Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Érdemes elolvasni ezt a cikket. Aki írta igencsak szakértője a Simsonoknak
    http://www.simson.hu/index.php?mit1=...fokat=1&alkat=
    Simson, simson klub, kismotor, klub, simsonklub, s51, schwalbe, s50, star, segédmotorkerékpár
    pasetta, Jankó51 és Titus kedvelte ezt.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Érdemes elolvasni ezt a cikket.
      Látod, a Horex is meg fog javulni, csak elegendő mérgelődés és elgurult gyógyszerek függvénye a dolog
      Atti69, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Valamikor tél végén tavasz táján hirdettem a Horexet
        Volt pár "nézegető", de az egyik belenyúlt a benzintartályba ameddig a keze engedte éps körbetörölte belűl. Piszkos, rozsdás, mondta. Ja, örg motor ki kell pucolni ,mondtam
        Berakta a fejembe a gondolatot, ugyan nem csak ezen múlik de mosom a tankot
        Vettem citromsavat jó töményre kevertem, fel is raktam at akkor még működő gázkonvektorra pár napra. Aztán sav kiöntve és úgy is hagytam
        Szomszéd utcában nyilt egy autófesték bolt, 2k szprét is kevertek volna. Gondoltam , majd
        Aztán a bolt megszünt
        Annyira mérges lettem a tunyaságomra hogy rendeltem a neten RAL9004 11.000Ft volt
        Kiporszivóztam a tankot, kivül leragasztottam és fújtam bele majd fellóggattam a ruhaszáritó kötélre különböző pózokban hogy mindenhova folylon a festék
        . Csapok helyére gimidugókat faragtam. Szépen megkötött, másnapra a maradvány is a szprés dobozban
        Össze kellene rakni és fel a netre újból. Csak meséltem...
        .Nagyon nincs energiám már semmihez
        zahi, Jankó51 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Aztán sav kiöntve és úgy is hagytam
          Én azonnal ki szoktam ilyenkor festeni miután kiöblítem belőle a savat. Nem rozsdásodott vissza?

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nem rozsdásodott vissza?
            Ki lát bele? Most néztem a Temun, van üvegszáloptika semmi pénzért telefonhoz. Az én nagymamatelefonomhoz biztos nem jó, elötte körbeérdeklődtem, senkinek nem volt.
            De irtam, különböző pózokban fellógattam kötélre. A jóakarat megvolt bennem Két bezincsapot is sikerült teflonnal nagyon szorosan betekerni a helyükre
            Jó hogy feltötettem a légkondit az autóban. KISZÁLLOK FORRÓSÁG, BE a Pennyibe, nyakamba a légkondi. , otthon ventilátor
            Már másodszor szúrok ki magammal. Azt hiszem , ha huszonéves koromban izzadtan télen is motoroztam ha nem volt hó akkor most se lesz bajom az autóban. Hát lett, tiszta influenza tünetekkel bajlódom
            Jobbakat mindenkinek
            Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2025 aug. 21, 19:53.
            mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Itt volt az ősz jött a tél, nem volt komoly vevő. Aki korábban volt elszúrtam.
              A lényeg
              időnként ha nehezen is de beinditottam szórakozásból. Az elmúlt időszakban is próbálkoztam de nem találtam a kompresszió "állást"
              A szobát éppen kiadtam volna semmi albérletért
              Tartály le és éppen a hengerfejet kezdtem volna bontani, amikor nézem a szelepemelő rudakat. Rendben vannak, nem állitódtak el. Gyertya ki dugókulccsal könnyedén átforgatom, figyelve hogy beakad-e esetleg valamelyik szelep és talán elgörbült.
              Nem!. Rugdosom forgatom , semmi kompresszió. Mindez álló helyzetében tehát nem motoroztam vele, hagytam kicsit pöfögni
              OK hengerfejet leveszem.
              Hogy állapithatom meg hogy mennyi a szelepek és a dugó közti legkisebb hézag
              Vagy valami más ötlet?

Ez a motor nem akar elmenni, ragaszkodik hozzám
              Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2026 jan. 12, 18:38.

Komment

Sőt, berúgáskor amikor a dugó lefele ment, az olajat, gőzt levegőt egy szelepen és csövön nyomta vissza az olajtartályba sipoló hangot keltve
                Most ez sincs
                Dugó/dugógyűrű repedés?

Komment

Hogy állapithatom meg hogy mennyi a szelepek és a dugó közti legkisebb hézag
                  Én csak a forrasztó ónos megoldást ismerem: https://www.youtube.com/watch?v=1I0G151phKQ
                  Itt ezzel a módszerrel nézi a fickó a dugattyú-hengerfej távolságot.
                  Sőt, berúgáskor amikor a dugó lefele ment, az olajat, gőzt levegőt egy szelepen és csövön nyomta vissza az olajtartályba sipoló hangot keltve
                  Ehhez nem sokat értek kétütemű motorosként, de a dugattyú és a gyűrűk is lehetnek ludasak. Egy henger levételt megérne a dolog hogyha a hengerfej rendben van.

