Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia P10 csapágyak

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannonia P10 csapágyak

Üdv Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy meg tudná-e mondani valaki, hogy a Pannonián található csapágyaknak mik a pontos méreteik? Vagy, hogy le van-e írva ez valahol pontosan? Engem elsősorban a kerékcsapágy (kisfékdobos, P10-esé) mérete, illetve a kormánycsapágy mérete érdekelne. Ez utóbbiból lehet kapni kúpgörgőset, ami az eredeti gyári csapágy 'modernebb' megfelelője.
    De érdekelne még a többi csapágy mérete is. Megpróbálnék mindent egy helyen beszerezni és akkor mehetnék egy listával a kezemben, hogy ilyen, meg ilyen csapágyat szeretnék. A jelenleg kapható csapágykészlet csak a blokkban található csapágyakat tartalmazza?
    Bocs, sikerült megint jónéhány kérdést bezsúfolnom.

sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az egyhengeres Pannóniák csapágyai megegyeznek. TLF, T1, T5, P10, P12, stb. - mindbe ugyanolyan csapágyak kellenek.
      Rendben, értem. És ezek méreteit megtudhatom valahonnan, vagy valakitől?

Komment

Letöltések menüpontból a P12 alkatrészkatalógus-t, vagy a TLF alkatrészkatalógus-t letöltöd, vagy akár mindkettőt.
        Ahogy ApaE is említette, csapágyakban az egyhengeres Pannóniák nem térnek el, ezért bármelyikben megtalálod a szükséges méreteket, darabszámokat.
        Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 22, 15:35.
        kedvelte ezt.

Komment

sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

OdinHEM, dino125ad és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Rendben, megvannak a méretek. Megvannak a 'piros könyv', és a 'szentegyula' könyv meg még néhány letölthető Pannoniás dokumentum, csak el is felejtettem először ott megnézni. A meglévő (kizárólag P10-hez járó) kézikönyvet lapozgattam csak át, aminek az elején ugyan sokféle adat és leírás szerepel, de ilyen apróságokat nem találtam meg. De ha az egyhengeres Pannoniák csapágyméretei megegyeznek, és nekem van ezekről letöltve robbantott ábra, meg részletes leírás (alkatrészkatalógus, alkatrészjegyzék), akkor kiírom az adatokat onnan. Köszönöm a tippet!

A kormány golyóskosáron (kormánycsapágyon) viszont nem jutok dűlőre. A P12 alkatrészjegyzék szerint van a golyótányér, a csapágycsésze, a teljes kormánycsapágy, meg van külön a golyó, aminek a mérete 7/32" (átmérő: 5,556).
              Azt ezt 'kiváltó' kúpgörgős csapágyról tudna nekem valaki írni? Érdemes-e ilyet berakni? Ha igen akkor mi a pontos mérete? Van-e valakinek jelen pillanatban is használatban ez a fajta csapágy? Tapasztalatok?

Komment

jjzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Azt ezt 'kiváltó' kúpgörgős csapágyról tudna nekem valaki írni? Érdemes-e ilyet berakni? Ha igen akkor mi a pontos mérete? Van-e valakinek jelen pillanatban is használatban ez a fajta csapágy? Tapasztalatok?
                A méretet sajnos nem tudom, de hogy megéri-e, az szerintem kiderül ApaE legfrissebb blogbejegyzéséből!

Komment

A kormánycsapágy kúpgörgős mérete engem is érdekelne! Ez a méret is belevaló az összes típusba? T5-be szeretném tenni. Nem szedtem még szét, de ebből kettő kell, egy felül, egy alul? Melyik oldalukkal kell betenni őket? Mert ugyebár kúpos, nem értek hozzá.

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2011 dec. 22, 20:16.
                    ptm004, szőrös és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a segítséged. Szerintem élek a lehetőséggel és Tőled szerzek be egy párat. Valójában nem a keresgéléssel és az utánajárással van a gondom (sőt ezt kifejezetten szeretem is), hanem inkább a köszörültetéssel. Ezért inkább felkereslek privátban.

Köszönettel: Zoli

Komment

Kedves ApaE!

Amennyiben valakit zavar az állóvíz,-az kavarja fel!Nem kell ezeken a dolgokon ,még csak el se tűnődni,van egy régi mondás,-"a kutya ugat,-a karaván halad".A fórum még nincs két éves.és szerintem igen szépen működik,köszönet érte,neked is.Természetesen tudom,nem mindenki rendelkezik elegendő tapasztalattal,vannak visszahúzódók,félszegek és minden bizonnyal,"haszonlesők",de a lényeg,hogy a meglévő tudásunkat próbáljuk továbbadni.

Köszönöm neked,hogy annyi mindent tettél érdekmentesen közkincsé a fórumon,ami a kezdőknek és a kevésbé tájékozatlanoknak igen nagy segítség.Mindezt tetted,igen szerényen,-minden bizonnyal a legjobb szándékkal.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok:Che

Komment

Attached Files

Komment

Én is kúpgörgős csapágyt szereltem a Pannóniába a kormányhoz semmit nem kellett átalakítani hozzá simán belecuppant a helyére és 700Ft volt darabja.Nem szabad 6000-ért megvenni.(láttam egy hirdetésben hogy annyiért kínálják)

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X