Oerdie eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
jawa 350 634 felújítása
Collapse
X
-
Oerdie kedvelte ezt.
- 1 like
-
Ne felejtkezzetek meg ilyen helyeken a Petróleumról mely a lazítók csodatévő összetevője csak azok sokkal drágábbak. Én inekciós tűvel szoktam a legkisebb helyekre is eljuttatni. Érdemes pár napig áztatni és mozgatni előtte.Nagyméretű gumikalapács, akácfa . Az anyát rajta hagyva mert sajnos ezen is látszik, hogy demulálódott már a menet. Majd ha megmozdult leveheted róla.
- 3 likes
Komment
-
Ez a csodálatos fordítás valószínűleg egy magyarul is értő orosz tolmács munkája, akinek a botanika lehetett a szakterülete. Azt hittem csak a Cezetét cezte el.
Próbáld meg a másik végéről bronztüskével és nagykalapáccsal megütni, miután petróval jól megáztattad. Ha ebben műanyag perselyek vannak, akkor ezek jól bedagadhattak. A menet felől egy méretes crovafejre támasztott nagykalapáccsal tarts ellent. A crova a vázra támaszkodik a csövön kívül.
Ettől remélhetőleg megroppan az ellenállása, és utána a menet felől ki tudod ütni. Sajnos jó eséllyel lesz egy új csőcsapszeged.Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2015 jan. 08, 21:26.
- 3 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz a trükk, hogy nincs trükk:
Vagy, csak nálam?
A frissítés sikerrel járt...igaza van CZsoltinak...komoly, orosz vagy szlovák fordítás...
- - - Updated - - -
CZsolti: Főtengelyt bontani csak akkor kell, ha a középső csapágyad beállt, vagy kiverődött. Ha ez fennáll, akkor az elég gáz.
Mit tudnátok tanácsolni!Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 jan. 08, 21:20.
Komment
-
Oerdie eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése[ATTACH=CONFIG]26134[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]26135[/ATTACH]
Sziasztok! Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Már a bontás végén járok, de a hátsó lengővillát nem tudom leszerelni. Stiftet nem találok, a menetet pedig nem akarom szétpüfölni. Tudnátok segíteni, mi a trükk?
Csőből, alátétekből és M12 csavarral (menetes szár) sérülés mentesen kihúzható.
- 3 likes
Komment
-
Az „elég gáz” nálam bejött, sajnos...a középső csapágyam olyan,mintha önbeállós lenne. Kézzel tudom mozgatni (oldal irányba is) így aztán most gondolkodom, hogy gépmunka vagy vegyek másikat!
Mit tudnátok tanácsolni!Fergusson kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVéletlenül nem hengergörgős,az a csapágy?Nekem úgy dereng,és akkor viszont nem biztos ,hogy baja van.
Igazából nem tudom, hogy hengergörgős-e? Az alkatrész-jegyzékből nem derül ki...ott (mintha) normál csapágyat írtak volna...ez rémlik.
Itt a jegyzék, róla:
Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 jan. 09, 08:16.
Komment
-
Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz "elég gáz" nálam bejött, sajnos...a középső csapágyam olyan,mintha önbeállós lenne. Kézzel tudom mozgatni (oldal irányba is) így aztán most gondolkodom, hogy gépmunka vagy vegyek másikat!
Mit tudnátok tanácsolni!
Ha veszel másikat, akkor lehet az se lessz jobb. Ha meg felújítod, akkor meg 2 új hajtókarra is áldozhatsz, kb 8ezer/db.
A főtengelyt 2 darab méretre vágott M12 es csavarral szét lehet préselni, összerakáshoz lehet készüléket csinálni, de ha nincs indikátorórád, és minimum egy két csúcsos ütésmérő pad(vagy esztergagép), akkor hozzá se kezdj. Elég bonyolult szétpréselni, kiállítani, ha nem muszáj, nem térek ki rá."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Véletlenül nem hengergörgős,az a csapágy?Nekem úgy dereng,és akkor viszont nem biztos ,hogy baja van.
Azonban radiális mozgása nem lehet. Ha ilyet érzel, akkor sajnos cserés.
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKözépen sima egysoros golyóscsapágy van.
Ha veszel másikat, akkor lehet az se lessz jobb. Ha meg felújítod, akkor meg 2 új hajtókarra is áldozhatsz, kb 8ezer/db.
A főtengelyt 2 darab méretre vágott M12 es csavarral szét lehet préselni, összerakáshoz lehet készüléket csinálni, de ha nincs indikátorórád, és minimum egy két csúcsos ütésmérő pad(vagy esztergagép), akkor hozzá se kezdj. Elég bonyolult szétpréselni, kiállítani, ha nem muszáj, nem térek ki rá.CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése6306 C jelű csapágy van ott a gépkönyv szerint. A C-s csapágy viszont valóban olyan érzetet kelt, mintha ki lenne kopva. A vadiúj sarokcsiszolómban (csak a tisztánlátás kedvéért: 1992-ben még nem volt kínai) is ilyen volt a tányérkerék alatt. Kis híján kicseréltem azzal, hogy lóg.
Azonban radiális mozgása nem lehet. Ha ilyet érzel, akkor sajnos cserés.
Wsievers!
Semmilyen lehetőségem nincs az általad leírtak véghezvitelére (ennyire, azért nem vagyok/voltam felkészülve)
Forduljak egy gépműhelyhez, akik ezzel foglalkoznak, ugye? (Ezt akartad a végére írni, jobb esetben)
CZsolti!
Kissé bizonytalanná tettél,mert -valóban- oldalra elmozdul, de radiálisan nem...
- - - Updated - - -
Uraim!
Valaki ismerős Mikófalván?
Volna ott egy 350/634-es fötengely ( OLX-en hirdetve) 18 ezerért.
A fotón nem néz ki rosszul, de az relatív...
http://olx.hu/hirdetes/jawa-fotengel...tml#ad6d68194d
Komment
-
Nehéz választás lehetséges az is szétszedős hiszen a csapágya annak is megsinylette az eladó szerinti tárolást és akkor minek kettő rossz.A futógyűrűbe nem látsz bele és esetleg a vakrozsda mit nem lehet kitakarítani?. Lehet,hogy egy személyes találkozást megérne vásárlás előtt. Így igazán nem reménytelennek tűnik de látatlanban megvenni?!.
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNehéz választás lehetséges az is szétszedős hiszen a csapágya annak is megsinylette az eladó szerinti tárolást és akkor minek kettő rossz.A futógyűrűbe nem látsz bele és esetleg a vakrozsda mit nem lehet kitakarítani?. Lehet,hogy egy személyes találkozást megérne vásárlás előtt. Így igazán nem reménytelennek tűnik de látatlanban megvenni?!.
Azért érdeklődtem volna, hogy ki ismerős arra? Egyenlőre nem kaptam választ, de még várok, hátha ?!
CZsolti egyébként azzal a sarokköszörűs csapágyával elbizonytalanított, mivel csak oldal irányba van elmozdulás, radiálisan nem. Arra is választ várok még a többiektől is, mit lehet tudni?!zahi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment