Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Megkímélt , szobában tartott nagyrészt felújított Horex igényesnek eladó!
    Darabokra szedtem, egy napot 20% ecetben ázott, pezsgett is, vagy kosz vagy az aluminium
    Ma ráfújtam hidegindítót, mert az másra sem jó
    Aztán elmentem a gumishoz és megkértem adjon bele sűritett levegőt, Szoval BECSÜLETESEN KIPUCOLTAM
    hAZA, ÖSSZERAKTAM DE NEM MERTEM BEINDITANI MERT TARTOTTAM TŐLE HOGY ÚGYSEM INDÚL
    ebéD , de Csak FÚRTA AZ OLDALAM
    RUGÁS, SEMMI, rugdosás SEMMI
    gYERTYA Ki BENZIN A HENGERBE RÖGTÖN HARAPOTT,
    aZTÁN PORLASZTÓVAL MEGINT SEMMI. Szikra szép
    Levettem az úszófedelet és benzin peremig öntöttem.
    Indulás semmi, újabb benzin a hengerbe , csak felpörög
    Gyertyacsere kínomban, csak... Nézem nincs szikra. 3 gyertyát néztem, darab szikra sincs.

Figyelem a töltésjelzőt, megszakitáskor erősebben, amikor zárva a megszakitó gyengébben világít, Nem annyira, mert az akksi töltve és erős, tehát a megszakitót nem is macerálom
    Mindezeket két egyforma Pannonia porlasztóval játsza el
    Most gyufát keresek és kisbaltát, az se érdekel hogy tűzgyújtási tilalom van/ha van/

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Mindezeket két egyforma Pannonia porlasztóval játsza el
      Működő porlasztóval , csak farslevegőt szívhat a torokátalakítód jól tömít ?
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        torokátalakítód jól tömít
        Áttekerhetem szig.szalaggal, de nem látom értelmét annyira passzosan megy rá
        Lássuk meg!

Ja, és most szikra sincs!

Komment

passzosan megy rá
          Akkor hová fér a szigszalag ?
          Egyébként nem ismerem a motorodat, de gondolom valamiféle betéttel van a Pannónia karbi rajta .
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

és most szikra sincs!
            Szétszedtem, mértem, cseréltem, szikra nincs. Trafó kapja a feszültséget ha a megszakitó zárva, nyitva terményetesen nem
            Levettem a megszakitó burkolatát kínomban
            Szépen megszakit ott ahol kell, de szikra csak akkor van ha a nyitott megszakitó érintkezőit birizgálom, pl. egy csavarhúzóval. Akkor szép combos a szikra. Rugásra látszik hogy szikrázik a megszakitó, de a gyujtókábelen nincs ív
            Segítség!!!
            Pipa szétesett, holnap veszek egyet

Komment

csak akkor van ha a nyitott megszakitó érintkezőit birizgálom, pl. egy csavarhúzóval.
              Az érintkezők nem érnek össze vagy koszosak ,olaj porszem akármi.

Ne maceráld szegény gyertyát .....

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                porszem akármi.
                Vettem gyertyapipát, legalább az "rendben" legyen. Majd erős fényél a jobbik szemüvegemmel megsasolom a megszakitót, kissé polirozom és reszelem
                Régi Trabant/Wartburg kondi való rá aminek belül van a menete
                Click image for larger version

Name:	020.055.jpg
Views:	30
Size:	28.7 KB
ID:	234859
                Kérdezem a boltost, van-e ilyen kondija. Hány voltos 12 vagy 6, kérdezi
                Mondom kondenzátor!!! Az nem mindegy
                Hagyjuk!
                Trafót még korábban cseréltem, ki tudja nem menetzárlatos-e kicsit. Amit kivettem annak kitéptem az egyik primer csavarját/kuka
                Ki tudja hány Ohmnak kellene lenni a primer szekunder tekercsnek?
                Feccöljek be egy vadi új Simson trafóra, hátha

Nagyon elegem van az ilyen hibából!

Komment

Érdemes elolvasni ezt a cikket. Aki írta igencsak szakértője a Simsonoknak
                  http://www.simson.hu/index.php?mit1=...fokat=1&alkat=
                  Simson, simson klub, kismotor, klub, simsonklub, s51, schwalbe, s50, star, segédmotorkerékpár
                  pasetta, Jankó51 és Titus kedvelte ezt.

Komment

Érdemes elolvasni ezt a cikket.
                    Látod, a Horex is meg fog javulni, csak elegendő mérgelődés és elgurult gyógyszerek függvénye a dolog
                    pasetta, mátéapu és Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X