Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia megszorulás
Collapse
X
-
A fórumon lévők segítségét kérném a témában. A t5.-öm motorja teljes general alatt áll. Jelenleg keresek egy megbízható hengerfelújítással és főtengely felújítással foglalkozó műhelyt. A környékünkön egy zirci bácsit emlegetnek, de senki nem tudja az elérhetőségét. Ha ebben segítenétek, már azért is hálás lennék, ha esetleg valakinek tapasztalata van szakemberek és műhelyek terén, segíthetne nekem. A zirci bácsi érdekelne a legjobban, de hátha másnak jobb ötlete van! Az igazság az, hogy annyit olvasok rossz tapasztalatokról, hogy még! Nem igazán szeretnék kétszer szétszedni és összerakni semmit, a megszorulástól meg különösen tartok, ezért kérlek benneteket, ha valaki el tudna igazítani, annak örülnék. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
A megragadás után csak hónolva lett a henger , 0,08 mm-es most az illesztés . Valamelyik itteni kolléga irta erre korábban, ez a Pannóniának tökéletes. Én is úgy érzem. A ragadás óta újra mentem 1800 km-t, a megváltoztatott vezérléssel, pl. Pécsre le , és vissza, és a motor agilisabban viselkedik, mint előtte...
- 1 like
Leave a comment:
-
a fogysztásról annyit, hogy Gyöngyös-Pécs távon oda -vissza 3,9 l/100 km 60-70 km/h óra átlaggal. Bejáratás képpen. de erről is irtam már korábban.
- 1 like
Leave a comment:
-
A henger felömlőihez nem nyúltam hozzá.
a leesztergálás valóban a vezérlést változtatta meg, ahogy azt a piros könyv is leírja. Nem sport motor létrehozása volt a célom, mindössze annyi történt, hogy kipróbáltam egy széria P12-őt, és a sajátomat.
A különbség a vezérlésben és a kipufogó dobokban van. Gyári adatok szerint a henger normál T5-ös henger a P12-őn is.
Én a kipufogót nem változtattam, (korábban is el volt vágva a könyök, amint beért a dobba) mindössze a vezérlést változtattam meg a "járatos" méret különbséggel, és ez gyárilag 2,5 mm.
Én megvagyok elégedve az elért változással.
annyira, hogy most a hátsó 18 "-os kerekemet visszacserélem 19"-os kerékre, (nagyfékdobos volt a 18" collos felni is, rövidített küllőkkel, ) 17-48-as szekunder áttétel mellett. ( ez is P12-es áttétel, a 18 "-hoz)
szóval én úgy látom, birni fogja a 19"-os kereket is forgatni.
Leave a comment:
-
Véleményem szerint itt a hangsúly nem azon van h tovább legyen nyitva hanem inkább az h hamarabb legyen kinyitva.A felőmlő csatorna előbbi nyitása viszont rontaná a töltési hatásfokot,mivel kevesebb idő lenne az elősűrítésre,emiatt kissebb nyomással érkezne a friss keverék az elősűrítő térből a robbanótérbe.
- 1 like
Leave a comment:
-
Ezért is tettem fel az elméleti kérdést, hogy érdemes lenne-e a dugattyúperem lemunkálásával tovább nyitva tartani azt a csatornát is. Persze az általa okozott kompresszióviszony veszteséget is korrigálni kell.Ha a felömlők keresztmetszetén és annak felületén nincs változtatás nem jut az elősűrített keverék minél gyorsabban az égéstérbe.
Leave a comment:
-
S milyen hézagra illesztve ?Nekem is Belcord van
Hát kb nekem is ez lesz szerintem a tempóm ha kész lesz a gép,ugyanis a barátnőmtől kaptam egy Duna oldalkocsit az öreg T-2 mellécsak motorozgatni 70-80-90-el max.
Leave a comment:
-
Ha csak a dugó hosszán történik változtatás és máshol nem akkor csak a fogyasztás nő hiszen nem tudja a + üzemanyagot hatékonyan felhasználni. Persze ez csak az én elméletem.Ha a felömlők keresztmetszetén és annak felületén nincs változtatás nem jut az elősűrített keverék minél gyorsabban az égéstérbe.
Leave a comment:
-
Elmélkedjünk egy kicsit még...2,5 mm-t le is esztergáltattam a palástból (P12-es vezérlés) így „nyomatékosabb” a motor
Tovább van nyitva a szívócsatorna, több keverék jut a forgattyús térbe. Ezt a többletet hatékonyabban kellene a hengerbe juttatni. Célravezető lehet-e pl. a Jawa megoldás, a felömlő csatornák szélességének megfelelően kimart dugattyúperem?
Leave a comment:
-
Üdv!
Nekem is Belcord van, és annak ellenére, - ahogy arról ebben a topicban már beszámoltam, - hogy megragadt, az újabb dugattyúm is Belcord.
Kérdés az, hogy van-e türelem a helyes bejáratáshoz, ill. a karburálás, főtengely beállítás stb. mind mind érzékenyen érinti az új (felujított) motort.
Most ráadásul 2,5 mm-t le is esztergáltattam a palástból ( P12-es vezérlés) így "nyomatékosabb" a motor, (TLF) ( és már erről is irtam) de akkor sem a 24 órásra készülök ezzel.... csak motorozgatni 70-80-90-el max.
- 1 like
Leave a comment:
-
Nono!egy úriember vagy
Én már akkorra megvettem a Belcord szettet mikor a hajósi műhelyről olvastam, így csak megjegyeztem magamnak hiszen egy helyen öntik, munkálják meg a dugattyút és fúrják hozzá a hengert. Árban sem drágább, mint amennyibe nekem volt, szóval legközelebb szerintem őket fogom megkeresni. Addig hátha lesz itt is egy-két tapasztalás róla.Esetleg van valami tapasztalatod a szóban forgódugattyúkról ?
- 1 like
Leave a comment:
-
Hello! Most jutottam gépközelbe, de már látom demeter közben az elérhetőségeket belinkelte.Egy telefon számot nem tudnál adni , vagy elérhetőséget a Hajósi cégnek ?
- 1 like
Leave a comment:
-
Nagyon szépen köszönöm , egy úriember vagy ! (ez nekem nem is jutott eszembe !)
Esetleg van valami tapasztalatod a szóban forgódugattyúkról ?
Leave a comment:
Leave a comment: