Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia motorblokk

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• gesszti
    replied
    Biztos vagy te ebben?
    Jó, akkor úgy mondom, hogy a hagyományos dugattyús, főtengelyes motorok... :-)

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A dugattyúsoknak mind van.
    Biztos vagy te ebben? (úgy rémlik itt a fórumon is volt már szó róla, magyar okosság. Dugattyú hajtókar nélkül)

Leave a comment:

• gesszti
    replied
    Annak nincs hajtókarja
    Pont ezért írtam, hogy talán annak nincs "felső hajtókarcsapágya". A dugattyúsoknak mind van.

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Gesszti! Annak nincs hajtókarja mivel ott nem kell egyenes vonalú mozgást forgó mozgássá alakítani és szinte ez a fő lényege. Bocsánat,hogy bele vúúúúzok.Azt nem tudom, hogy Bikkfa-e csak valami dereng , ott is valamely alkatrészt " puskának " neveznek. Bognárok helyre igazítását várom és kérem.

Leave a comment:

• gesszti
    replied
    Műszaki képzettség hiányában ha forog valami egy másik körül és nem esik le, az csapágy
    Műszaki képzettséggel is így van. Az mindegy, hogy golyó, görgő, olajfilm, vagy bükkfa* van benne, mind csapágynak hívják.

*Milyen fából is szokták csinálni a lovaskocsik kerekét?

- - - Updated - - -

Milyen motor az melynek van felső hajtókar csapágya
    Milyen motor az, aminek nincs? (talán wankel...?)

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Bocs én sem sértegetésnek szántam de mindezt pótolhatod .Lenin,hogy is mondta " Tanulni, tanulni tanulni".De ez a megbukott ideológia ezért ma már nem kell tanulni.

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kedves Bokor 28! Milyen motor az melynek van felső hajtókar csapágya?. De ne felejts el az első kerékre ránézni menet közben mert egy " patka falás"csinál meglepetést.
    Köszönöm. Nálam sincs különb módon. (Műszaki képzettség hiányában ha forog valami egy másik körül és nem esik le, az csapágy.) A kerék-egyéb rázásra rákeresek, erre nem gondoltam.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Aha..Old Sam. Már beugrott. Sokat nem vezet..

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ...azért nem lehet annyira ... ha 7 bekezdéses menetet gyártasz ...
    Csak 6 bekezdéses
    De sajnos nem valami pontosan illeszkednek ezek a menetek. Lámpához optikát állítani tökéletes(kicsi menetmélység de nagy emelkedés miatt), de bármi olyanhoz ahol nagyon pontosság kell nem csinálnék ilyet.

Leave a comment:

• joker
    replied
    heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A gép pontossága eléggé siralmas. Ennek oka a kopottság és az hogy anno leejtették targoncáról. Bár ha nem ejtik le akkor lehet nem kerül hozzánk ócskavas árban

...azért nem lehet annyira ... ha 7 bekezdéses menetet gyártasz ...

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Kedves Bokor 28! Milyen motor az melynek van felső hajtókar csapágya?.Ott egy csapszegnek kellene lenni a dugattyúban? és annak a perselye, tűgörgőlye!. Így látatlanból én a főtengelyre tippelek elsődlegesen az tud ekkora rezonanciát kelteni és természetesen fordulat függően! De ne felejts el az első kerékre ránézni menet közben mert egy " patka falás"csinál meglepetést.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Okozhatja ez a rázást?
    Nem. Nemrég volt szó róla, kerülni kell azt a fordulatszám tartományt.
    A rezgések ilyenkor felerősítik egymást, nem csak a motoré, hanem a vázé-futóműé-kerekeké együtt.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    heeegany, de neked van esztergád ! tessék használni ! mielött felteszed hengertalp lesímit és csak egy lehelet tömítés kell .

azért kérdeztem az elöbb a kollégától -hogy most fúrták ? - met ha igen akkor a fúró ember nem húzta fel a talpát ???
    Majd egyszer
    Van esztergám, de ilyen pontosságot igénylő munkába inkább nem kezdenék bele mert lehet hogy csak rontanék rajta.
    A gép pontossága eléggé siralmas. Ennek oka a kopottság és az hogy anno leejtették targoncáról. Bár ha nem ejtik le akkor lehet nem kerül hozzánk ócskavas árban

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Sok szpás után...Jawa 350-esek. Fúrás után,cseh hengertalptömítéssekkel-0,7- hengerfej nélkül lehúzva hidegjáratás,majd ellenőrzés. Láttam közben csodákat. Volt amelyik már akkor csörgött. (közben váltottam mestert)

- - - Updated - - -

mm-nyi játékkal kocog a dugattyúnál.
    Biztos? Abból a játékból bőven elég fél mm is. Ha ez így van jó lenne mihamarabb utánajárni...

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    Sziasztok.
    T1 egy adott fordulatnál rettenetesen ráz. Mintha centrifugán ülnék, berázza az egész motort. Adott fordulat alatt és fölött nem teszi. Gyújtásállításnál észrevettem, hogy (valószínűleg) a felső hajtókarcsapágy eléggé holtjátékos. Szét nem szedtem, de a gyújtómágnes ide-ode mozgatásával mm-nyi játékkal kocog a dugattyúnál. Más blokkokon ez jóval kisebb.
    Okozhatja ez a rázást?

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information