Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• St.Z.350
    replied
    Üdv epel!

A dugattyú ovalítása teljen rendben van (a gyári érték 0,11mm),viszont nem írtál a keverési arányról és a porlasztó állítási értékeiről,valamint a bejáratás kezdete óta megtett kilométerekről sem .Ezek ismeretében könnyebb véleményt formálni.

Leave a comment:

• epel
    replied
    Üdv.
    Az egyik ismerősöm vett egy T1-est tatás tempónál (50km/h) 5-6 km után szorul. Henger levétel után kiderült generálozott a blokk . Dugattyú felső harmadán elől hátul 2cm-es kenődés .A dugattyú mérése (gyűrűnél) után kiderült 1tized mm ovalítása van.

Leave a comment:

• sricsi70
    replied
    kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Enese település temetőjének a parkolójában sikerült egy fél generált csinálni: tank le, HF le, henger le.
    Úgy látom, ismered a mondást, hogy "nincs lehetetlen, csak tehetetlen".
    Gratulálok a helytállásodhoz!
    Milyen jó, hogy nem történt nagyobb baj, például egy főtengely beállás. Kicsit furcsán néztél volna ki a parkolóban, ahogy húzod szét a blokkot és egy teljes motorgenerált megcsinálsz, hatókar tűgörgő cserével és centírozással együtt.

Leave a comment:

• Beagle
    replied
    Egyébként én is beálltam a mai napon azok sorába akik alatt szorult meg motor...
    Kép sajnos nem készült,
    Ez nem túl jó hír,de mindenesetre képeket szívesen látnék tőled is! Sajnos (ezek szerint) te rosszabbúl jártál,mint én,nekem csak egy enyhe megragadásom volt és azóta is megy (napi 25-25 km). Megragadásra viszont 80 km/h körül minden esetben képes lenne. Hamarosan én is szétszedem,addig viszont maradok 80 km/h alatt,illetve nem huzatom ki addig a fordulatszámig,ahol becsörög.

Leave a comment:

• LC 9246
    replied
    St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ne lepődj meg,ha ilyen hosszú állás után a főtengely csapágyai aránylag hamar megadják magukat!
    A fura ,hogy a fotengelycsapagyaknak semmi baja nem lett azok Koyo markajuak ,de a valto csapagyak beadtak a derekukat mert azok meg talan eredetiek voltak kulonosen a lanckerekfeloli dolt ki a legjobban.....

Leave a comment:

• St.Z.350
    replied
    Köszönöm,nagyon szívesen beszélnék,csak időpontot várok.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    Nem szívesen avatkozom magánügyekbe,de ez megérne egy beszélgetést!Mivel nekem korlátlan a szabadidőm,adj valami időpontot amikor tudunk beszélni személyesen .
    1:20-szal kezdtem, aztán 1:25, az utóbbi 2000 km-en vettem vissza ennyire.

De úgyis régen volt az a győri börze amikor találkoztunk, szívesen beszélgetnék megint - de ez már nem a témához tartozik, fogok írni privát üzenetet a jövő hét során. A hétvégét próbálom internet nélkül tölteni.

Leave a comment:

• St.Z.350
    replied
    Üdv kollarg!

A pannonia bejáratásához 1:20 arány ajánlott a csepeliek szerint!Nem szívesen avatkozom magánügyekbe,de ez megérne egy beszélgetést!Mivel nekem korlátlan a szabadidőm,adj valami időpontot amikor tudunk beszélni személyesen .

Leave a comment:

• dott
    replied
    Hello!

Ennyi "rémtörténet", nekem is most bejáratós a gép, azt hogy 80-al csörög e sajna nem tudom mert 60-nál többel nem megyek vele. Meg hát a kuplungja is némiképp csúszik.
    Néha van egy nagyon kicsi csörgésem, de még az is lehet hogy a porlasztóból jön. A bejáratás elején vagyok, 1:20 keverék + ólompótlóval egyelőre jól elvagyunk. Dugattyú márkájáról meg fogalmam sincs. Így a jó "orosz rulett"
    De most úgyis szét kell szednem, megnézem a hengert s dugattyút.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    Nem akarok az intim szférádban kutakodni,de milyen keverékkel járattad a gépet? Ilyenkor már az ortodox szokások szerint is bejáratottnak tekinthető a Pannonia!Gratulálok az ügyes megoldáshoz
    Köszönöm.

1:30, Repsol 2T (narancssárga flakonos, nem tudom a 3 verzió közül éppen melyik, de talán "Town").

