Üdv! Kíváncsi vagyok a jawa 250/559 karburátor fúvókaméreteire a motor 1971- es évjáratú. A Válaszokat előre is köszönöm
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa 250/559 fúvókaméretek
Collapse
X
-
Kedves Balumester!
Az Öregek úgy tanítottak,hogy a fúvókák furatait még dróttal sem szabad "kurkászni"..Amennyiben dugulás van,akkor,valamilyen durvább sörtéjű ecsettel kell mosogatni,esetleg egy cirokszállal megpróbálni eltávolítani a szennyeződést,majd kifúvatni levegővel.Nem olvastam át teljes egészében a témát,így érdemben,meglehet nem teljes értékű a hozzászólásom,de a fúró azért brutálisnak tűnik.
Üdvözlettel:Che
- 2 likes
Komment
-
Üdv.-nekem van eredeti/elsárgult lapokkal/kezelési útmutatóm 1971-es.Az útmutató a 250/559 és 350/360 adatait egyaránt tartalmazza.Az alapjárati fúvóka egyaránt 50-es,a főfúvóka a 250/559-nél 92-es,a 350/360-nál 96-os.A tűnek bejáratott motor esetén egyaránt a 2.-rovátkában kell lennie,bejáratáskor pedig a 3.-ban.A levegő állitásra vonatkozóan
1/2 és 1/4-ed fordulatot emlit.EZT ABSZOLUT FENNTARTÁSSAL KELL KEZELNI!Én nem tudom,hogy egy zsir új motornál
az 1/2-ed,illetve 1/4-ed fordulat jó volt-e,de az bizonyos,hogy öreg motornál ez kevés.Lényegében figyelembe lehet venni a gyári adatokat,de be kell látni azt,hogy egy 40+ éves motornál már semmi sem a régi...Az adatokról nem tudok vitatkozni én azt irtam,
amit a könyv tartalmaz.Utoljára szerkesztve a következő által: hármaska; 2013 jún. 07, 11:43.Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment