Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia kis fékdobos kerékagy felújítása
Collapse
X
-
Itt van kép a kerékcsapágyak belső oldaláról. Hiába volt a mosás hatására kívül szép, belül azért volt nem oda való anyag bőven. A csapágykiszedő végülis jól szuperált, csak kellett egy rozsdás csavart túrnom bele, hogy jól szoruljon a belső menetbe.
Az új csapágyakat viszont be kellett rögzítenem, az egyik agyba mindenképp, a másikba meg biztos, ami bizos alapon.
A héten küllőztetek, aztán szabályozás, fékpofák betétezése és összeszerelés, felgumizás.
- 4 likes
Komment
-
Fékhatás biztos jobb lenne. Bár én még nem keveselltem a féket, egyszer sem. Mondjuk egyszer amikor kijött elém egy autó keresztbe. Tapostam ,húztam ami belefért, csúszott visított( mármint a hátsó gumi) szépen keresztbe fordult, láttam ez már kevés, na mondom kerékkel neki fektetem az autó oldalának.
Aztán gyorsan fejben (csúszás közben:-))) átszámoltam, minimó kipuf krómozás, + a többi. Inkább visszaemeltem, és ..........................'lás csodát, a csóka meghallotta a gumi hangját, oda kapta a buksiját, és nyomot egy kövér gázt. Megúsztuk. Szerintem mindketten jobban jártunk ezzel a végkifejlettel. Ha túl élem az esést, és esetleg megtörik a gép, hát, nem tudom most nem e a börtönből írogatnék.:-))))
Ja igen, nem elveszett az ötlet. Láttam én már 21-sen kétkulcsos féklapot, SŐT mindkét oldalon.:-)))) Persze egyedi aggyal. Brutális lehettet a lassulása. Valahol szerintem van képem is erről, de kitudja hol??:-))))majdánka kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJawaknál láttam gyárilag.
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
Nagyon ráizgult mindenki a Jawa fékre o.O
Akkor elmondok valamit...A kétkulcsos Jawa fékútja kb. olyan, mint a fullos tehervonaté...Ha behúzod, annyi történik, hogy nem gyorsul tovább."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kétkulcsos Jawa fékútja kb. olyan, mint a fullos tehervonaté
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMiért, mitől, ezt kifejtenéd?Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 okt. 28, 10:46."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmúgyis gondolom tudjátok, hogy a fékkel való játék átalakításiengedély-köteleswsievers kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése144 kilóhoz, és 120 feletti sebességhez kissé alul van méretezve az a fék...
De tény, hogy a fékkel nem szabad "játszani", az élete múlhat rajta az embernek.majdánka kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Fiilléres árú az új:
Ccm veteránmotor Simson - Pannonia alkatrészek - Féklámpakapcsoló
Lehet, hogy épp nem pont olyan, mint az eredeti, de szerintem még abból is találni.Igrich kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment