Nem vagytok egyedül már én is nagyon szeretném hallani a 350-est duruzsolni még ha nem is mozogna akkor is. Csak még az oda vezető utat keresem. Dongós egy megbízható elektromos ventilátor és becsukott garázsajtó és tedd meg ezt a pár lépést, drukkolok Neked. Több mint 2 év után megérdemelnéd már hallani a hangját!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
MZ ES-TS mindenféle
Collapse
X
-
Km.óra lámpabúrába illesztése, motorra szerelés, kábelek rákötése, új akku feltöltése elektrolittal, töltés 1-2 órán keresztül, helyre biggyesztés... biggy... és villany-főpróba.
Igaz, most nem vagyok feszült emiatt, mert az "apuciiii gyere játszani" és hasonló mondatok miatt nem haladtam.
Addig jó amíg ilyeneket hall az ember. (Majd ha már nem hallok ilyet, vagy az ellenkezőjét hallanám, na az lenne a szomorú)
- 10 likes
Komment
-
20 évesen már tojnak a fejemre
Persze a lányom is kérdezgeti, hogy mikor lesz már kész a motor, mert menni akar vele
Szóval valami gyerekülést, kisfotelt, valamit rá kell szigszalagoznom majd a gépre...
- - - Updated - - -
.... azt hittem hülyeséget írok. Pedig nem is!
Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 jan. 18, 13:26.
- 6 likes
Komment
-
Dongós lehet Te is úgy jársz mint én kivel együtt motorozik a lányom. Klassz dolog igaz közte és köztem közel egy fél évszázad van / 7 hónap eltéréssel /!Ügyesen húzza a gázt tavaly előtt az első Keszire mikor mentünk 1 hetes volt a smkp.-os jogsija. Most már 125-össel megy.Jobban örülök neki mintha részegen egy diszkó közepén a drogos cigitől ábrándozva Ő lenne a menő!
- 11 likes
Komment
-
dongos78
5 éves a kislányom, még egy pár évig talán hív szaladgálni, ugrálni, bújócskázni
Azóta sok tej lefolyt a torkomon, már sok-sok éve el kellett adnom a motort, a nagyobbik lányom idén érettségizik, de elárulta nekem nemrég, hogy még mindig emlékszik a motor kellemes illatára...
- 9 likes
Komment
-
Ennek a hétvégének is volt értelme
Tegnap és ma hajnalban keltem, és egy jó kávé után levonultam a garázsba. Ilyenkor még nyugiban lehet dolgozni, tudok csak a gépre koncentrálni. Végre majdnem komplettre tudtam szerelni a kormány+ lámpabúra dolgait. Aki ismeri a Trophyt, tudja mit jelent . Ezen nem úgy van, hogy felszerelem a kormányt aztán felöltöztetem. Először mindent komplettre, jól működőre szerelni, csak utána lehet helyére tenni. Ha mindeközben az ember nem veri le sehol a friss festést, akkor lehet mesternek nevezni Gyújtáskapcsolót beszereltem, összes bowdent méretre szabtam (mert természetesen a vásárolt TS bowdenek valamiért nem voltak jók, egy az egyben beszerelhetők), az elektronikát leellenőriztem (minden működik!), km óra spirált bekötöttem stb stb... Ez utóbbi volt a legszebb mutatvány az egészben. A bowdenek és vezetékek szövevénye között 2 ujjal benyúlva sedergetni a spirál rögzítő csavarját... Istenem de szép ez a Trophy Egy rakat szívást okoztak a felhasználónak ezzel a csőlámpa+ lemeztákolmány kormánnyal (mindenféle imát el is mondtam a Német alkotókért közben). Gondolkoztam is, hogy ha ezen mindent megoldok, simán elmehetek nőgyógyásznak vagy sebésznek. Ennyi eldugott, szűk helyen két ujjal szerelgetést....
Már csak az alu fedlapot kell rátenni a gyújtáskapcsolóra, és mehet a helyére a lámpatest is. Apropó, alu dísz...
Ezen alu cucc rögzítése olyan fülecskékkel történik, mint amilyenek a régi, lemezárugyári kisautókon volt látható.
Ez azért nagyszerű, mert ezt egyszer kihajtja az ember, leszereli, de a következő felszerelésnél 90% hogy letörik 5-ből 4 db!!!
Gondoltam, sebaj, majd rendelek hozzá... Ja, 5-6ezerért már lehet is kapni
Így ma barkácsoltam füleket hozzá. Szétszedtem egy réz vezetéket elemi szálakra, 6-8 elemi szálat síkba rendeztem, befogattam, majd ónnal befuttattam. Végül barkácsgéppel megfelelő vastagságúra csiszoltam őket, ill. az alu fedélben is kialakítottam, kicsiszoltam nekik a helyet. Majd 2k fémragasztóval odabiggyesztettem. Voilá, mecccsoda gyönyörűség született:
A fülek kellően merevnek tűnnek, remélem tartani is fognak rendesen...Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 márc. 13, 16:32.
- 9 likes
Komment
-
Mit gondoltok erről? Van valakinek esetleg infója, hogy hogy muzsikál a cucc MZ-ben? Azt tudom, hogy a legtöbb Jawa-s szereti.
Powerdynamo, ETZ lighting power in TS250/1 (Supa 5)
Komment
-
NSR, Ducati energia, Jamaha Jog gyujtás olcsóbb, és ugyanezt tudja.
Ez amúgy szerintem Ducati energia gyujtás egyedi lendkerékaggyal.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 márc. 17, 20:22."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Mit gondoltok erről? Van valakinek esetleg infója, hogy hogy muzsikál a cucc MZ-ben? Azt tudom, hogy a legtöbb Jawa-s szereti.
Viccet félretéve nekem Jawan van Vape. De csak a két henger miatt vettem és 50000-ért postával nem emlékszem pontosan milyen cseh oldalról.
Egyhengeresre jó egy robogó gyújtás mint ahogy Wsievers is írta. Kb 20000-ből kijön és egy kis ügyeskedés
- 2 likes
Komment
Komment