Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
A 2 kipufogó mindíg kényszermegoldás 1 hengernél...
Igen, elég kellemetlen megoldás, amit az értékesítők/vásárlók akartak. A teljesítménynek biztosan nem tett jót, pl. amit egy másik témában leírtam gondot a Pannoniámmal kapcsolatban (elkenődött dugattyú), az javarész a két kipufogónyílás közötti "hídnak" köszönhető így műhelyben megvizsgálva. Nagy hőt kapott a magas fordulatszámtól, kitágult mert rossz a hőelvezetése és nekinyomódott a dugattyúnak, az meg el talált olvadni...
Az Izsnél is volt ilyen, Jupiter a neve...
2 hengernél pedig a spórolás a probléma...2 hengerre 1 karbi, és mégis az egyik hengernek nincs normális töltése...
Én ebből azt szűrtem le hogy a 2 henger 2 kipu (p21) az már sokkal jobb megoldás
Kétüteműnél jobb ha annyi a kipufogó amennyi a henger, egyszerűbb úgy kivitelezni és esetleg változtatni rajta. Múltkor nézegettem a motorosszánok blokkjait, láttam kétütemű 2 hengeres 1 kipufogóval úgy, hogy valami csúnya öntvénydarabbal volt közösítve. Kb. olyasmi kivitel mint egy egyszerű autó leömlője...
Ahogy nő a hengerek száma, úgy lesz egyre több a komplikáció - az egy darab henger leegyszerűsíti a dolgokat. De azért van annyi előnye a több hengernek, hogy megéri alkalmazni.
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment