Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia Gyújtás kérdés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Valaki tudna abban segíteni akár egyszerű rajz segítségével is, hogy miként kell vezetékelni, hogy jó legyen?
    Jankó51, zahi és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszi a képet. Olyan kérdésem volna még, hogy a lendkerék középső részét át lehet alakítani szegecselés helyett csavarosra, azért, hogy ha baj lenne a főtengellyel és cserélni kellene, akkor a közepét simán ki lehessen cserélni.

Komment

ha baj lenne a főtengellyel és cserélni kellene,
        Szervusztok! Hát barátom.... Ha ez bekövetkezik, akkor már a fene is fenét szik! Nem véletlenül szegecselték! Ha logikusan közelitjük meg a dolgot, rájössz nem a legjobb dolog a menetes rögzítés! Szóval itt működés közben erők hatnak a rögzítésre. Főleg centrifugális erő, ami meg ha jól emlékszem sugár irányban hat, de nem egyenes vektorú. Inkább olyan csiga szerű, inkább íven ható erő forma... A lényeg most nem is ez! A NYÍRÓ erők az ellenségeink az anyagra hatva. A lomha tehetetlen mágnes kerék ( OKÉ TUDOM! Lendkeréknek mondjuk, de nem az.) a tengellyel fordul. A Tehetetlensége vissza fogja a külső részeket. Ami itt az ALU öntvény és rajta a mágnesek. A közepe meg vas alapú fém, acél, vasöntvény bla bla bla. A két anyag nem igazán hegeszthető egymáshoz. Hegesztés kilőve! Marad a csavarozás, szegecselés. A csavarok olyan alkatrészek, melyek profilja metszetben olyan fűrészfog szerű. És ez a dolog az ami csúnyán kiszúr velünk. Mert a nyíró erők a menetprofil miatt tönkre teszik a vas és az ALU mechanikai rögzítését. Előbb utóbb törik a csavar, vagy a rögzítendő munkadarabok egyike. Ezért jobb a szegecselés. A szegecs általában egy hengeres test, melynek van egy előre kialakított profilos feje, meg egy olyan, melyet a szerelés folyamán rázömítenek. Ez a kontaktus nem lazul le, ha jól alkalmazzák a szegecselést. Sőt a szegecs a munkadarabok furataiban megzömülhet és még jobban rögzít. Ez az én eszmefuttatásom! Persze szívesen hallgatom, olvasom más eszmefuttatását is, mert többen többféleképpen láthatjuk a dolgokat!
        Titus, mátéapu és Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Oké értem, csak nincs szegecselő kalapácsom, amivel meg tudnám csinálni szépre a fejelését, ugyanis a talált keréknek a középső részén van olyan ami el repedt én szerintem durva bánás mód miatt, meg honnan lehetne egyáltalán olyan szegecsnek valót szerezni, amivel helyre lehetne állítani?

Komment

talált keréknek a középső részén van olyan ami el repedt én szerintem durva bánás mód miatt, meg honnan lehetne egyáltalán olyan szegecsnek valót szerezni, amivel helyre lehetne állítani?

Szerintem keress egy másik lendkereket. a durva bánásmód az íves retesz háztájilag vagy szándékosan, vagy akaratlanul, ékre cserélése volt. Egyébiránt egy valamirevaló csavarboltban lehet kapni szegecset. de szerintem ne gyakorolj ezzel hacsak nem a tudásvágy motivál, mert szegecselni nem egyszerű főleg szépen. És mert a lendkerék egy kiegyensúlyozott szerkezet, utána újra kellene súlyozni a paláston lévő furatukkal.
            Titus, mátéapu és pasetta kedvelte ezt.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Egyébiránt egy valamirevaló csavarboltban lehet kapni szegecset. de szerintem ne gyakorolj ezzel hacsak nem a tudásvágy motivál, mert szegecselni nem egyszerű főleg szépen.
              Szervusztok! Szóóóóóóóóóóóvaaaaal... Eszembe jutottak eme mondat által a szakmunkás tanuló gyakorlati heteim! Abból is ide vág a szegecselési gyakorlat. Júj! Mekkora nehézséget okozott az nekem? Nagyot! Ügyetlenkedtem sokat. Pedig csak olyan 30 Db szegecset kellett "lefejeznem". Hányszor ment mellé a kalapács... Szóval két, 2 milliméter vastag vas lemezt kellett, 2 sorban, soronként eltolt közzel szegecselni. Talán a sorközép 15-20 milliméterre volt... Na szóval a furatok sem fedték pontosan egymást. ( HÜLYE TANULÓ! ) Aztán meg a szegecs hossz számítás sem klappolt. ( OSTOBA HÜLYÉLYE! ) Végül csak össze állt a szegecs sor. Emlékszem még félgömbfejet kellett alakítanom. Kicsit megzömíteni, majd kissé ferdén tartva a kalapácsot "rózsásra" formáztam. Végül meg addig kocogtattam, míg közel félgőmb lett a záró fej. Na ekkor adta a szakoktató a kezembe a szegecsfejező szerszámot. Egy edzett rúdanyag volt egy félgömbhöz közeli bemarással az egyik végén. Azzal kellett készre formázni a szegecset. Mennyire irigykedtem arra a srácra, aki a süllyesztett szegecselést kapta.... Szóval NE gyakorolj szerintem se! Emunak igaza van a kiegyensúlyozottság kérdésében! Biztos ügyes vagy, de valóban jobb egy "értelmesebb" állapotút szerezni! Amúgy tényleg nem hülyeség a szegecs beszerzése... Kaphatóak különféle anyagú és fejűek. Nem reklám! CSAK PÉLDA! : https://csavarlak.hu/termek/din-660-...cel-natur-5x10
              mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X