Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Koyo csapágyak jelölése a dobozon, csapágyon?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok!

Kétütemű motor főtengelyére vettem Koyo 6203-as csapágyat C3 minőségben.
    Itthon levettem a csapágy oldaláról a porvédő gyűrűt és akkor láttam, hogy a golyók közti távtartó valami műanyag izé.
    Ez így rendben van? Bírni fogja a kiképzést és főleg a hőhatást? Vagy eszembe ne jusson ezt a fajtát beépíteni?

Köszi a válaszokat!
    Feri

Komment

Én nem fáznék annyira tőle, szereltem már ki ilyet blokkházból.
      Amit viszont soha nem teszek, az porvédős csapágy vétele motorblokkba.
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Urak,

A Koyo, az egy érdekes állatfajta. Csatlakozom Demeter szaktárs véleményéhez, én sem raknék bele eredetileg porvédős csapágyat a blokkba. A váltóba talán még igen, de főtengelyre semmiképp!

Én Jawa 350-be kerestem csapágyat, 3205-öst. A Koyo ezt szállítja is, acél golyókosárral, ahogy kell, de a csapágy oldalán nincs rajta, hogy C3. A kereskedők ( kettő is, egymástól függetlenül ) állítja, hogy az C3. A Koyo katalógusban két külön cikkszáma is van.

Úgyhogy nekem maradt a k. drága SKF...

Üdv,
        skac

Komment

Ha jó a füled ,meg hallod a különbséget ,csak rázd meg ( a csapágyat ). Persze az a gond ,hogy be van csomagolva

Komment

Nagy hőterhelésnek kitett helyre az SKF az acél, vagy sárgarézkosaras csapágyakat javasolja. Műanyagot semmiképpen nem. Porvédős csapágyat olyan helyen alkalmazunk, ahol nincs zárt csapágyház és védekezni kell a por behatolása ellen. Pl. motorkerékpárnál kerékcsapágynak tökéletes. Váltóba már nem való, mert a szimmering és a fedéltömítés eleve biztosítja - jó esetben - a pormentességet.

C3-as hézagnak nagy üzemi fordulatszámon van szerepe. Szerintem egy max. 6000-et pörgő főtengelynél erre nincs szükség.

Mindenesetre itt egy elérhetőség. Kiss József a főnök és nagyon ért a csapágyakhoz. Akkor is ad felvilágosítást, ha nem tőle veszel:

SKF Műszaki Áruház - Békéscsaba
            Gabó_Racing és wsievers kedvelte ezt.

Komment

C3-as hézagnak nagy üzemi fordulatszámon van szerepe. Szerintem egy max. 6000-et pörgő főtengelynél erre nincs szükség.
              Nincs is. Nekem 6 éve van a Cz be sima valamikor porvédővel szerelt(beszereléskor ki lett belőle szedve) fémkosaras csapágy, és köszöni jól van. Nem szükséges a C3. Mert amit C3 ba akartak adni akkor, az műanyagkosaras. Köszönöm, a magam részéről műanyagot sehova nem teszek.
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 febr. 27, 13:57.
              dongos78 és CZsolti kedvelte ezt.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Hallgatok a többségre és lecserélem őket acélkosaras csapágyakra!
                Csak azt nem értem, hogy mi a baj a porvédős csapágyakkal? Ha beszerelés előtt leveszem róla a porvédőt, akkor nem ugyan olyan, mint az anélkül gyártottak?

Komment

Csak azt nem értem, hogy mi a baj a porvédős csapágyakkal? Ha beszerelés előtt leveszem róla a porvédőt, akkor nem ugyan olyan, mint az anélkül gyártottak?
                  De igen. Csak drágábbak éppen a porvédők miatt. Fölös pénzkidobás, ha nyitott csapágy kell.
                  wsievers, St.Z.350 és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Hali, a jelöléses dologhoz hozzászólva, Koyo-nál amikkel találkoztam és C3-as volt a nyitottaknál a külső gyűrűn jelölve volt, a zártaknál pedig a porvédőre volt domborítva. Fötengelycsapágyaknál találkoztam többször is műanyagkosarassal, (gyárilag) ezekközül a békebelieknél , pl. ETZ, nem volt alakváltozás a műanyagkosárnál , de a mostanság használatos könnyített kivitelű műanyagkosarasnál találkoztam több deformálodottal. A régi imi villanymotorokban is volt műanyagkosaras is, ezeket szét is lehetett szedni.

Komment

Kiegészítve az előzö hsz.- em ami az imi motorokban volt természetesen nem C3-as volt, csak műanyagkosaras.

Komment

Műanyagkosarast 125 °C-ig javasol az SKF. Ennek ismeretében lehet az egyik gépnél jó megoldás (kisebb hőterhelés) a másik típusnál meg rossz. Az öntöttvashengeres Jawakba pl. én biztos nem tennék műanyag kosarast.

Egyébként egyszerű, meg kell nézni a Koyo katalógust, hogy milyen paramétereket ad meg.
                        kollarg, György Bognár és St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Természetesen, nem fikázás részemről a beszámoló a deformálódott kosarakról. Betartott gyártói igénybevétel, használat, kenőanyag mellett valószínű nem történik meg ilyesmi. De mivel egyesek szerint a szabály arra való, hogy megszegjék. Előfordul hasonló.
                          sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            C3-as hézagnak nagy üzemi fordulatszámon van szerepe. Szerintem egy max. 6000-et pörgő főtengelynél erre nincs szükség
                            Persze ez így igaz -de -a C3 a szerelési és egyéb pontatlansági hibák kiküszöbölésére szolgáló segédezköz . Főleg , ha minél házilagosabb a lehetőségek tárháza .

Komment

A C3 mindössze anyit jelent, hogy növelt hézagú, vagyis "lötyögősebb". Egy motor főtengelye soha nem fog együtt futni, helyet kell hagyni a, gyárilag is, megengedett ütésnek. Tehát nem a "magas" fordulatszám" indokolja a C3 használatát, ezeket a fordulatszámokat a "sima" csapágy is tudja.

Komment

...hamá ketten mongyuk

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X