Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Hát az van!
Van egy nagyon passzos régi utcai cipőm, de nincs benne fűző és lyukak sincsenek hanem odavarrt vászon fülecskékbe kellett eredetileg fűzni.
Elvittem a cipészhez hogy szegecseljen bele lyikakat.
Zárva, ebédidő. 10 perc és pontosan jött egy Schwalbéval S51 blokkos
Kipróbáltam hogy menne a váltás csak úgy álló helyzetben
Sajna nem megy, nem tudom annyira hátra rakni a lábfejemet hogy a hátsó taposóval váltsak egyesbe, a sarkamat sem
Ma különben is nagyon fáj a combnyakam, de az már az öregségtöl
Szoval nem lesz Schwalbe váltókar. Meglátom szépcipőben hogy megy majd a váltás
Nem lenne jó, ha egy combnyak-törés "oldaná" meg a problémád.
Bizony nem, be is vagyok majrézva minden motorozás elött
Mondtam, nem mondtam? Mindegy is elmondom mit tettem, lehet vihogni
Napozó laticelböl levágtam 2-2 jódarabot, egyik végénél ragtapasszal összefogtam és ráakasztom az alsónadrágom gumijára ami így megtartja. Jobb mint a kevlár
Érzem hogy pótmegoldás, inkább nem kellene motorozni. Akkor viszont az mindennek a vége már
Hogy jót is irjak, illetékes hivatalból e-papír választ kaptam az autó ügyében
Megint lehet röhögni, nem merem elolvasni mert félek hogy elutasítottak, és már igencsak idegbeteg vagyok
ha jol tudom....már csak ovatosan....schwalbiban volt rokkantaknak keziváltos. az a csavargatos fajta....shul,riga,komár. az esetleg megoldás. Vespa megoldotta negy sebisben is,
Mit mondjak, jobban megy, viszont
úgy érzem túl nagy a holtjáték az 1-2 között. Úgy gondolom ez kopás lehet, ma is rángattam rendesen hogy kettesbe rakjam, végül marad a cipősarokkal felhúzás. Aki nagyon vágja az S51 négyes váltóját, mit tanácsol, mit kellene kicserélni? Sok apró holtjáték sokra megy.
Van egy kis holtjátéka a váltókarnak, de akkor még nem váltana, aztán jön a nagyobb holtjáték, érzem hogy 1 vagy 2-be váltana és hozzá jön a valós váltás mozgása
Remélem érthető az irásom
S50-et már szedtem darabokra és raktam össze, de 51es váltót csak videon és képen láttam
Elképzelésem van, de gyakorlatom nincs ebben. Arra is emlékszem valahonnan hogy a váltókat valamiféle rugójának a felrakásáhóz spec.kulcs/szerszám kell
A fő gond az hogy jármű nélkül nem tudok élni és ha szétszedem de nem tudom összerakni, ott vagyok meglőve
Alkatrészt is előre kellene vennem, de mit...??
Az itteni motorosbolt átvesz javitásra f.tengelyt, hengert stb de az nem menne hogy a blokkot kiszedem és odaadom neki javitsa meg, aztán hetekig "javitja"
/Esztergályosnál 3 hete van alkatrészem és megsértődött amikor érdeklődtem/
Teszem az egészhez, a 3-4 sebességet tökéletesen veszi pöccre
Lehet ebben az esetben egyáltalán kopás a váltó mechanikájában?
Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 20, 18:13.
Szervusztok! Horex én igazán nem tudok érdemben segíteni, mert nem ismerem a Simsonokat. Viszont próbálok egy kicsit segíteni, mert teljességgel átérzem a helyzeted! Kerestem egy gyári szerelési videót, de német nyelven van. https://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSyfA8
S még egy videó, de ez nem a "céges" Javítás. Itt van lehetőség a felirat elő varázslására! Bekapcsolod a feliratozást ami a fogaskerék ikon mellett van balra. Aztán a fogaskerék ikonra mész és kattintasz. ott van egy magyar felirat. Azonban ha nem, akkor az automatikus fordítást válaszd, úgy, hogy a feliratokra kattintasz és elő kell jöjjön a funkció. Ott a magyar nyelvet választod. Ekkor már magyarul kell feliratozzon a rendszer.
a link : https://www.youtube.com/watch?v=g_nIfravxPo
Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 szept. 20, 22:56.
