Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia munkagép

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Én úgy csinálnám,hogy széthúzom a blokkot kiveszem a seeger biztosítót és a hézagoló alátétet,majd kijjebb ütöm a csapágyakat. Ezután mehet össze a blokk,középen tömítve és meghúzva a csavarok. Most jön az "ideg meló". Óvatosan kocogtatva addig ütöm befelé a csapágyakat,amíg érzésre jó nem lesz.Ha úgy látod,hogy a kerekek párhuzamosan futnak és leheletnyit tud oldalra mozogni mindkét tengely,akkor be lehet próbálgatni a hézagoló alátéteket,oly módon,hogy a seeger gyürüt passzosan tudd beilleszteni a helyére.Ha mindent jól csináltál,akkor vennie kell a sebességeket. Még egy jó tanács,az egyes fogaskerék belső hornyainak a széle ne legyen nagyon letörve (kopva),mert akkor terhelésen ki fogja dobálni (én így jártam a legelső blokk összerakásomnál)
    csi22222 kedvelte ezt.

Komment

Értem,nagyonszépen köszönöm a segitségedet.Egyébként ha kevés lenne a hézagoló hol tudok ilyet venni?
      Egyébként mik a jelei ha nincs rendesen hézagolva blokk beinditás nélkül?
      Egyébként a kuplungot is kell hézagolni vagyis a tengelyt?
      A lényeg gondolom hogy a kettö fogaskerék 1x-re induljon és áljon,és hogy ne kotyogjon mozogjon a tengelyen a fogas+ne legyen kopott.Egyébként a pannoniánál a fogaknak hegyesnek vagy tompának kell lennie?
      Ja és pont ez a bajom a beépitett blokkomal csak kicsit másabb,nem kihaintja az 1est hanem ugrál és rángat.

Komment

csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        .Egyébként ha kevés lenne a hézagoló hol tudok ilyet venni?
        Én garnitúrában vettem csapágyakkal simmeringekkel együtt a veterán aprón. Mást nem tudok...

Egyébként mik a jelei ha nincs rendesen hézagolva blokk beinditás nélkül?
        Vagy túlzottan kotyog oldalirányba,vagy szorul.

Egyébként a kuplungot is kell hézagolni vagyis a tengelyt?
        Mindkét váltótengelyt hézagolni kell,mert ha túlzottan el tud mozdulni oldalirányba bármelyik,akkor szorulhatnak a fogaskerekek,nem veszi be a sebességet,kidobálja a sebességet,egyszóval használhatatlan lesz.

Egyébként a pannoniánál a fogaknak hegyesnek vagy tompának kell lennie?
        Én úgy vélem,hogy mára már mind hegyes...

nem kihaintja az 1est hanem ugrál és rángat.
        Erre nekem inkább a kupplung körüli probléma a tippem.
        csi22222 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Nagyonszépen köszönöm,sokat segítettél.
          Holnap átveszem az összes problémát amit felsoroltunk itt.

Komment

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Annyival egészíteném ki,hogy fontos a helyes hézagolás is!
            Ez így van. Mind a 3 tengelyt megfelelően kell hézagolni(főtengely és a váltó 2 tengelye)

Egyébként ha kevés lenne a hézagoló hol tudok ilyet venni?
            Csapágyboltban kellene lennie.

Értem,köszönöm a segitséget.Holnap megnézem akkor hogy tudom hézagolni.
            De egyébként engem az érdekelne kifele hogy tudok hézagolni.
            Másik irányba ütöd a csapágyat és a másik oldalt hézagolod
            Csapágy ütésére én megfelelő méretű krova fejet használok.

Egyébként emlékeim szerint a kuplung tengelyét jobb, a másikat bal oldalt kell hézagolni ahhoz hogy jó legyen.
            Legalábbis nekem így lett jó.
            Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2013 okt. 11, 23:10.
            csi22222 kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen a válaszokat.

Egyébként ahogy irtad te jobb oldalrol hézagoltad a kuplungot.Nekem jobboldrarol egy lemez van odatéve és ha leveszem széthajlik és gondolom használhatatlan lesz.Vagy ennek is van valami teknikálya?

Komment

Igen, megvan a technikája.
                Fogj egy 10-es anyát és próbáld meg átnyomni a csapágygyűrűn. Na az nem fog menni, de meglátod hogy honnan köszörüld le az éleket az anyáról. Ha megvan, beejted az anyát a csapágy mögé (blokkfél oldalra fordítva). Kell még egy 10-es menetes szár, amit a csapágyon keresztül belecsavarsz a mögötte lévő anyába. Keresel egy kb. 50 mm belső átmérőjű csövet (nem kell túl hosszú), azt ráilleszted a csapágyházra (menetes szár a csőben). fogsz egy brutális alátétet vagy egy 10-essel átfúrt darab gerinces vasat, amit ráhúzol a szárra és felfekszik a cső felső peremére. Feltekersz egy anyát, aztán még kettőt a metes szár tetejére és összekontrázod. Az alsó anyát húzod lefelé, közben ellent tartasz a lekontrázott dupla anya alsó felén.
                Ezzel kész a kihúzó szerkezet, fog majd pattanni nagyot a csapágy, onnan tudod hogy megindult, aztán csak kitekered.
                Na rajta!
                csi22222 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

fuu kicsit bonyolult de majd holnap megprobálom és nagyonszépen köszönöm.
                  Egyébként menetes szárnak 1 hosszabb csavar is megteszi?
                  Mert nemtudom honnan keritsek hirtelen menetes szárat itt miskolcon.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: csi22222; 2013 okt. 12, 21:36.

Komment

Mert nemtudom honnan keritsek hirtelen menetes szárat itt miskolcon.
                    Csavarboltban biztosan van.
                    Egyébként egy hosszabb csavar is jó lehet. arra még kontraanya sem kell

Komment

A hosszú csavar nagyon megnehezítené a műveletet, mert előbb fel kellene fűzni rá az alátétet és a csövet. Ha pedig az rajta van, gyakorlatilag lehetetlen a csapágy alatti anyába betekerni, mert az ember egyrészt nem is látja, másrészt nem tudja megfogni az anyát közben.

Komment

Köszönöm.Egyébként amit Demeter -te irsz ahoz nemkell ketté szedni a blokkot?

Komment

Valaki tudna nekem egy lendkerék lehuzo skiccet vagy valami megoldás lendkerék lehuzo készitésre?

Komment

amit Demeter -te irsz ahoz nemkell ketté szedni a blokkot?
                            De, természetesen.

valami megoldás lendkerék lehuzo készitésre
                            Egy alap esztergályos megcsinálja, ha kezébe kap egy lendkereket.
                            De vehetsz is.

Komment

Értem,köszi.
                              Na ott tartok most meg sikerült ketté huznom a 2. blokkot is ami a "fö" blokkom.
                              A kuplung tengely és a válto tengely fel le kotyog a csapágyban.Közelebröl megnézve láttam hogy a csapágyak mozognak de nem a házban.
                              Szóval ugyérzem csapágycserés lessz,márcsak megkell csinálnom a széthuzodat és vennem bele.A könyvbe leirja mien méretü és hány db kell oda?Vagy valaki letudná irni?

Komment

Valaki tudna nekem egy lendkerék lehuzo skiccet vagy valami megoldás lendkerék lehuzo készitésre?
                                A pannonia lendkerék mérete D:30X1mm-jobbos menet kb-25-30mmmélyen lóg a tengely a furatba.Ezzel a méretmegadással elkészithető.
                                csi22222 és Che kedvelte ezt.
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X