Tényleg ragaszkodó egy motorod van
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2026 jan. 12, 20:48.
                  Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Én csak a forrasztó ónos megoldást ismerem:
                    Hallottam róla de gyakorlatban nem próbáltam. Gyertya a hengerfej oldalán. Egy szál cint a szelep-dugattyú találkozásához eljuttatni megbizhatatlan/lehetetlen

Igen, hengerfej-henger le. Örülnék gyűrű problémának, de abból is három van, valami kompressziónak akkor is kellene lenni
                    Igaz hogy rutinmunka annyiszor szét/összeraktam már, de nagyon unom
                    OFF ugyan
                    és van két nő körülöttem akik eszik az idegeimet/már bocsánat/
                    Gázkonvektor csere. A régit itthagyták a szerelők a szobában, nem bírom kivinni egyedül a vasazóknak. Egyedül maradtam mint a Hegylakó
                    ON
                    Kiváncsi vagyok nagyon a hibára
                    Jankó51 és movisz kedvelte ezt.

Komment

Szenvedtem rendesen mert már a fene se tudja mihez milyen kulcs és mi után mi következik
                      Végre hengerfej lent
                      Rátenyereltem a hengerre , ami ugye nem egy tuti tömités és megforgattam a berugókarral. Nem tudtam leszoritani, szivásnál majdnem berántott
                      Hengerfej most a konyhaasztalon amit vissza kell foglalnom szerelés/tesztelés céljára, holnap
                      Majd jól körbevilágitom a henger belsejét esetleges repedést keresve és felöntöm a hengerfejet, mármint a szelepeknél benzinnel, ereszt-e vagy nem
                      Szerintem nem! Állok egy pezsgő fogadást
                      Jó lenne ha lenne itt olyan aki már látott Horexet belülről

Tudjátok mi lesz a végeredmény? Hibát nem találok, összerakom , lesz kompresszio és indulni is fog
                      Én nagyon szeretem ezt a motort, mert anyám vette nekem amikor 22éves voltam, szoval emlék, és azt mondtam , ezt soha el nem adom
                      Bár tudnám üzemképesen eladni. Láttam pár öreg szerelő hagyatékát, mivé lettek, kótya-vetye

Van a közelemben egy műhely-áruda Kétszemélyes robogókat árulnak és javitanak. Anno bementem megkérdezni foglalkoznának-e a Horexxel
                      Gondolhatjátok hogy nem vállalták

Rendelek hengerfej tömítést hamár szétszedtem. Mogyoródon viszi az ipart a mester fia, az öreg nyugodjon békében
                      Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2026 jan. 13, 18:21.
                      Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Ha már irogatok
                        szalagkorlát meghúzta az autóm oldalát kicsit, de a jobb index plexijét félig letépte
                        A hülye én voltam. Honnan vettem komplett jobb első indexet? Lengyelország, ott is csak egy cégnél volt jobbos. Aukro.hu Korábban a Junak benzincsap karját is onnan rendeltem.. Tavaly elött csehektöl négy gumit az autóra és ingyen szállították
                        Jó dolog ez a net, hozzá a technika, és mi fog még jönni, elképzelni sem lehet

Komment

Rátenyereltem a hengerre , ami ugye nem egy tuti tömités és megforgattam a berugókarral. Nem tudtam leszoritani, szivásnál majdnem berántott
                          Akkor a hengerfej lesz az kizárásos alapon. Talán egy szoruló szelep?
                          Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Akkor a hengerfej lesz az kizárásos alapon
                            Mikor idős hengerrel ,hengerfejjel találkozom igyekszem eltüntetni a deformációt és a sérüléseket .Ezeket ritkán lehet egy két tizedből kijavítani .ezen okból illik vastagabb tömítéseket beszerelni ,mivel könnyen megnyomhatja a szeleptányért :ekkor tudjuk nagy a baj....

Viszont ennek látható nyomának kell lenni : a dugattyún ,vagy a szelep élén ...érdemes megnagyítózni ....
                            Jankó51 és Titus kedvelte ezt.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

hengerfej lesz az kizárásos alapon
                              H.fej asztalon, én meg aludtam egész nap. Kitört rajtam valami nyavalyakórság. Semmi influ.tünet csak nagyon ócskán érzem magam
                              A motor vizsgálata is lényeges, de sok más dolgot nem tudok intézni miatta. A sokmindenmás idegesit/mérgesít

Első ránézésre a kipuf.szelep pereme/tányérja fényes, mintha ott valami gond lenne. Erőt vettem magamon és benzint a szelepekre. Kipuf torokból ömlött a benzin . Ha észhez térek viszem Gutyán mesterhez/Csömör/
                              Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Ezeket ritkán lehet egy két tizedből kijavítani .ezen okból illik vastagabb tömítéseket beszerelni
                                Ez a ,,gyógytömítés" ugye?
                                Kipuf torokból ömlött a benzin. Kitört rajtam valami nyavalyakórság.
                                Akkor legalább megkíméled magadat. A hengerfej javítást kiadod a mesternek, aztán pihenés. Mielőbbi gyógyulást!
                                Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X