csi22222 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia munkagép
Collapse
X
-
A szomszédnak volt hézagmérö és ö jobban is értett hozzá.Áthivtam tegnap és hézagmérövel állitottunk rajta a szikra 2x nagyobb lett de a motor még nemüködött.Aztán a tömitéseket átnézte és láttuk hogy az 1ik fuvoka jukánál az o gyürü eltakarta a jukat.Azt is kicseréltük és most eddig üzemel a gép de az oldalán lévö ventilátor kikezte a csapágyat.Szerintetek mien másik megoldás létezik a hütésére ami nemöli meg a csapágyat?
Komment
-
Menj le Szűcs Miklós bácsihoz, ő a régi buszvezető, neki van egy hasonló ketyerója, szintén Pannónia blokkos, ha szépen megkéred, biztos megmutatja. Ha nem tudod hol lakik a kocsmában kérdezd meg, nem akarom ide kiírni. Nekem van egy IZS blokkom hasonló hűtéssel, ha kell a szíjtárcsákat meg egy eszkábált propellert tudok adni.
Komment
-
Valaki letudná irni hogyvan álitsam a kalapácsot?
Mert 1ik nap nekiültem a másik bloknak teszteltem hogykell álitani mert sajnos a másiknál nemnagyon láttam.
Elöbb teszteltem,minden 3.rugásnál volt 1 kicsi szikra.
Ezután elolvastam a gyujtásálitásrol a szöveget hogy az excenterel álitsam.
Na betetem a 2kalapács közé egy darab fémet 0.5mm vastagot.De akármerre álitom az excentert meg lazitom fel a nagy csavart a kalapács szorito ereje mindig egyforma és már most ott tartok hogy nincs is meg a gyujtás ami eddig megvolt.
Valaki leirná pontosan vagy esetleg képekel hogy mit hogy csináljak ott a gyujtásnál?
Komment
-
Bár nem írtad, de ugye a lendkerék fent volt, amikor állítgattad?
Egyébként úgy kell beállítanod, ahogy az alábbi képen is látható piros karikával jelölt csavart fellazítod és a megszakító kalapácsot a piros nyíllal jelölt résznél mozdítod. Ha a nyíl irányába mozdítod, akkor csökken a hézag, ha vele ellentétesen, akkor nő a hézag.
Ha a zölddel bekarikázott rész nagyon el van kopva a megszakítón, akkor nem lehet beállítani többé. Másikat kell beszerezni. Ezért fontos, hogy mindig 1-2 csepp olajjal kenve legyen ez a rész.
Sok sikert!
Komment
-
Fentvolt a lendkerék igen.
De nekem a kalapács felett egy kis mini csavar is van amit ha mozgatok az egészet fentebb vagy lentebb álitja.Azt amit meg te mutatol nyilon azt mivel tudom állitani?Mert csavarhuzoval ahoz szerintem nehezen lehet hozáférni.Utoljára szerkesztve a következő által: csi22222; 2013 okt. 06, 21:05.
Komment
-
Ha a pirossal jelölt csavart fellazítod, akkor tudod azt a kis csavart, amit említettél forgatni még pluszban. Így előre-hátra mozog a megszakító. Na most ha nálad fel-le mozgatja, akkor ott elég nagy baj van. Azt előre-hátra kéne mozgatnia, ahogy a piros nyíl is mutatja.
Egy pici fejű csavarhúzó pont befér oda, pl. varrógép csavarhúzó, egyebek.
Komment
-
megszeretném kérdezni
hogy az számit hogy ha mondjuk nem a lendkerék oldalnál akarom széthuzni hanem a kuplungnál szetem ki a csavarokat
és azt az oldalt akarom lehuzni
vagy csak lendkerék oldalrol lehet?
Ja és ugy szétudom szedni hogy ne peregjen szét a válto vagy a kuplung darabokra?Utoljára szerkesztve a következő által: csi22222; 2013 okt. 09, 14:54.
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehogy az számit hogy ha mondjuk nem a lendkerék oldalnál akarom széthuzni hanem a kuplungnál szetem ki a csavarokat
és azt az oldalt akarom lehuzni
vagy csak lendkerék oldalrol lehet?
Ja és ugy szétudom szedni hogy ne peregjen szét a válto vagy a kuplung darabokra?
Aztán szépen lehet széthúzni. Ha a kuplung felől nyomod a tengelyeket akkor a főtengely és a kihajtás tengelye is a helyén marad. A váltó lehet le/szét fog peregni. De attól ne félj. Nem olyan bonyolult az, főleg hogy csak egy elrendezésben lehet összerakni (előtte fényképezd le a váltófedélen keresztül, kiszerelt léptetővillákkal, azután akkor nem lesz gond vele)
És persze a léptetővillák tengelyét se felejtsd el kiszedni.csi22222 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefőleg hogy csak egy elrendezésben lehet összeraknicsi22222 kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
Komment