Akkor lenne ez gond ha tudnál segiteni de nem tennéd
Végignéztem sok videót a Yotubén, de ahhoz legalább az oldalát és a kuplungot le kell szerelni hogy szemmel látható lenne a lötyögés
Bevásárolnék több napra, aztán szétszedni, ha valami kell, a motorbolt kb 3kmre van, de az marathon nekem
Ma is rángattam és nem vette a 2est, csak sarokkal. Nem figyelek a forgalomra, csak a váltásra , oszt megint lesz valami balhé. Légtornász is akkor zuhan le ha majrézik...
Van állitási lehetéseg kivulrol a blokkon. ne szedd szet,ne cserelj semmit mert sokkal rosszabb lesz, Holnap delelott meretezek,es leirom mivel probald rendbe tenni,nem lesz bonyolult,
Az S50-en, de az 51-en nincs. Az 50-en tologatja a fogaskerekeket, míg az 51-en az a golyós tengelyben csúszkál ki-be egy rúd, mozgatja a golyókat. Van egy hatlapu anya, de szerintem az a kapcsolóhenger tengelyét rögzíti
Vagy tévednék?
Ha nem leszek lusta, berajzolom a váltókar holtjátékait a blokk eldalára
Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 21, 21:30.
hatlapu anya, de szerintem az a kapcsolóhenger tengelyét rögzíti
Vagy tévednék?
Helló Horex!
Pedig ott lesz a váltógond megoldásának a kulcsa. Köszönet Horváth Miklósnak a rajzért! Remélem, hogy nem jogvédett
Alatta van egy hasított állítóanya a rajzon nyilazva. Egy ilyen körmös kulccsal lehet állítani: https://futarmotorosbolt.hu/termek//...rszam----12364
De nem nehéz hasonlót gyártani.
Aztán lehetnek még kopások a váltóhenger forgatókarján is, ahhoz mindenképp bontani kell, de előtte próbáld meg az állítócsavarral.
Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2023 szept. 21, 22:54.
Oka: köszönet
http://simson.hu/index.php?mit1=cikk...okat=10&alkat=
A cikk írójának remélhetőleg nem sértem semmiféle erkölcsi és etikai, jogi értékeit avval, hogy ide másoltam a cikk linkjét! Ez úton kérem utólagos engedélyét, tisztelettel!
Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 szept. 21, 23:05.
A képesk a Simson forum tulajdona
Nem is tudom miért nem ottraktam fel a gondomat, egy időben sokat nyomultam ott
Horvűát Miki egy profi gépszerelő + rajzoló, értem alatta hogy sok mozgó ábrát is készitett a Simson motor működéséröl
Fel fogom tenni a gondomat a Simson hu-n, ha még visszaszerezhető a regem, kulcsot asszem rendelek Mikitöl, kellemes virtuális kapcsolatban voltunk
És köszönöm a két rajzot!
Most valahogy összeszedem magam és elmotorozok az esztergályoshoz, elhozom a cuccom, ugyse csinálja meg
Igencsak hozzáértő szerint ez ilyen gyárilag, mármint a nagy holtjáték. Ezen nem lehet állítani.
Akkor a lábam romlott szinte észrevétlenül mert pát éve nem kellett a váltásra figyelni
Hamár itt vagyok
Mentem ma Csömörre. Két lakott terület közt senki földje, több irányú kereszteződés, lassítottam
Abban a pillanatban a semmibol egy őz rohant át elöttem vagy 10 méterre. Délelött 11 tájban szinte lakott területen
Ha nem lasí.tok tuti nekem rohan és ottmaradok
És még a gyorshajtö BMW-sekre köpködnek
Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 22, 21:41.
No....csak ide jutottam. szomszed neni fala vakolva.glettelve.festve..orom van meg nagy boldogság. a simson... leveszed az anyát ...alatta ott az állito anya....bevilágitasz hogy lásd a rajta levo hornyokat....állitokulcs nelkul is tudsz rajta forditani kicsi csavarhuzoval,tuskevel.....ora járásával ellenkezoleg egy negyedet fordits rajta....valszinu jo lesz....ha nem...akkor esetleg felet. figyeld kozben a hornyot az anyán. bocs a kesesert.rohangálás van meg elmebaj. en is lakást festek meg nyomom a kimenoket. most nagyreszt itthon vagyok,befigyelek a forumra ha elakadnál.
Komment