Ezt egy másik fórumon kaptam, de ez sem olvasható jól. Szóval ha valaki tud segíteni, kérem legyen szíves! Köszönöm!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
EAN esztergák szerelése, karbantartása
Collapse
X
-
Kerimjade eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede ez sem olvasható jól
Ezek szerint valós lehet az EAN-on 60x5,5-ös is.
Emlékszem egyszer,tanuló koromban letekeredett.. véletlenül..viszont voltak bajonettzáras kivitelűek is.Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2021 márc. 09, 18:49.Kopasz 1 kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEn emlekszem ra hogy hamarebb megalljon adtal neki egy kis hatramenetet es volt hogy a tokmany ott porgott a vazon ha nem allt ki a tokmanypofa akkor ott elporgott maganak ha kialltak a pofak akkor szaladt le a geprol
sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésecsak a kitámasztott tokmány foroghatott le."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésees a mester rogton szaladt keresni az elkovetot .
Azt az átkozott"mester"-szót próbálták kitörölni,azután a mestervizsga mégis kivívta a a szó tiszteletét !"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 4 likes
Komment
-
A_László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzervusztok! EAN 170/1000 eszterga esetén a főorsó lévő menet (ahol a tokmánytárcsa rögzül) milyen méretű? Jól tudom, hogy M60x5,5?
A 170/1000-es a gépkönyv szerint az általad említett M60x5,5 teljesen jó.
Igazából a ma jelenleg is járatos ISO262 is ezt rendeli az M60-as metrikus menethez alapból.
- 3 likes
Komment
-
Sziasztok,
Nemrég fedeztem fel a nemrég vásárolt padomnál, hogy az orsóház alatti lábában valamiért 50 mm magasan olaj áll.
Mivel még tapasztalatlan vagyok ezen a területen, azt szeretném kérdezni, hogy emögött valami megfontoltság és szándékosság állhat vagy csak simán összefojt oda sok év alatt?
Az én értésem alapján itt maximum emulziónak kellene lennie. A szivattyú ki van kötve és én sem tervezem a használatát, de el tudom képzelni, hogy régen valamiféle állagmegóvás miatt ilyen esetekben töltöttek oda valamennyi olajat.
Köszönöm a válaszokat!
Komment
-
Valószínűleg az olaj alatt ott lesz a víz is lehet évek alatt öszegyűlt az emulzió tetején,én is olajat használok menetvágásnál fúrásnál,annak valahová le kell folyni....
A cégemnél javítás jellegű esztergáláshoz,hidraulika olajat használok emulzió helyett : közel 20-éve,nem kell bajlódni az emulziócserével,csak a lefolyót kell az üledéktől tisztítani.Nem BÜDÖSÖDIK,és keni a szánokat...."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
Lacaa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgy olyan kérdésem lenne, hogy valaki használja a gépét egy fázisra kötött három fázisú motorral?
- 4 likes
Komment
-
A_László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVan benne az a négyzet keresztmetszetű rúd
Komment
-
A_László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEAN 170-ről, hogy lehet leszerelni a lakatszekrényt?
Komment
Komment