Közlemény

Collapse
No announcement yet.

EAN esztergák szerelése, karbantartása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Frissen vásárolt gépet szerintem érdemes tetőtől talpig lemosni,késtartót leszedni,szánokat oda vissza tisztára járatni,újra olajozni a száncsuszkákat utána állítani ,hogy ne szoruljanak.szegnyereghüvelyt kitekerni kimosni a helyét is kitörölni ,olajozni.szegnyeregrögzítőt szintén,így egy csomó dolgot meglátsz és megtanulod mire való,és meglátod mennyivel könnyebb tekerni egy tiszta olajozott szánt.ezután a meghajtást ellenőrizd,azután a cserekerekeket,érdemes mindent leszerelni megtisztítani,szintén sokmindenre rájön az ember mire visszaszereli....
    Jó bütykölgetést és sikeres vasfaragást kívánok!
    Köszönöm a választ és a jó tanácsokat!
    Kopasz 1 kedvelte ezt.

Komment

Siferi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Egy EAN 170/1000 típusú eszterga friss tulajdonosa vagyok.
      Ha érdekel, van hozzá gépkönyvem. Adsz egy e-mail címet és elküldöm, ha Neked nincs meg a gépkönyv.
      movisz, pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        gépkönyv
        Köszönöm a felajánlást, de szerencsére megvan még az eredeti gépkönyve. A pad szerencsére jó állapotban van, minden funkciója hibátlanul működik, nincsenek hiányzó alkatrészei, minden burkolata megvan. Életkorához képest a nem túl távoli múltban átesett egy teljes felújításon és azóta csak ritkán,apróbb munkákra használták. Ebben az állapotban került hozzám és remélem ezt sikerül majd megőriznem, akár javítanom is.
        Attached Files
        mátéapu, movisz és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok! EAN 170/1000 eszterga esetén a főorsó lévő menet (ahol a tokmánytárcsa rögzül) milyen méretű? Jól tudom, hogy M60x5,5?

Komment

Szerintem is nagy a menetemelkedés,nem tudom mennyi de több egyéb típuson is elég ritka a menet...
            Kopasz 1 kedvelte ezt.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szerintem is nagy a menetemelkedés,nem tudom mennyi de több egyéb típuson is elég ritka a menet...
              Köszönöm a segítséget!

Komment

A_László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Köszönöm a segítséget!
                Ne köszönd,van egy újszerű főorsóm amin menet van,de elfelejtettem megkeresni és lemérni...Hasonló esetekben: Józsibá adatok halmazával bizonyította .......÷ ..vajon a gépkönyv-gyűjteménye méltó kezekbe került???
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ne köszönd,van egy újszerű főorsóm amin menet van,de elfelejtettem megkeresni és lemérni...Hasonló esetekben: Józsibá adatok halmazával bizonyította .......÷ ..vajon a gépkönyv-gyűjteménye méltó kezekbe került???
                  Ha lesz rá alkalmad légy szíves nézd meg. Készítenék tokmánytárcsát ezért kell a méret. Az enyémre nagyon rágyógyult a tárcsa még nem sikerült leszerelnem.

Komment

Sziasztok!

Tudna valaki erről a géptábláról egy jó minőségű fotót feltenni, vagy küldeni privátban? Szeretném kérdezni a tábla méretét is. Hiányzik a gépemről, sajnos. Előre is köszönöm!

Click image for larger version

Name:	image_36110.png
Views:	900
Size:	201.5 KB
ID:	226634

Komment

Kerimjade eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Tudna valaki erről a géptábláról egy jó minőségű fotót feltenni, vagy küldeni privátban?
                      Milyen gépé? Lagalább típust add meg légy szíves, hogy ne kelljen a sok gépkönyvben keresgélni.

Komment

Milyen gépé? Lagalább típust add meg légy szíves, hogy ne kelljen a sok gépkönyvben keresgélni.
                        Szia!

EAN 340-1000, nem írtam be elnézést!

Komment

Szia Kerimjade!
                          Semmi gond.
                          Fényképem sajnos nincs a tábláról, de elküldöm privátban a gépkönyvét.
                          Sajnos nekem is csak fénymásolt van. Talán tudod használni.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: Kopasz 1; 2021 márc. 08, 16:07.

Komment

Szia Kerimjade!
                            Semmi gond.
                            Fényképem sajnos nincs a tábláról, de elküldöm privátban a gépkönyvét.
                            Sajnos nekem is csak fénymásolt van. Talán tudod használni.
                            Szia!

Köszönöm, nagyon kedves vagy!

Sajna mindenképpen valami jó fotó kellene róla, mert le akarom gyártatni, és ahhoz először fel kellene mérnem.

Komment

Ezt egy másik fórumon kaptam, de ez sem olvasható jól. Szóval ha valaki tud segíteni, kérem legyen szíves! Köszönöm!

Click image for larger version

Name:	EAN géptábla 01.JPG
Views:	994
Size:	159.5 KB
ID:	226702

Komment

Kerimjade eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                de ez sem olvasható jól
                                Szégyenlem:egy életet faragtam a vasat,de ezt a táblázatot(sem hasonlót)nem használtam........Menet ügyben :mindőnknek igaza van ! Ez nem EAN szerintem E2....akármié:van ritka menet ami ezen esetben M 40x4 m/m-es,a rögzítőholander "sűrű:Bal M 60x2-es.

Ezek szerint valós lehet az EAN-on 60x5,5-ös is.

Emlékszem egyszer,tanuló koromban letekeredett.. véletlenül..viszont voltak bajonettzáras kivitelűek is.
                                Attached Files
                                Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2021 márc. 09, 17:49.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X