A turpisság abban rejtőzhet, hogy a kilencvenet csak tippelem a mellettem elhaladó fehér műanyag "oszlopok" alapján, mert a sebességmérőm beadta a kulcsot megint. A gázkar még nem volt koppanásig húzva, de feküdtem a tankon.

Leave a comment:

• St.Z.350
    replied
    Üdv kollarg!

Nagyszerű írói vénád van!Ettől függetlenül furcsa,ha egy Pannonia 6000km után keni a dugattyút! Nem akarok az intim szférádban kutakodni,de milyen keverékkel járattad a gépet? Ilyenkor már az ortodox szokások szerint is bejáratottnak tekinthető a Pannonia!Gratulálok az ügyes megoldáshoz,de nem normális dolog ,a 6000km után megszoruló dugattyú!

Üdv LC9246!

Az esztergályos tényleg a barátod,mert a henger falán látszanak korróziós nyomok!A hónoltatás után a gyár ajánlás szerint érdemes a bejáratást folytatni.A gyűrű feletti rész nem abnormális. akkor lenne az,ha alatta lennének átfúvásra utaló nyomok!Ne lepődj meg,ha ilyen hosszú állás után a főtengely csapágyai aránylag hamar megadják magukat!

Leave a comment:

• LC 9246
    replied
    Hat ha talan 100 -200 km ,a motor allt vagy 17 evig es amit a hatarban mentem vele neha !Az esztergalyos baratom azt ajanlotta ,hogy hozzam el a hengert es ujra honolja mert oszerinte ez szoros .
    Csereltem rajta gyuruket mert mar egy eltort es osszerakasnal 2 hezagot hagytam neki ha minden igaz .
    Az a torott gyuru sajna a fotengelyt egy kicsit meg is viselte ,de ezt majd masik topikban irom meg .
    Meg egy kerdes a gyuru feletti resz a csapszegnel a dugon meg van kormolodva ez normalis?
    Utoljára szerkesztve a következő által: LC 9246; 2012 szept. 28, 20:53.

Leave a comment:

• St.Z.350
    replied
    Üdv LC924

Érdemes komolyan venni a gyári ajánlásokat a bejáratással kapcsolatban!A keverési arányra és a tű állítására gondolok a javasolt sebességen(fordulatszámon kívül) . A képeken átfúvás nem látható,a 8-dik képen kicsi szorulási nyom látható.Eddig mennyi km. van benne?

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    A barna foltok tényleg érdekesek. Én ültem az említett motoron, a ciripelés tényleg melegedés hatására jön elő és mintha minimálisan vesztene is az erejéből.

Egyébként én is beálltam a mai napon azok sorába akik alatt szorult meg motor... Illetve nem is megszorult, hanem csak szétkenődött a kiváló Ambika dugattyú, az elkenődő alumínium 0,5 mm vastagon rágyógyult a hengerfalra egy körömnyi darabon (FHP környékén), a gyűrűk pedig beszorultak. A motorban fúrás óta 6000 km van, egyszerűen mentem 90 km/h környékén, egy durranás és a motor hang nélkül megy tovább. Behúztam a kuplungot, aztán ráeresztettem - semmi reakció. Elsőre azt hittem elszakítottam valamelyik láncot, de miután megálltam kiderült a turpisság: nincs semmi kompresszió. Kép sajnos nem készült, Enese település temetőjének a parkolójában sikerült egy fél generált csinálni: tank le, HF le, henger le. Mindkét gyűrű beszorulva, a felső elrepedve. Úgyhogy elővettem a reszelőt meg a bicskát, leszedegettem velük a dugattyún szétkenődött aluöntvényt (ami beszorította a gyűrűket), a felső gyűrűt kidobtam, az alsót némi adjusztálás után visszaraktam. A hengerről szintén bicskával kezdtem leválasztani ami rákenődött, de eléggé sebesült volt, úgyhogy elkezdtem sétálni a falu közepe felé, találtam egy autószerelőt aki némi győzködés után hagyta, hogy használjam 3 percre a hónolóját meg a fúrógépét. A frissen hónolt hengerrel visszasétáltam a parkolóba összerakni a motort. Befejeztem, beöltöztem komplett "harci" ruhába és vártam. Az első arra járó, erősebbnek tűnő srácot leszólítottam, hogy legyen kedves betolni (ugye egy gyűrűvel berúgni nehéz, betolnom meg nem sikerült egyedül) - megtette, a motor elindult. Kerültem egyet a falun belül, aztán megindultam haza - a speciális, egygyűrűs Pannonia hazahozott 27 km-ről stabil 50-es tempóval.
    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 szept. 28, 20:11.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X