Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez a ,,gyógytömítés" ugye?
    Mikor még kellett hengert fúrni és hengerfejet síkolni akkor természetes volt ,hogy az autósboltban megmondtuk :hány ékes hengerfejtömítést kérünk. A Ladáknál ,ha valaki 86 os benzint használt akkor is "vastagra" kellett kellett cserélni, az ujj autónál is .
    movisz és Jankó51 kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A Ladáknál ,ha valaki 86 os benzint használt akkor is "vastagra" kellett kellett cserélni, az ujj autónál is .
      Az alacsonyabb oktánszám miatt ez érthető. Viszont úgy tudom a ruszkiknál nem nagyon volt 86-osnál magasabb oktánszámú üzemanyag, inkább alacsonyabb. Érdekes, hogy nem ahhoz idomították a saját autóikat de lehet, hogy már a nyolcvanas évek végéről beszélünk. A régi Zsiguliknál mondjuk a gyújtásnál volt erre egy szabályozó, amivel az előgyújtást lehetett finomítani másmilyen oktánszámú üzemanyag tankolásakkor.
      movisz és Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ezeket ritkán lehet egy két tizedből kijavítani .ezen okból illik vastagabb tömítéseket beszerelni ,
        Basszus, ez nem jutott eszembe. Merthogy a szelep pontosan a gyári méretek szerint készült, viszont a dugó tarajos, két oldalt a szelepeknek lemarva
        Nadehát eredetileg lapos dugattyú van a 350-es Reginában. Mesternél a hengerfej, boritékban a minta h.fej tömités, de nem vastagabb. Majd rátelefonálok a mesterre , van- lehetőség vastagabb h.fejtömitést késziteni
        Ha nem akkor dugó is le, és kézben fúrógép, szármaróval megdolgozom ahova a szelep járna
        Szívó szelepnél nem tünt gond, pedig annak az éle fényes volt. Namajd meglátjuk
        mátéapu és Titus kedvelte ezt.

Komment

Jó napot urak!
          Gázban vagyok, szokatlant kérek
          Az "öreg" nickek közül valaki feltöltene két telefonszámra 5-5ezer forintot, így ismeretlenül? Természetesen azonnal utalnám a pénzt
          https://www.yettel.hu/feltoltes
          Le kellett tiltanom a kártyámat , utalni tudok online és üresek a telefonjaim
          Tökéletesen senkim nincs akihez fordulhatnék ez ügyben
          Ha valaki, akkor eresszen meg egy emilt a horex0@gmail.com címre

Komment

ELEGEM lett. A SZomszéd városi mester két hónap alatt nem készitette el az új szelepeket, merthogy görbék lettek.
            Egyszer nagyon felpörgött a motor, gondolom a szelepek nem bírták tartani a tempót és elmaradtak
            Szoval bepöccentem, elhoztam a hengerfejet, amit ugyan már szétszedett
            Nem kevés hengerfejest hívtam fel Bp-en, de mindegyiknek az volt a kifogása hogy csak autóval foglalkoznak. Mondtam valamelyiknek, vegye ugy hogy egyhengeres autó

Találtam egyet az se vállalta volna de amikor meghallotta hogy egy veterán motor, elvállalta
            Vazze, egy életet autóztam motoroztam Budapesten és a Bakáts tér helyet a Március15-en kötöttem ki
            Most várok a hírekre
            mátéapu és Titus kedvelte ezt.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Találtam egyet az se vállalta volna de amikor meghallotta hogy egy veterán motor, elvállalta
              Végre valami sikerélmény! Gondolj arra, hogy minél nehezebb az út annál jobb érzés amikor végre megérkezel
              Remélhetőleg a veterán motor szóra a mesternek nem dollárjelek jelentek meg a szemei előtt, hanem a kihívás amit adhat, és akkor nem csak lehúzni akar pénzzel.

A februári pénzes dolgod amúgy megoldódott?
              mátéapu kedvelte ezt.

Komment

A februári pénzes dolgod amúgy megoldódott?
                Hirtelenében nem tudom mire gondolsz, esetleg hogy nem tudtam feltölteni a tel.kártyámat? Az megoldódott. Van egy kedves nő ismerősöm erős 100km-re, náluk a "kisboltban" lehet feltöltetni telefonkártyát. Feltöltött én meg utaltam a pénzt

Értekeztem ma a hengerfejes mesterrel
                Kutattam a sufniban és találtam egy Horex utángyártott szelepet. Ahogy elnézem volt ez már motorban, de semmi kopás, csak a szelep végén ahol a himba lökdösi és a rugó ék helye "olyan"., a pen-drájvon meg megvoltak a gyári méretek/merthogy megadta magát az asztali gépem/
                Rajzokat emilben elküldöm, a szelepet meg Foxpost. Ilyen benzinárak mellett a belvárosba beautózni nem éri meg. Állítólag egy szelepe már van amiböl kijön a kipuf szelep. Talán UAZ-t mondott
                Meglátom mi lesz
                Barátnőm ellenzi hogy eladjam, merthogy a szivem csücske és inkább gyönyörködjek benne. És ha feldobom a talpam? Akárki kezébe kerülhet
                Fáj érte a szívem de ha újból elindul, felrakom eladásra. Motorozni már ugysem tudok rajta fizikai okok miatt
                Titus kedvelte ezt.

