Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• St.Z.350
    replied
    Üdv Beagle!

Idézem a Csepeli Motorkerékpárgyár véleményét.

"A Csepeli Motorkerékpárgyár vezetősége a lefolytatott kísérlet eredményét figyelemre méltónak tartja,ezért 1969 első felében nagyobb mennyiségű motorkerékpárral végez a cikkben leírtak szerint vizsgálatokat.

Amennyiben a gyári vizsgálatok is alátámasztják a kisérleti eredményeket,akkor az általunk kibocsátott motorkerékpárok kezelési utasítását ,pontosabban a benzinés olaj keverési arányának előírását módosítani fogjuk.

Szükséges azonban .hogy a motorkerékpár-tulajdonosok addig az érvényben levő előírásokat tartsák be a jótállási időn belüli motorkerékpároknál.

A gyári vizsgálatok befejezése után az Autó-Motor hasábjain visszatérünk a cikkben közöltekre.

Kuti Sándor

műszaki igazgatóh."

Leave a comment:

• Beagle
    replied
    Ma eszembe jutott,hogy kb. két hónapja vettem a helyi piacon egy köteg régi Autó-Motor újságot.Átlapozgattam őket,hátha találok Pannoniás cikkeket. És találtam.Nagyon is idevág a témája:Pannoniák 1:33 keverékkel!!!!Click image for larger version

Name:	DSC00133.jpg
Views:	1
Size:	197.1 KB
ID:	132715Click image for larger version

Name:	DSC00132.jpg
Size:	198.9 KB
ID:	132716
    A cikkek az 1969 januári újságokban olvashatók! Sajnos a Csepeli gyár reagálása már nincs meg nekem (következő szám)

Különösen érdekes a második cikk,ahol a mért kopásokról ír!
    Utoljára szerkesztve a következő által: Beagle; 2012 szept. 18, 19:29.

Leave a comment:

• majdánka
    replied
    A 20-as keverékből nem javasolt visszavenni, mert másképp a főtengelygörgősor kopik, a henger fogy, ha fúrni kell, vagy cserélni, de a kipufogót kiégetni még lehet, meg gyártanak új szettet is szóval inkább azt cserélem(kb 20 év után majd)

Leave a comment:

• Beagle
    replied
    Pancsa bicikli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Jó lenne tudni hány km-van a motorodban? Mert ha kevés, ill ha a járatás alatt sosem mentek vele annyival mint te, akkor még 5000-km-nél is fog szorulni!! Jártam így én is!
    Sajnos nem tudom,hogy mennyi km. van a motorban,08.20.-án vettem, nem attól,aki hellyel közzel felújította.Egyenlőre még nem szedtem szét,mert muszáj használnom,de hamarosan lehúzom a hengert,mert már én is kíváncsi vagyok rá.

Pancsa bicikli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Azt javaslom tedd egy beszúrással feljebb a tűt a fúvókát pedig próbálgatással állapítsd meg, én addig szoktam növelni, ill csökkenteni amig sík úton 4. sebességben 40 km es sebességnél hirtelen odahúzva a gázt nem kezd fulladni hanem gyorsul. Ha túl nagy a fúvóka a sok benzin miatt befullad kis fordulaton nagy gáznál, ha túl kicsi, kis fordulaton megindul, de hamar elfogy az erő. És a sebességet fokozatosan növeld, mindig hosszabb ideig tartva.
    Köszönöm a jó tanácsot! Igazából olvastam a könyvben,hogyan kell beállítani a porlasztót,de nagyon kacifántosnak tűnt. A te megfogalmazásodban sokkal érthetőbb számomra. A tűt már feljebb húztam (majdnem a legmagasabb pozícióba) és a benzin/levegő csavart szinte teljesen be kell tekerni ahhoz,hogy hirtelen gázadásra ne fulladjon. Ma mentem vele 50km.-t,sokkal jobban megy,de magas fordulaton keményen becsörög,váltásoknál is(most már nem várom meg a megragadást),gondolom ez azért van,mert már egyszer (legalább is nálam csak egyszer)már megragadt.A teljes történethez hozzátartozik az is,hogy Jikov karburátor volt rajta,95-ös főfúvókával,a múlt szombaton vettem a Szigetszentmiklósi börzén egy gyári porlasztót hozzá,most tapasztalgatom/állítgatom hozzá. Miután 95-ös fúvókával jártak eddig,gondolom nem nálam szorult meg előszőr.....

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szervusz Beagle!

Sajnos nem tudni,hogy milyen dugattyú van a motorodban,-fúrták e már,vagy sem?Az ilyen rendellenes megszorulásoknak,sok esetben,a túl nagy hőtágulású dugattyúk is lehetnek az okozói,természetesen,ha a kenés megfelelő.
    Még nem tudom milyen dugattyú van benne,de szerintem már volt fúrva,bár 41 000 km van benne,szerintem a gyári km órában és a spirál is gyárinak tűnik.Azt nem tudom,hogy max. hány km.-t megy el egy Pannonia,de vélhetően ezt a 41 000.-t 1971 és 1983 között tette meg (legalább is jó részét),mert azóta nem volt műszaki rajta,íly módon hivatalosan forgalomban sem volt.
    A keverési arányt illetően,én 10 L benzinbe 5 dl Castrol olajat tettem. Én úgy véltem,ez megfelelő,húzom is vele a kondenzcsíkot.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Ez ilyen egyedileg gyárttatott néhány darabos széria volt, annak megfelelő árcímkével. De én is csak a fórumról emlékszem. Nem tudom, hogy akik csináltatták, azóta milyet használhatnak?

Leave a comment:

• Aries88
    replied
    Nem tudom se az árát se azt hogy hogyan lehet venni, vagy megéri e stb. ennyit találtam róla

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Találtam képeket is meg gyártókat is időközben: Wiesco, Wössner.
    Hmm, ez a 100 ezres dugattyúszett?

Leave a comment:

• Kovacsk84
    replied
    Nincs abban semmi rossz, ha fejlesztesz rajta, megbízhatóbbá teszed. Kívülről meg úgy szép ahogy van...Valahol olvastam, hogy ehhez a hajtókarszetthez új alsó csapot is kell csináltatni. Én is tervezem, hogy ilyen "nyalánkságokkal" építem össze az új szerzeményű Pannóniám

Leave a comment:

• Aries88
    replied
    majdánka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hányas keverékkel járatod a motort?
    Sajnos ebben még nem tudok nyilatkozni, mert még ezután fogom beszerezi ezeket a dolgokat, a hajtókar sima ügy lesz mert több száz dolgot vettem már ebay-en USA, Anglia, Németo. stb - ból.
    Úgy tudom a bronz persely miatt kell a kövérebb keverék, ez a hajtókar viszont nem olyan. Amint kitapasztalom megírom hogy mi a jó neki.
    Click image for larger version

Name:	hotrodsconnectingrod.jpg
Size:	23.4 KB
ID:	132698 ilyen a hajtókar, bár ez illusztráció azt írják de az elemei jól látszanak. 8620 AiSI anyagból van. Az ára kb 100USD szállítással.

Úgy vagyok vele hogy rászánom a több pénzt a modern cuccokra de szigorúan csak a blokkon belül, a megbízhatóság nekem fontos, meg az is hogy kívülről viszont csak a gyári állapot legyen látható. Ez szerintem elfogadható kompromisszum.

Az se baj ha emiatt pl nem májusban hanem csak szeptemberben tudok menni először a géppel.

8620 AISI:
    Kategória Acél
    Osztály Ötvözött acélból
    Type Szabvány
    Gyakori nevek Nikkel-króm-molibdén-acél
    Megnevezések Franciaország : AFNOR 20 NCD 2, AFNOR 22 NCD 2
    Németország : DIN 1,6523
    Olaszország : UNI 20 NiCrMo 2
    Japan : JIS SNCM 21, JIS SNCM 21 H
    United Kingdom : BS 805 H 20, BS 805 M 20
    United States : AMS 6274, AMS 6274G, AMS 6276, AMS 6276C, AMS 6277, AMS 6277A, ASTM A322, ASTM A331, ASTM A505, ASTM A513, MIL SPEC MIL-S-16974, SAE J404, SAE J770, UNS G86200
    Összetétel:
    Elem Tömeg%
    C 0,18-0,23
    Mn 0,70-0,90
    P 0,035 (max)
    S 0,04 (max)
    Si 0,15-0,30
    Cr 0,40-0,60
    Ni 0,40-0,70
    Mo 0,15-0,25
    Utoljára szerkesztve a következő által: Aries88; 2012 szept. 16, 12:32.

Leave a comment:

• majdánka
    replied
    Tisztelt Aries88!
    Hányas keverékkel járatod a motort?

Üdv.: Majdánka.

Leave a comment:

• Aries88
    replied
    Az könnyítés lesz, még ezt is figyelembe vették szerintem.

Leave a comment:

• Kovacsk84
    replied
    Van különbség, az biztos! Milyen céllal lehet a Wössner dugattyú csapszegfurata felett az a bemélyített kis ablak?

Leave a comment:

• Aries88
    replied
    Egyszer olvastam hogy Svájci, Német stb. gyártók csinálnak pannoniához dugattyút. 30 ezer környéke az ár de nem tudom a menetét a rendelésnek. Van a yamahának 68x68 as dugója de annak az alja nem stimmel. Szóval van, csak nem tudom honnan meg hogyan

Találtam képeket is meg gyártókat is időközben: Wiesco, Wössner.

Name:	dugó2.JPG
Size:	62.2 KB
ID:	132695

Name:	dugó.JPG
Size:	56.8 KB
ID:	132696Click image for larger version

Name:	dugó1.JPG
Size:	52.3 KB
ID:	132697 <--Itt látszik a különbség a kisipari és a minőségi dugattyú között, a kawa hajótkarra passzol a cucc
    Utoljára szerkesztve a következő által: Aries88; 2012 szept. 16, 10:37.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Ebay-ről 100 dollár körül lehet Hot Rods vagy Vesrah hajtókarszettet venni, ami a Kawasaki KX500-höz való. Ezt használják az egyhengereshez. Dugattyút 19-es csapszeggel kell gyárttatni, de felső kategóriást én nem ismerek.

Leave a comment:

• Aries88
    replied
    Egy felső kategóriás dugattyú+hajtókar ára hol kezdődik illetve milyen gyártók jöhetnek szóba, honnan lehet ezeket beszerezni?

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X