Tudomásom szerint a T5-nél nincs előírva a csapágy csere esetén a C3-as minőség a főtengelynél, legalábbis a " piros könyvben " mintha ilyesmit olvastam volna . A műanyag kosár szerintem nem gond, az NDK-s motorkerékpároknál előszeretettel alkalmazták őket a főtengelynél ! Egyébként ha én választanék, a C3-as minőséget (növelt illesztési hézag miatt) céloznám meg szívem szerint . Az az igazság hogy az MZ-s "kollégák" állítása szerint a müanyag kosaras f.tengely csapágy (DKF DDR) sokkal csendesebb , a fém kosár golyókra gyakorolt koptató hatása miatt ez a megoldás állítólag hosszabb élettartalommal bír .
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia főtengely csapágyazása
Collapse
X
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemég ha nyolc árnyalatnyi is a különbség a vélekedéseink között.
- 2 likes
Komment
-
Tudomásom szerint a T5-nél nincs előírva a csapágy csere esetén a C3-as minőség a főtengelynél, legalábbis a „piros könyvben” mintha ilyesmit olvastam volna .
- 4 likes
Komment
-
Ez így igaz ! És az igazsághoz hozzátartozik az is hogy , ha minden igaz a régi MGM gyárban (amit a daewoo eladott ...) már a FAG csapágyakat készítik , legalábbis nálunk a FAG csapágyakon ott a Hungary felirat
Pont az ilyen problémák miatt használom a ZKL, ZVL termékeket (mert azért csóróság van !)
- 1 like
Komment
-
legalábbis nálunk a FAG csapágyakon ott a Hungary feliratUtoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 febr. 01, 23:07."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJah, mi csináljuk a futógyűrűket...:S Meg a tengelyeket és fogaskerekeket nektek. Nincs az az Isten, hogy FAG csapágyat tegyek a motoromba...akkor inkább kínait.
Egyébként csak az előgyártmányokat nem ? És fékezőgyűrű (vagy kapcsoló-tárcsa ) ...
Van annyi vas ...Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 febr. 02, 18:22.
Komment
-
Igen , ott. Persze ezek előgyártmányok, nálatok fogazzák őket. Van kapcsolótárcsa is rengeteg, meg aluház, de én a tengelyekkel foglalkozok elsősorban.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 febr. 02, 20:40."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
Komment