horex eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.
Collapse
X
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsak ne lennék ennyire ügyes a guglizásban és a fordító használatában Igaz már káprázott a szemem annyit olvastam/néztem, de meglett
16cm a cső hossza
és a teleszkóp hossz 74cm
A csö nekem 165 mm
A kifli tetejétől a tengelyig 745 mm, de ez nem egy egzakt méret mert a villa kirugózik. Nekem ilyenkor a burkoló cső és a teleszkóp között van egy 2-3 mm-es rés.Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
ciel eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kifli tetejétől a tengelyig 745 mm
Az enyém 76cm, de volt már hosszabb is. Az első telóban levő határoló gumicső idáig 70mm körül volt, most 110mm. A lemezburkolatot heves ifjúkoromban levágtam, hogy gumiharmónikát rakjak helyette, mert az sportos
Persze most már nem kapni oda gumit ezért gumiharmónikát gyártottam
Komment
-
Afrancba, áll a projekt!
Tegnap felhívtam a hengerfejest. Nincs kész, de most megint szabira mennek. Persze majd megcsinálja
Az autóm kirohad alólam. Hívom a haveromat hogy ugyanmár, káne sárvédőcsere stb. és mi van a Horex alkatrészekkel amit fényezni kellene
Autó majd 3-4 hét mulva, de addig a motor fém elemek is meglesznek
Basszus, nem ingyen kérem! Az autó és a többi csak azért a haverhoz, mert tudom milyen precizen dolgozik. Annyi haverság lehetne benne, ha befejezi az éppen munkát, az enyém jön
Hengerfejes is preciz hallomásbol, és a szomszéd községben van.
Miért az én cuccom az utolsó utáni?
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMiért az én cuccom az utolsó utáni?zahi kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehalogatom akkorra mikor jó passzban leszek
Komment
-
Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemint ha gyorsan megcsinálnák sz@rul
Ott hevernek a krómozott cuccok, blokk egyben de nincs a vázban. Nem tudok mit szöszmötölni amig a fényezendő elemek hiányoznak
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNSU 500 főtengely
Van nekem egy belül törött Horex blokkom, egy tyúk-udvarbol vettem. Nagyon jó ötvözetű az alu anyaga, csodásan felpolirozható
Mindig szerettem volna láncon a szobában fellógatni , mégis a sufniban pihen
- 2 likes
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMindig szerettem volna láncon a szobában fellógatni"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa nincs hozzá blokkod/motorod
- 2 likes
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMikor elvittem még volt pár.
Egyszer akartam venni egy KS600/800 oldalkocsis Zündappot, de elvitték előlem, a tartalék blokkot viszont nem,
1500Ft-ért megvettem
Érdekes váltója volt, nem a fogaskerekek csúszkáltak, hanem duplasoros lánc áttétel volt benne és kapcsoló hüvelyek/körmök mozdúltak ide-oda
Aztán agyondumáltak és 5000-éert eladtam. Nagy üzlet volt
Amikor nem volt még motorom, keresgéltem az Esti hírlap apróhirdetésekben de egy munkatársam ajánlott egy Ariel Four négyhengerest 5ezerért, de oldalkocsis volt és darabokban
A tulaj mondta hogy összerakja
Nekem nem kellett oldalkocsi, meg amúgy is darabokban, nem bíztam benne
Ma értékesebb lenne az aranynál
Aztán volt egy munkatársam, aki mindig valamilyen veterán motorral járt
Ez a 70-80as években nem volt nagy szám, a porban rugdostuk a mai veterán motorokat
Nem emlékszem már éppen milyen motorja volt, talán egy AJS, de szerzett egy OHC Norton blokkot
Nem fért be a vázba, ezért megtoldottuk, muffokkal, réz forrasztással, a colos méretű csapágyházakat tengelyeket meg át-esztergályoztuk
Ennek a hengere krómozott volt és a szelepek hajtűrugókkal szabadon mozogtak, olajzás semmi. A felső kúpfogaskeréken jópár lyuk volt és lehetett állitani a vezérlési időt
A vezérlés deklin a Norton feliratot felhegeszettem a Csepel Trafógyárban, haver meg szépen begravirozta az AJS/?/ feliratot a vizsga miatt
Szép munka volt, viszont ragadt.
Haver kiesztergályozta belőle a krómot és új dugó. 100-at ment oldalkocsival. Élvetes volt nézni az oldakocsibol ahogy a szelepek dolgoznak
ON
- 2 likes
Komment
-
Hogy ne csak OFF legyen, berakom a homokfújt lemez részeket
Ezek szépen el voltak kittelve, csak a tankon volt "túl sok" a piros csikozás
Ezt egy kicsit durván lecsiszoltam. Gondoltam, a haver majd kikitteli
Ő nem fúj rá "olajfestékre" mondta
Basszus, 30 éves Neolux volt, azt már nem oldja fel a kétkomponensen festék
Nem mondom hogy nem lesz neki munkája vele, de figyelmeztettem. Így járt, és én is így jártam
Igéret van rá
Komment
Komment