size:	191.8 KB
ID:	147381
    Ha van himbád, az egy kissé bonyorultabb.
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 22, 21:24.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Van huvely a himbamon. De sajnos lehet hogy pár alkatrész hianyzik, ezert kellene egy foto vagy leiras hogy hogyan is van. Gepkonyvem van nekem is de azon csak az ujfajta hosszu nagyívű fekpedal van, nekem pedig a rovid, kisivű van....persze hogy ez sem legyen egszerű. Köszönöm szépen a segitseget a rugokkal kapcsolatban.

- - - Updated - - -

Probaltam az ovalis fedelet tekerni de nem megx csak egy fel fordulatot mert nincs tobb hely, nem tudom fel fordulatnal tobbet tekerni mert a valtohaz öntvény nem engedi. Nincs hely. Ha ki huzom picit leugrik a ket koromrol a valtoban a rugot pozicionalo alatet es kezdhetem elorol....

Komment

Gepkonyvem van nekem is de azon csak az ujfajta hosszu nagyívű fekpedal van, nekem pedig a rovid, kisivű van...persze hogy ez sem legyen egszerű.
        A kisívű(M-72 fékpedál) közvetlen a hátsó fékbe van kötve. Ugyanúgy mozog fel le, ahogy a lengőkar jár.
        A himbás ilyen(rögzítőfékkel és anélkül):

Name:	633642624209843750.png
Size:	292.6 KB
ID:	147383Click image for larger version

Name:	beiwagenbremse.jpg
Size:	23.1 KB
ID:	147382
        Ennyi alkatrészből áll:

Name:	Bild 26 Bremsbetaetigung.jpg
Size:	176.3 KB
ID:	147384Click image for larger version

Name:	002.814.jpg
Size:	37.0 KB
ID:	147386

Az elso szerias K650 vazam van, meg a lengonyrrges.
        Azt remélem tudod, hogy a rükverces váltó nem fér be, ha olyan rövid vázad van.(nem tudom milyet akarsz)
        Leggyorsabb teszt: Az ülés alatt, az üléstartó lemez és a sárvédőtartó íves vázcső közzé középen hosszába bedugod a kezed, és ha két ujjad vagy kevesebb fér be, akkor rövid váz, ha 4, akkor pedig hosszú.

Ha ki huzom picit leugrik a ket koromrol a valtoban a rugot pozicionalo alatet es kezdhetem elorol
        Úgy próbáltad, hogy eleve befeszítve húzod ki annyira, hogy elférjen? Mintha nekem így ment volna a dolog.
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 22, 21:38.

Komment

Tettem fel a 25. Oldalra kepeket a vazrol. De ahogy latom ezt megszivtam mert szerintem rovid a vazam a valtom pedig rükis. Kiraly...de azert köszönöm szépen a segitseget.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            közzé középen hosszába bedugod a kezed, és ha két ujjad vagy kevesebb fér be, akkor rövid

..................

Komment

Ezt a meretellenorzesi modszert fiatal koromban a menyecskeken hasznaltuk, azzal a kulombseggel hogy az eredmeny nem rovid vagy hosszu váz volt hanem repedsarku es jo kislany... De a drama dologban az, hogy valoszinuleg a gyarban is ezt a modszert alkalmaztak a vazak gyartasabal. Orosz kulonlegesseg ez is.

Komment

Nagyon úgy tűnik nekem is. Nézd meg a blog részen, hogy mit írtam a K-750 ről, ott méreteket is írtam. Az a gond, hogy a kardánvágás, vázflexelés, villaesztergálás elkerülhetetlen. Vagy előrébb kell tenni a blokkot. Volt összeszerelve a vázban ez a hajtáslánc? Hátha valaki megcsinálta helyetted.

Komment

Nem vagok semmit. Ezt szolo motornak szantam. Veszek egy regi tipusu K750/m72 valtot hatramenet nélkül. Gondolom a kardan es tarsai mind passzolnak.

Komment

Gondolom a kardan es tarsai mind passzolnak.
                    Akkor igen. A gond csak a rövid váz, rükverces váltó esetében áll fent.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 23, 11:57.

Komment

Ezt a meretellenorzesi modszert fiatal koromban a menyecskeken hasznaltuk...
                      Az alábbiak szerint, nem csak Te/Ti alkalmaztátok....helyesen

Komment

Veszek egy regi tipusu K750/m72 valtot hatramenet nélkül
                        Az ovális kulisszafedeles a Dnepr, a szögletes az M-72.

Az alábbiak szerint, nem csak Te/Ti alkalmaztátok...helyesen
                        Akkor méretekkel adom meg.
                        Rövid váz:

Name:	8_K750_Short_frame.jpg
Size:	187.3 KB
ID:	147471Click image for larger version

Name:	9-K750_Short_frame.jpg
Size:	188.1 KB
ID:	147474
                        Hosszú váz:

Name:	8-K750_Long_frame.jpg
Size:	194.8 KB
ID:	147472Click image for larger version

Name:	9-K750_Long_frame.jpg
Size:	193.1 KB
ID:	147473

Komment

Koszonom szepen a segitseget! Hazaertem gyors lemerem de a kepek alapjan ez tuti rovid vazas.

Komment

Hát Tibi Te igazán mélyre ástad már magad Dnyepr és társai témában.

Komment

Wsievers! Ez bizony rovidvazas, ugyhogy talaltam egy váltót, de nem kapcsol. Szerintem nincs nagy baja, bar mar elfelejtettem a K 750 valtót belulrol. Talaltam egy masikat is, duplaaron, az viszont kapcsol szépen. Most azon gondolkozom hogy melyiket valasszam.

Komment

Ez kapcsológyűrűs váltó, úgyhogy ha nem kapcsol, ott nagyobb gond is adódhat. A szögletes fedelűek kapcsolókörmösek.

Name:	sima váltó.jpg
Size:	199.1 KB
ID:	147478
                                Itt vannak alkatrészek hozzá:
                                http://moto-boxer.com/index.php?cPath=24_60
                                Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 23, 19:15.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X