Komment

mesternek nem dollárjelek jelentek meg a szemei előtt
                  Nem a főnökkel találkoztam hanem egy öreg mesterrel amikor leadtam a h.fejet
                  Hajaj, ez sokba fog kerülni, mondta
                  Kinyögte, 40ezer körül. Én is ezt saccoltam vagy még többet is

Komment

Hirtelenében nem tudom mire gondolsz
                    Igen, arra. A tegnapelőtti hozzászólásod fölötti üzenet.
                    Barátnőm ellenzi hogy eladjam, merthogy a szívem csücske és inkább gyönyörködjek benne. És ha feldobom a talpam? Akárki kezébe kerülhet
                    Van benne igazság, de hogyha eladod akkor is akárki kezébe kerülhet. Lehet, hogy egy héten belül eladja az új tulaj. Amíg megvan még nyugtatónak is jó akkor is, ha csak áttörli néha az ember.
                    Kinyögte, 40ezer körül. Én is ezt saccoltam vagy még többet is
                    Ha jó lesz akkor nem sok érte.
                    Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Két napja a futár raktárában pihen a feladott horex szelepem a mesternek
                      Telefon a futár cégnek, felháborodtam
                      Inditok egy keresést mondta a hölgy, ha 15 napon belül nem találjuk, kártéritést kérhet
                      Mondtam, hogy ilyet ne is emlitsen, egy '53-mas veterán motor alkatrész
                      Igaz, 40 valahány €-ért kapható Németben
                      Emlitettem neki hogy talán túl nagyra nőttek hogy átvették a Packeta csomagautomatáit és sokat akar a szarka de nem birják a munkát
                      Az ördög sem akarja hogy ez a motor életrekeljen, csak reszelgeti a körmét

Komment

Van benne igazság, de hogyha eladod
                        Akkor tudom nagyjábol ki veszi meg és nem olcsó pénzért hirdettem meg tavaly, magyar viszonylatban
                        Ha ennél tőbbért továbbadná , legyen az ő haszna

Komment

Akkor tudom nagyjábol ki veszi meg és nem olcsó pénzért hirdettem meg tavaly, magyar viszonylatban
                          Ha nem olcsó pénzért hirdeted akkor nem fog gyorsan elkelni, legalább tovább tudsz benne gyönyörködni.
                          De ha eladni akarod akkor meg csak egy kedvező ár hozza meg a vevőt, ha éppenséggel nincs rákattanva erre a Horex típusra.
                          Ha jó lesz a motor azért biztos találsz rá Vevőt.

Komment

Foxpost lenyelte a szelepemet amit küldtem a zerelőnek. Indulhat a kártérités, de elég ócskán vagyok egészségileg hogy nekiálljak végiggondoljam
                            Attol persze a szerelő kifaraghatná a kipuf.szelepet, mert állitólag talált GAZ/UAZ szelepet amiböl meg lehet csinálni

Gondolkodtam hogy rendelek Németböl két szelepet
                            https://www.horex-ammon.de/Horex-Reg...M:::10_61.html

és az egyik árát +munkadijat , mert az már tányérjában biztos nem stimmel.
                            Kártéritésként beadom a Fox-nak

Jóbbakat mindenkinek

Komment

Tavaly nyár vége táján egy közei esztegályoshoz vittem egy hengeres aluminium alkatrészt
                              Átmérőből le kellett venni 08-1mm-t kb. 20cm hosszan
                              Ki volt irva a plakátra, "gép óradíj 14ezer forint"
                              kártéritést inditanék a Fox ellen és nézem a netet
                              "2026-ban jellemzően 4000 - 6500 Ft/óra + áfa között mozognak hagyományos esztergálás esetén,"
                              Meghülyült a MI?
                              Tud valaki valami érdemlegest erröl?
                              Bár úgy érzem, csak a veszett alkatrész árát követelhetem, a meg nem kezdett , nem befejezett munkadíjat nem
                              De mi az értéke egy pótolhatatlan alkatrésznek?

Ja, a szerelő sorban kapja az emil üzeneteket a Foxposttól hogy küldeménye már a raktárban van. Naja, két hete

Komment

"2026-ban jellemzően 4000 - 6500 Ft/óra + áfa között mozognak hagyományos esztergálás esetén,"
                                Egyedi munka egyedi elbírálás .
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X